Hoe SolveSpace op Linux te installeren

SolveSpace is een open-source, parametrische 2D- en 3D CAD-softwaresuite voor Linux, Mac en Windows. SolveSpace heeft veel opwindende functies waar CAD-modelbouwers dol op zullen zijn. In deze handleiding laten we u zien hoe u SolveSpace op Linux installeert.

Ubuntu-installatie-instructies

SolveSpace is beschikbaar voor Ubuntu Linux sinds Ubuntu 18.04 LTS. Dus als u de app op uw Ubuntu-pc wilt instellen, moet u het volgende doen. Open eerst een terminalvenster op het Ubuntu-bureaublad.

Om een ​​terminal op het Ubuntu-bureaublad te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu. Wanneer het terminalvenster open is, gebruikt u de opdracht apt install om het “solvespace” -pakket te installeren.

sudo apt install solvespace

Wanneer u de bovenstaande opdracht schrijft, vraagt ​​Ubuntu u om uw wachtwoord in de terminalprompt in te voeren. Voer vervolgens met behulp van het toetsenbord uw wachtwoord in de terminalbox in en druk op de Enter-toets.

Nadat u op Enter hebt gedrukt en uw wachtwoord hebt ingevoerd, verzamelt Ubuntu alle afhankelijkheden met betrekking tot Solvespace. Vanaf daar wordt u gevraagd om op de Y-knop op het toetsenbord te drukken om door te gaan. Doen.

  Hoe Windows-software gemakkelijker op Linux te draaien met Bottles

Wanneer u op de Y-knop op het toetsenbord drukt, begint de installatie.

Debian installatie-instructies

Als u Debian gebruikt, kunt u SolveSpace werkend krijgen. Zorg ervoor dat u Debian 9, 10, 11 of Sid hebt. Als u een oudere versie van Debian gebruikt, moet u eerst uw systeem upgraden.

Om SolveSpace op Debian te laten werken, opent u een terminal op het Debian-bureaublad. U kunt het terminalvenster openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu.

Met het terminalvenster geopend, kan de installatie beginnen. Gebruik de opdracht apt-get install naast het pakket “solvespace”.

sudo apt-get install solvespace

Wanneer u de bovenstaande opdracht invoert, zal Debian u vragen uw wachtwoord in het tekstvak in te voeren. Voer met het toetsenbord uw wachtwoord in met het toetsenbord. Nadat u uw wachtwoord hebt ingevoerd, verzamelt Debian alle afhankelijkheden die nodig zijn om SolveSpace te installeren.

Nadat alle pakketten zijn verzameld, drukt u op de Y-knop om te bevestigen dat u SolveSpace wilt installeren.

Arch Linux installatie-instructies

SolveSpace is beschikbaar voor Arch Linux-gebruikers. De app staat echter niet in de centrale softwarebronnen. Dus in plaats daarvan, als u de app wilt laten werken, moet u deze instellen via de AUR.

  Hoe de sed-opdracht op Linux te gebruiken

Om de installatie te starten, gebruikt u de onderstaande opdrachten om de Trizen AUR-helper in te stellen. Trizen maakt het compileren van de SolveSpace-applicatie vanuit de broncode een pijnloos en gemakkelijk proces.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Met de Trizen AUR-helper ingesteld op uw Arch Linux-systeem in gebruik, gebruikt u de opdracht trizen -S om de nieuwste release van SolveSpace van de AUR in te stellen.

trizen -S solvespace

Fedora Linux installatie-instructies

SolveSpace is beschikbaar voor Fedora Linux-gebruikers. Echter niet in de meegeleverde Fedora software repositories. Het is echter mogelijk om het op Fedora te laten werken als een Snap-pakket.

Om de installatie op Fedora te starten, volg je de installatie-instructies van het Snap-pakket om de SolveSpace-toepassing op je computer te laten werken.

OpenSUSE installatie-instructies

De SolveSpace-toepassing is beschikbaar voor OpenSUSE Tumbleweed, Leap 15.3 en 15.2 in de softwarerepository “Science”. Deze softwarerepository is echter niet standaard ingeschakeld op enige versie van OpenSUSE.

U moet deze softwarerepository inschakelen voordat u de software kunt installeren. Om het in te schakelen, opent u een terminalvenster op het Linux-bureaublad. Open een terminalvenster door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken of door te zoeken naar “terminal” in het app-menu.

  Hoe American Truck Simulator op Linux te spelen

Gebruik in de terminal-app de opdracht zypper om de SolveSpace-repo hieronder toe te voegen.

Voor OpenSUSE Leap 15.3 kunt u de repo toevoegen met deze opdracht.

sudo zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/science/openSUSE_Leap_15.3/ science-x86_64

Als u OpenSUSE Leap 15.2 gebruikt, kunt u in plaats daarvan de repo aan uw systeem toevoegen met deze opdracht.

zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/science/openSUSE_Leap_15.2/ science-x86_64

Of, als u OpenSUSE Tumbleweed gebruikt, kunt u de softwareopslagplaats aan uw computer toevoegen met de onderstaande opdracht.

zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/science/openSUSE_Tumbleweed/ science-x86_64

Wanneer de repo aan uw systeem is toegevoegd, gebruikt u de opdracht zypper install om SolveSpace in te stellen.

sudo zypper install solvespace

Installatie-instructies voor Snap-pakket

Als je SolveSpace op Linux wilt krijgen via de Snap Store, moet je eerst de Snapd-runtime op je computer instellen. Om dat te doen, volgt u hier de installatiehandleiding van Snap.

Nadat u de Snap-pakketruntime op uw computer hebt ingesteld, kunt u de SolveSpace-toepassing installeren met behulp van de onderstaande snap-installatieopdracht.

sudo snap install solvespace --beta