Hoe speel je Baldur’s Gate 3 op Linux

Baldur’s Gate 3 is een up-coming RPG ontwikkeld en uitgegeven door Larian Studios. De game is in actieve ontwikkeling en staat op Steam als ‘early access’. Vroege toegang betekent dat gebruikers het spel kunnen spelen zoals het is, ook al wordt er aan de game gewerkt. Hier leest u hoe u het op Linux kunt laten werken.

Baldur’s Gate 3 werkend krijgen op Linux

Baldur’s Gate 3 werkt redelijk goed op Linux dankzij de Proton-technologie van Valve en de Steam Play-functie. U kunt deze functie echter alleen gebruiken met behulp van de Steam voor Linux-client.

Om de Steam voor Linux-client aan de gang te krijgen, opent u een terminalvenster op het Linux-bureaublad. Om een ​​terminalvenster op het Linux-bureaublad te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en zoek het op die manier.

Zodra het terminalvenster is geopend, volgt u de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Ubuntu

Op Ubuntu kunt u Steam op het bureaublad installeren met de opdracht apt install.

sudo apt install steam

Debian

Op Debian kun je Steam aan de gang krijgen, maar de beste manier om het te laten werken is door het Steam DEB-pakket rechtstreeks van Valve te downloaden, in plaats van de “niet-gratis” softwarerepository te gebruiken.

  Hoe de levensduur van de batterij op Linux-laptops te verbeteren

Gebruik de volgende wget-downloadopdracht hieronder om Steam van Valve te pakken. Het zal het bestand in uw homedirectory opslaan.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Wanneer de download is voltooid, verschijnt het Steam DEB-pakket in uw thuismap. Op dit punt kunt u de software op uw computer installeren. Gebruik de onderstaande opdracht dpkg om het werkend te krijgen.

sudo dpkg -i steam.deb

Nu Steam op Debian is geïnstalleerd, gebruikt u de onderstaande opdracht apt-get install om eventuele afhankelijkheidsproblemen op te lossen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Op Arch Linux kun je de Steam-app laten werken, zolang de “multilib” -softwarerepository is ingeschakeld. Om dat te doen, opent u het bestand /etc/pacman.conf, zoekt u “#multilib” en verwijdert u het #-symbool, evenals uit de regels er direct onder. Sla vervolgens de bewerkingen op en sluit de editor.

Wanneer u de editor hebt gesloten, gebruikt u de opdracht pacman -Syy om uw softwarebronnen opnieuw te synchroniseren met de Arch Linux-repo’s.

sudo pacman -Syy

Installeer ten slotte Steam met het onderstaande pacman-commando.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Zowel Fedora als OpenSUSE hebben de mogelijkheid om Steam rechtstreeks te installeren vanuit softwarebronnen die deel uitmaken van het besturingssysteem. Dat gezegd hebbende, werkt de Flatpak-release van Steam meestal beter op die besturingssystemen, dus we raden u aan in plaats daarvan die instructies te volgen.

  Hoe video vanaf de terminal in Linux af te spelen met Mplayer

Flatpak

Om Steam via Flatpak te laten werken, moet je eerst de Flatpak-runtime inschakelen. Om de runtime op uw systeem in te schakelen, gebruikt u uw pakketbeheerder om de runtime te installeren. Als je niet weet hoe je de Flatpak-runtime moet instellen, volg dan onze gids over dit onderwerp.

Wanneer de Flatpak-runtime actief is, gebruikt u de twee opdrachten om Steam op uw Linux-pc aan de gang te krijgen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installeer Baldur’s Gate 3 op Linux

Met Steam op uw Linux-pc geïnstalleerd, open het en log in met uw gebruikersreferenties. Volg daarna de stapsgewijze instructies hieronder om Baldur’s Gate 3 op Linux te laten werken.

Stap 1: Om te beginnen, opent u Steam en klikt u met de muis op het menu “Steam”. Selecteer vervolgens in het Steam-menu het menu “Instellingen” om toegang te krijgen tot de Steam-instellingen.

Eenmaal binnen in het Steam-instellingengebied, zoek je het gedeelte “Steam Play” en klik je erop met de muis. Vink vanaf daar zowel het vakje “Steam Play inschakelen voor ondersteunde titels” als het vakje “Steam Play inschakelen voor alle andere titels” aan.

  De 5 beste videobewerkings-apps voor Linux

Stap 2: Zoek de knop “Store” en klik erop om naar de Steam Store te gaan. Eenmaal in de Steam Store, klik op het zoekvak en typ “Baldur’s Gate 3” in het vak. Druk vervolgens op de Enter-toets om de zoekresultaten te bekijken.

Stap 3: Bekijk de zoekresultaten voor Baldur’s Gate 3 en klik erop met de muis. Als je erop klikt, ga je naar de Baldur’s Gate 3 Steam Store-pagina. Klik vanaf hier op de groene knop “Toevoegen aan winkelwagen” om de game te kopen en toe te voegen aan je account.

Stap 4: Nadat je de game hebt gekocht, klik je op de knop “Bibliotheek: om toegang te krijgen tot je Steam-bibliotheek. Zoek vanaf daar naar het spel “Baldur’s Gate 3” in je lijst met games. Zoek vervolgens de blauwe knop “INSTALLEREN” en klik erop om de game te downloaden en te installeren.

Stap 5: Wanneer de installatie is voltooid, verandert de blauwe “INSTALL”-knop in een groene “PLAY”-knop. Klik vanaf hier op de knop “PLAY” om het spel te starten. Genieten van!