Hoe speel je Battlefield V op Linux

Battlefield V is de 16e inzending in de first-person shooter ontwikkeld door DICE en uitgegeven door Electronic Arts. In het spel strijden spelers tegen elkaar in historische veldslagen, met 64 spelers tegelijk. In deze handleiding laten we u zien hoe u het op Linux kunt laten werken.

Battlefield V werkend krijgen op Linux

Battlefield V werkt op Linux, maar alleen met Proton en Steam Play. Je moet deze technologie gebruiken om de game te installeren en ervoor te zorgen dat de Origin-gameclient van EA werkt.

Om Steam Play en Proton te gebruiken, moet je de Linux-versie van Steam installeren. Start de installatie van Steam door een terminalvenster op het bureaublad te openen. U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen met Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, volgt u de installatie-instructies voor Steam die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Ubuntu

Om Steam op Ubuntu Linux te laten werken, voert u de volgende apt install-opdracht hieronder in.

sudo apt install steam

Debian

Steam op Debian installeren is mogelijk, en de beste manier om dit te doen is door Steam rechtstreeks van Valve te downloaden in plaats van de “niet-gratis” software-repo af te handelen.

Om Steam naar uw Debian Linux-pc te downloaden, gebruikt u de volgende wget-downloadopdracht om het Steam DEB-pakket van de Steam-website te halen. Wanneer de download is voltooid, kun je Steam installeren.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Om Steam op Debian te installeren, gebruikt u de opdracht dpkg om het DEB-pakket op uw computer te installeren.

sudo dpkg -i steam.deb

Wanneer het Steam DEB-pakket op uw systeem is geïnstalleerd, gebruikt u de opdracht apt-get install -f om eventuele afhankelijkheden op het Debian Linux-bureaublad te corrigeren.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Op Arch Linux kun je de Steam-app laten werken, op voorwaarde dat je de “multilib”-softwarerepository in gebruik hebt. Om dat te doen, opent u het bestand /etc/pacman.conf, zoekt u de sectie “#multilib” en verwijdert u het #-symbool, evenals de regels er direct onder. Sla vervolgens de bewerkingen op.

  Hoe Sniper Elite op Linux te spelen

Gebruik na het opslaan van de bewerkingen de opdracht pacman om uw Arch-systeem opnieuw te synchroniseren met de repo’s.

sudo pacman -Syy

Installeer ten slotte Steam op uw Arch Linux-systeem met de onderstaande pacman-opdracht.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Zowel Fedora- als OpenSUSE Linux-systemen kunnen Steam uit de doos installeren via de meegeleverde softwarebronnen. We raden echter aan om de Flatpak-release van Steam te gebruiken, omdat deze beter presteert op deze besturingssystemen.

Flatpak

Om Steam via Flatpak op Linux te laten werken, moet u eerst de “flatpak” runtime op uw systeem installeren met behulp van uw pakketbeheerder. Als u er niet achter kunt komen hoe u de runtime moet instellen, volg dan onze gids over dit onderwerp.

  Hoe maak je een Linux NAS met Amahi

Nadat u de Flatpack-runtime op uw systeem hebt ingesteld, gebruikt u de opdracht flatpak remote-add om de Flathub app store aan uw systeem toe te voegen. Je hebt Flathub nodig om Steam te installeren.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Met Flathub geïnstalleerd, gebruik je de flatpak install-opdracht om de Flatpak-release van Steam op je systeem te laten werken.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installeer Battlefield V op Linux

Stel Steam in, open Steam en volg de stapsgewijze instructies hieronder om Battlefield V te laten werken.

Stap 1: Open het menu “Steam” en klik op de knop “Instellingen” om Steam-instellingen te openen. Zoek vervolgens het gebied “Steam Play” en klik erop. Vink vervolgens het vakje “Steam Play inschakelen voor ondersteunde titels” en het vakje “Steam Play inschakelen voor alle andere titels” aan.

Nadat u beide vakjes hebt aangevinkt, zoekt u het gebied “Andere titels uitvoeren met” en stelt u dit in op Proton Experimental. Deze versie van Proton heeft de neiging om BFV het meeste succes te geven. Dat gezegd hebbende, Battlefield V draait op de meeste Linux-systemen (hoewel je maart problemen tegenkomen, omdat het op ProtonDB als “Goud” en niet als “Platinum” wordt beoordeeld).

Let op: jij maart moet experimenteren met verschillende Proton-versies om BFV perfect op uw systeem te laten werken.

Stap 2: Zoek de knop “Store” en klik erop om toegang te krijgen tot de Steam Store. Klik in de winkel op het zoekvak en typ ‘Battlefield V’. Klik er vervolgens op in de zoekresultaten om naar de winkelpagina van de game te gaan.

  Stripboeken lezen op Linux met doorlezen

Eenmaal op de winkelpagina, klik op de groene knop “Toevoegen aan winkelwagen” en koop het spel.

Stap 3: Zoek de blauwe knop “INSTALLEREN” en klik erop om het spel te installeren. Wanneer het spel is geïnstalleerd, klikt u op de knop “PLAY”. Als u echter op “PLAY” klikt, wordt het spel niet onmiddellijk gestart.

In plaats daarvan kan Steam Origin via Proton en op je Linux-pc installeren. Wanneer Origin is geïnstalleerd, wordt het gestart en kun je koppel je account aan Steam.

Stap 4: Wanneer je je account hebt gekoppeld, zou BFV moeten opstarten en klaar zijn om te spelen. Houd er rekening mee dat deze game, in tegenstelling tot veel andere Steam Proton-games op Linux, enkele problemen zal hebben. Als je hulp nodig hebt bij het configureren van je spel, bekijk de ProtonDB-pagina.