Hoe Space Engineers op Linux te spelen

epcdream.nl

Space Engineers is een op voxel gebaseerd sandbox-spel dat zich in de ruimte afspeelt. Daarin kan de speler bronnen zoeken, bases maken, verkennen, enz. In deze gids laten we je zien hoe je het spel op Linux kunt spelen.

Ruimte-ingenieurs op Linux

Space Engineers werkt op Linux en je kunt het spelen. Het werkt echter alleen met de kracht van Proton, opgenomen in de Linux-release van Steam. Om deze reden moeten we van tevoren bespreken hoe de Steam-toepassing moet worden geïnstalleerd.

Steam installeren

Om de installatie van Steam op uw Linux-pc te starten, opent u een terminalvenster. Om een ​​terminalvenster te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en open het op die manier.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, volgt u de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Ubuntu

Op Ubuntu kunt u de Steam-toepassing installeren met behulp van de onderstaande Apt-opdracht.

sudo apt install steam

Debian

Op Debian Linux kan de Steam-app worden geïnstalleerd via een downloadbaar DEB-pakket op uw computer. Om het Steam DEB-pakket op uw computer te downloaden, gebruikt u de wget-downloadertool om het te pakken.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Na het downloaden van het nieuwste Steam DEB-pakket naar uw Debian Linux-pc, kan de installatie van Steam beginnen. Met behulp van de onderstaande dpkg-opdracht kunt u de Steam-app laten werken.

sudo dpkg -i steam.deb

Als het Steam DEB-pakket op uw computer is geïnstalleerd, moet u de onderstaande opdracht apt-get install -f uitvoeren om eventuele afhankelijkheidsproblemen die tijdens de installatie zijn ontstaan, te corrigeren.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Op Arch Linux is de Steam-app eenvoudig te installeren met de volgende Pacman-opdracht.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Op zowel Fedora als OpenSUSE Linux kan Steam worden geïnstalleerd via de officiële softwarebronnen. De Flatpak-release van Steam werkt echter veel beter op deze distributies, en om die reden raden we aan deze in plaats daarvan te installeren.

  Hoe de laatste opdracht op Linux te gebruiken

Flatpak

Om de Steam-app op Steam te laten werken, moet u eerst de Flatpak-runtime op uw computer inschakelen. Volg deze gids over dit onderwerp om de Flatpak-runtime op uw computer in te schakelen.

Nadat je de Flatpak runtime op je computer hebt ingesteld, moet je de Flathub app store instellen. Gebruik de volgende opdracht voor toevoegen op afstand hieronder om de Flathub app store in te stellen. Deze stap is van cruciaal belang, omdat Steam zonder deze niet kan worden geïnstalleerd.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Nu de Flathub app store is ingesteld, kan de Steam-applicatie worden geïnstalleerd. Installeer Steam met behulp van de onderstaande opdracht.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installeer Space Engineers op Linux

Met Steam geïnstalleerd, open je de app en log je in op je account met je gebruikersgegevens. Volg daarna de stapsgewijze instructies hieronder om Space Engineers aan Linux te laten werken.

  Hoe YouTube-video's op Linux op te slaan met YouTube-DL

Stap 1: Open eerst Steam en klik op het menu “Steam”. Selecteer vanaf daar de optie “Instellingen” om toegang te krijgen tot het Steam-instellingengebied. Ga vanaf daar naar het gebied “Steam Play”.

Vink in het Steam Play-gebied zowel ‘Steam Play inschakelen voor ondersteunde titels’ als ‘Steam Play inschakelen voor alle andere titels’ aan. Klik vervolgens op de knop “OK” om de wijzigingen op Steam toe te passen.

Stap 2: Zoek de knop “STORE” en klik erop met de muis. Klik vervolgens met de muis op het zoekvak. Typ “Space Engineers” in het zoekvak en druk op Enter om de resultaten te bekijken.

Bekijk de zoekresultaten voor “Space Engineers” en klik erop om de winkelpagina te bekijken. Zoek vervolgens de groene knop “Toevoegen aan winkelwagen” om de game te kopen en toe te voegen aan uw account.

Stap 3: Open een terminalvenster. Zodra het terminalvenster is geopend, volgt u: deze gids om Protontricks te installeren. Je hebt het nodig om Space Engineers aan het werk te krijgen.

  De 6 beste tools voor het kiezen van kleuren voor Linux

Doe het volgende na het installeren van Space Engineers. Klik eerst op de groene “PLAY” knop om het spel te starten. Maak je geen zorgen als het niet correct start.

Zodra het spel is gestart, sluit u het. Ga vervolgens naar de terminal en voer de volgende opdracht uit.

protontricks --gui 

Kies “Space Engineers” in de Protontricks GUI. Selecteer vervolgens “dotnet48” en installeer het. Start vervolgens uw pc opnieuw op.

Stap 4: Nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart, start u Steam opnieuw en klikt u een tweede keer op de groene knop “PLAY”. Aangezien Protontricks dotnet48 heeft geïnstalleerd, zou het correct moeten werken! Genieten van!

Probleemoplossen

Heb je hulp nodig om Space Engineers aan het werk te krijgen op je Linux-pc? Bekijk de ProtonDB-pagina voor probleemoplossing voor meer informatie.