Hoe SmartGit op Linux te installeren

SmartGit is een tool voor Mac OS, Linux en Windows voor ontwikkelaars die met Git en SVN werken. Het wordt geleverd met speciale integraties met GitHub, BitBucket en anderen. In deze handleiding laten we je zien hoe je de SmartGit-app op Linux installeert.

Hoe installeer ik SmartGit op Ubuntu

SmartGit is beschikbaar voor gebruikers van Ubuntu Linux via de SmartGit-website. Helaas is er geen manier om het rechtstreeks via de Ubuntu-softwarebronnen te installeren. Om aan de slag te gaan met de installatie van SmartGit op Ubuntu, moet je een terminalvenster openen.

Om een ​​terminalvenster op het Ubuntu-bureaublad te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier op het bureaublad.

Zodra je een terminalvenster hebt geopend en klaar voor gebruik op het Ubuntu-bureaublad, gebruik je de opdracht wget om het nieuwste DEB-pakket voor SmartGit te downloaden.

wget https://www.syntevo.com/downloads/smartgit/smartgit-20_2_5.deb

Na het downloaden van het DEB-pakket naar uw Ubuntu-pc, kan de installatie beginnen. Gebruik eerst het onderstaande apt install-commando om het SmartGit DEB-pakket in te stellen. Houd er rekening mee dat, omdat het pakket is geïnstalleerd met apt install in plaats van met dpkg, het niet nodig is om de afhankelijkheden achteraf te corrigeren.

sudo apt install ./smartgit-20_2_5.deb

Hoe SmartGit op Debian te installeren

SmartGit werkt op Debian Linux, aangezien de officiële website een link naar het DEB-pakket heeft. Open een terminalvenster om het installatieproces te starten. U kunt een terminalvenster openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken of door te zoeken naar “terminal” in het app-menu.

  Hoe het ZFS-bestandssysteem op Linux te gebruiken?

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, gebruikt u de opdracht wget om de nieuwste DEB-pakketversie van SmartGit naar uw Debian Linux-pc te downloaden.

wget https://www.syntevo.com/downloads/smartgit/smartgit-20_2_5.deb

Na het downloaden van de laatste versie van SmartGit naar uw Debian pc, kan de installatie beginnen. Installeer het DEB-pakket met behulp van het onderstaande dpkg-commando. Houd rekening met fouten juni pop-up tijdens de installatie. Die kunnen later worden hersteld.

sudo dpkg -i smartgit-20_2_5.deb

Wanneer het pakket is ingesteld op Debian, moet u eventuele afhankelijkheidsfouten corrigeren die: juni zijn ontstaan. Gebruik hiervoor de onderstaande opdracht apt-get install -f.

sudo apt-get install -f

Hoe SmartGit op Arch Linux te installeren

De SmartGit-applicatie is beschikbaar voor Arch Linux-gebruikers om te installeren via de AUR. Om ermee aan de slag te gaan, moet u een terminalvenster openen. Om dat te doen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoekt u naar “Terminal” in het app-menu.

  Hoe dubbele bestanden te vinden en op te schonen op Linux met FSlint

Wanneer het terminalvenster open en klaar voor gebruik is, installeer dan zowel de “Git”- als de “Base-devel”-pakketten op uw computer. Deze programma’s zijn vereist voor interactie met de AUR. Gebruik de onderstaande pacman-opdracht om ze te installeren.

sudo pacman -S git base-devel

Nadat je de twee pakketten hebt ingesteld, moet je de Trizen AUR-helper installeren. Dit programma maakt het veel gemakkelijker om SmartGit op Arch Linux in te stellen. Voer hiervoor achtereenvolgens onderstaande commando’s in.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen

makepkg -sri

Wanneer het Trizen-programma op uw systeem is ingesteld, gebruikt u het trizen -S-commando om de SmartGit-toepassing in gebruik te nemen.

trizen -S smartgit

Hoe SmartGit op Fedora te installeren

Om SmartGit op Fedora Linux in te stellen, kun je het het beste installeren als een Flatpak vanuit de Flathub app store. Om de app te laten werken, volg je de installatie-instructies voor Flatpak verderop in dit artikel.

  Hoe de whois-opdracht op Linux te gebruiken

Hoe installeer ik SmartGit op OpenSUSE

SmartGit is beschikbaar voor OpenSUSE-gebruikers via Flatpak en alleen Flatpak. Om het op uw systeem te laten werken, volgt u de Flatpak-installatie-instructies.

Hoe installeer ik SmartGit op Flatpak

SmartGit wordt op Flatpak gedistribueerd via de Flathub app store. Als je het wilt installeren, moet je eerst de Flatpak-runtime instellen, evenals de Flathub-app store. Installeer om te beginnen het “flatpak” -pakket op uw computer met behulp van uw pakketbeheerder.

Als u de Flatpak-runtime niet zelf kunt configureren, hoeft u zich geen zorgen te maken. We hebben jou! Volg onze uitgebreide handleiding over het instellen van de Flatpak-runtime op uw systeem.

Wanneer je de Flatpak runtime hebt geconfigureerd, is de volgende stap het opzetten van de Flathub app store. Gebruik hiervoor de volgende flatpak remote-add-opdracht hieronder. Met deze opdracht wordt Flathub toegevoegd.

sudo flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Installeer ten slotte de SmartGit-toepassing op uw computer met behulp van de flatpak install-opdracht.

sudo flatpak install flathub com.syntevo.SmartGit