Hoe SpeedCrunch op Linux te installeren

Heb je een wetenschappelijke rekenmachine nodig voor je Linux-pc? Kunt u niets goeds vinden om te gebruiken? Check SpeedCrunch! Het is een zeer nauwkeurige, wetenschappelijke rekenmachine met tal van functies en een snelle toetsenbordgestuurde interface. Hier leest u hoe u het op uw systeem kunt instellen.

Ubuntu-installatie-instructies

SpeedCrunch is beschikbaar voor installatie op Ubuntu via een downloadbaar DEB-pakket. Om de installatie te starten, moet u het DEB-pakket naar uw computer downloaden.

Om de nieuwste versie van SpeedCrunch op Ubuntu te downloaden, opent u een terminalvenster. U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu.

Terwijl het terminalvenster open en klaar voor gebruik is, voert u de opdracht wget uit om het nieuwste SpeedCrunch Ubuntu-pakket naar uw computer te downloaden.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Als u klaar bent met het downloaden van het SpeedCrunch DEB-pakket naar uw computer, gebruikt u de onderstaande opdracht apt install om het op uw Ubuntu-systeem te installeren.

sudo apt install ./SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Debian installatie-instructies

Als u SpeedCrunch op uw Debian Linux-systeem wilt laten werken, moet u het nieuwste DEB-pakket naar uw computer downloaden. Open een terminalvenster op het Linux-bureaublad door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken om het downloaden te starten.

  Hoe maak je een back-up van foto's vanaf een mobiel apparaat op Linux met Daemon Sync?

Terwijl het terminalvenster open en klaar voor gebruik is, voert u de volgende wget-downloadopdracht uit om het nieuwste DEB-pakket naar uw computer te halen.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Of, als je de 32-bits versie van SpeedCrunch nodig hebt:

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux32.deb

Nadat de download is voltooid, kan de installatie van SpeedCrunch beginnen. Gebruik de onderstaande opdracht dpkg om het DEB-pakket op uw computer in te stellen.

sudo dpkg -i SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Als u de 32-bits versie van SpeedCrunch op Debian installeert, voert u in plaats daarvan de onderstaande opdracht in.

sudo dpkg -i SpeedCrunch-0.12-linux32.deb

Als het DEB-pakket op uw systeem is geïnstalleerd, moet u de onderstaande opdracht apt-get install -f uitvoeren om eventuele afhankelijkheidsproblemen veroorzaakt door de installatie van SpeedCrunch te corrigeren.

sudo apt-get install -f

Arch Linux installatie-instructies

SpeedCrunch is beschikbaar voor alle Arch Linux-gebruikers. De app staat echter niet op de officiële SpeedCrunch-website. In plaats daarvan kunnen Arch Linux-gebruikers het werkend krijgen via de Arch Linux User Repository.

Om de installatie van SpeedCrunch op Arch Linux te starten, moet u de pakketten “Git” en “Base-devel” op uw systeem installeren met behulp van het pacman-commando.

sudo pacman -S git base-devel

Nadat u de twee pakketten op uw computer hebt ingesteld, installeert u de Trizen AUR-helper. Dit programma maakt het veel gemakkelijker om het SpeedCrunch AUR-pakket op uw systeem te installeren.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/
makepkg -sri

Met de Trizen AUR-helper ingesteld op uw Arch Linux-computer, gebruikt u de opdracht trizen -S om SpeedCrunch in te stellen.

trizen -S speedcrunch-git

Fedora installatie-instructies

SpeedCrunch is beschikbaar voor Fedora-gebruikers via een officieel RPM-pakket. Om de laatste release van SpeedCrunch op je Fedora computer te installeren, open je een terminalvenster op het Linux bureaublad.

  De 5 beste schermrecorders voor Linux

Het openen van een terminalvenster op Fedora is eenvoudig. Druk op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of open het Fedora app-menu, zoek naar “Terminal” en start het op die manier.

Open het terminalvenster en gebruik de opdracht wget download om het nieuwste SpeedCrunch RPM-pakket te pakken.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

Nu het SpeedCrunch RPM-pakketbestand is gedownload, kan het worden geïnstalleerd met de opdracht dnf install.

sudo dnf install SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

32-bits

Er is ook een 32-bits versie van SpeedCrunch voor Fedora. Fedora Linux heeft echter een tijdje geleden 32-bits ondersteuning stopgezet. Als je een afgeleide van Fedora gebruikt die 32-bits pakketten vereist, klik dan op hier.

  Een statisch IP-adres instellen op Linux in Netwerkbeheer

OpenSUSE installatie-instructies

OpenSUSE gebruikt RPM-pakketten net zoals Fedora. Om deze reden kunt u de SpeedCrunch-toepassing relatief snel aan de gang krijgen. Om de installatie te starten, moet je een terminalvenster openen op het Linux-bureaublad.

Het starten van een terminalvenster op het OpenSUSE-bureaublad kan worden gedaan door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Als alternatief is het mogelijk om de terminal te starten door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Met het terminalvenster open en klaar voor gebruik, voer je de wget download-opdracht uit om het SpeedCrunch RPM-pakketbestand te pakken.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

Het downloadproces zou snel moeten gaan omdat het een klein bestand is. Wanneer het proces is voltooid, kan de installatie beginnen. Gebruik de onderstaande installatieopdracht van zypper om SpeedCrunch in te stellen.

sudo zypper install SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

32-bits

OpenSUSE ondersteunt 32-bit, maar het is onduidelijk of dit voor altijd zal worden ondersteund. Als u een OpenSUSE-gebruiker bent en de 32-bits versie van SpeedCrunch moet installeren, klik dan hier.