Hoe speel je Orcs Must Die! 2 op linux

Orks moeten sterven! 2 is een videogame in torenverdedigingsstijl, ontwikkeld door Robot Entertainment als het vervolg op Orcs Must Die!. De game werd in 2012 uitgebracht op Microsoft Windows, maar heeft nooit zijn weg gevonden naar Linux. Hier leest u hoe u het op uw Linux-pc kunt spelen.

Orcs krijgen moet sterven! 2 werken op Linux

Orks moeten sterven! 2 werkt op Linux, maar alleen met de hulp van Proton en Steam Play, een functie van de Linux Steam-client. Om deze reden moeten we bespreken hoe we de Linux-release van Steam moeten installeren.

Steam installeren

Om Steam op Linux te installeren, moet je een terminalvenster op het bureaublad openen. U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. U kunt ook zoeken naar “terminal” in het app-menu.

Wanneer een terminalvenster geopend en klaar voor gebruik is, kan de installatie beginnen. Gebruik de onderstaande instructies om Steam op uw Linux-pc in te stellen.

Ubuntu

Op Ubuntu kunt u de nieuwste release van Steam instellen met behulp van de onderstaande apt install-opdracht.

sudo apt install steam

Debian

Steam werkt op Debian. Als je het wilt laten werken, moet je Steam rechtstreeks van Valve downloaden. Gebruik hiervoor de volgende wget-downloadopdracht hieronder.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Nadat het Steam DEB-pakket is gedownload, kan de installatie beginnen. Gebruik de onderstaande opdracht dpkg om het Steam-pakket op uw computer in te stellen.

sudo dpkg -i steam.deb

Met het Steam-pakket ingesteld op uw Debian Linux-pc, moet u eventuele afhankelijkheidsproblemen oplossen die zich tijdens het installatieproces hebben voorgedaan. Gebruik de onderstaande opdracht apt-get install -f om de problemen op te lossen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam is beschikbaar op Arch Linux via de “multilib”-softwarerepository. Helaas is de repository standaard uitgeschakeld. Om deze softwarerepository in te schakelen, opent u het bestand /etc/pacman.conf in uw favoriete teksteditor (als root).

  Hoe mediabestanden op Linux te converteren met Curlew

Zodra het tekstbestand als root is geopend, zoekt u de regel “multilib” en verwijdert u het # -symbool uit het tekstbestand. Zorg ervoor dat u ook het #-symbool verwijdert uit de regels er direct onder. Sla vervolgens de bewerkingen op en sluit deze.

Nadat u het tekstbestand hebt gesloten, synchroniseert u uw Arch Linux-systeem opnieuw met de officiële softwarebronnen met behulp van de onderstaande opdracht.

sudo pacman -Syy

Eindelijk, zodra de “multilib” -softwarerepository is geconfigureerd, kan de Steam-toepassing op uw systeem worden geïnstalleerd. Gebruik de onderstaande pacman-opdracht om de Steam-app te installeren.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Zowel OpenSUSE als Fedora Linux hebben de mogelijkheid om Steam te installeren vanuit softwarebronnen die op het systeem zijn opgenomen. De Flatpak-release van Steam werkt echter veel beter op deze besturingssystemen, dus we raden aan om in plaats daarvan die instructies te volgen.

  Hoe u automatisch bestanden tussen Linux-computers kunt synchroniseren met Syncthing

Flatpak

Wanneer de runtime is geconfigureerd, gebruikt u de opdracht flatpak remote-add en de flatpak install-opdracht om de Steam-toepassing op uw Linux-computersysteem te laten werken.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installeer Orcs Must Die! 2 op Linux

Start de app en log in op je Steam-account zodra de Flatpak-runtime is geconfigureerd op je Linux-systeem. Volg dan de stapsgewijze instructies hieronder om Orcs Must Die te krijgen! 2 werken op Linux!

Stap 1: Open het menu “Steam” en selecteer de knop “Instellingen” om de Steam-instellingen te openen. Eenmaal in het gebied “Steam-instellingen”, zoek je de knop “Steam Play” en selecteer je deze met de muis.

Zoek en vink in het Steam Play-gebied zowel “Steam Play inschakelen voor ondersteunde titels” als “Steam Play inschakelen voor alle andere titels” aan. Klik ten slotte op de knop “OK” om uw instellingen te bevestigen.

  Hoe bestanden te versleutelen met gocryptfs op Linux

Stap 2: Zoek de knop “Opslaan” en klik erop met de muis. Zoek vanaf hier het zoekvak en klik erop met de muis. Typ vervolgens “Orcs Must Die! 2” in de doos. Druk op de Enter-toets om de zoekresultaten te bekijken.

Stap 3: Bekijk de zoekresultaten voor “Orcs Must Die! 2” en klik erop om toegang te krijgen tot de Steam-winkelpagina van de game. Once on the Orcs Must Die! 2-winkelpagina, zoek de groene knop “toevoegen aan winkelwagen” en selecteer deze om het spel aan uw account te kopen.

Stap 4: Zoek na aankoop van de game de knop “Bibliotheek” en klik erop met de muis om toegang te krijgen tot je Steam-gamebibliotheek. Kijk er dan doorheen om “Orcs Must Die! 2”.

Zodra je het spel hebt gevonden, zoek je de blauwe knop “INSTALLEREN” en klik je erop met de muis. Als je deze knop selecteert, wordt het spel naar je computer gedownload en geïnstalleerd.

Stap 5: Wanneer de installatie is voltooid, verandert de blauwe “INSTALL”-knop in een groene “PLAY”-knop. Selecteer het om het spel te starten. Genieten van!