Hoe speel je The Room op Linux

The Room is een puzzelspel ontwikkeld door Fireproof Games. In het spel wordt de speler uitgedaagd om door middel van een reeks puzzels uit te zoeken hoe hij elke afgesloten kamer kan openen. Hier leest u hoe u The Room op uw Linux-pc kunt spelen.

Hoe The Room werkend te krijgen op Linux

The Room is geen Linux-game, maar het werkt wel op Linux, dankzij de uitstekende Steam Play-functie van Valve. Deze functie is echter alleen beschikbaar voor gebruikers via de officiële Steam voor Linux-client. We moeten dus demonstreren hoe je Steam op je Linux-pc kunt installeren voordat je de game opzet.

Steam installeren

Om Steam op je Linux-pc te laten werken, moet je een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen. U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen door op . te drukken Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. U kunt ook zoeken naar “Terminal” in het app-menu en het op die manier starten.

Met het terminalvenster open en klaar voor gebruik, kan de installatie van Steam beginnen. Gebruik de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Ubuntu

Op Ubuntu is de Steam-app eenvoudig aan de slag te gaan door de apt installeren onderstaande opdracht.

sudo apt install steam

Debian

Degenen met Debian Linux kunnen Steam installeren, maar moeten het Steam DEB-pakket rechtstreeks van Valve downloaden. Om het nieuwste Steam DEB-pakket te bemachtigen, gebruik je de wget onderstaande downloadopdracht.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Nadat je het nieuwste Steam DEB-pakket naar je computer hebt gedownload, kun je het installeren. De … gebruiken dpkg -i onderstaande opdracht, installeer Steam op Debian.

sudo dpkg -i steam.deb

Met Steam geïnstalleerd op Debian, voltooi de installatie door eventuele ontbrekende afhankelijkheden te corrigeren met behulp van de apt-get install -f opdracht.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

De Steam-app is beschikbaar voor Arch Linux-gebruikers. U kunt het echter alleen installeren door de softwarerepository “Multilib” in te schakelen. Begin met het openen van /etc/pacman.conf in je favoriete teksteditor (als root) om deze repo in te schakelen.

  Hoe maak je een Linux NAS met Amahi

Zodra het bestand is geopend in de teksteditor, zoekt u naar “multilib” en verwijdert u het # -symbool voor de regel. Verwijder dit symbool ook uit de regels direct eronder. Sla vervolgens de bewerkingen op en synchroniseer Arch opnieuw met de onderstaande opdracht.

sudo pacman -Syy

Installeer ten slotte Steam op uw computer met behulp van de onderstaande opdracht.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Steam werkt wel op Fedora en OpenSUSE, en gebruikers kunnen de software direct uit de doos installeren met softwarebronnen die bij deze besturingssystemen zijn meegeleverd. Dat gezegd hebbende, werkt de Flatpak-release van Steam meestal beter op deze besturingssystemen, dus we raden aan om in plaats daarvan die instructies te volgen.

  Hoe Green Address te gebruiken op Linux

Flatpak

Als je Steam via een Flatpak op Linux wilt laten werken, moet je beginnen met het toevoegen van de Flatpak-runtime aan je computer. Volg onze gids om de nieuwste Flatpak-runtime op uw computer in te stellen.

Met de Flatpak-runtime geconfigureerd op je systeem, ben je klaar om Steam te installeren. Gebruik de twee onderstaande opdrachten om Steam op uw systeem te laten werken.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installeer The Room op Linux

Nu Steam is geïnstalleerd, start u het op uw computer. Volg daarna de stapsgewijze instructies hieronder om The Room op Linux te laten werken!

Stap 1: Open het menu “Steam” en selecteer het met de muis. Eenmaal in het menu “Steam” selecteert u de knop “Instellingen” om toegang te krijgen tot de Steam-instellingen. Klik vervolgens op de knop “Steam Play” om toegang te krijgen tot de Steam Play-instellingen.

Vink in de Steam Play-instellingen zowel het vakje aan met de tekst “Steam Play inschakelen voor ondersteunde titels” als het vakje “Steam Play inschakelen voor alle andere titels”. Klik op “OK” om te bevestigen.

Stap 2: Zoek de knop “Opslaan” en klik erop met de muis. Wanneer je deze knop selecteert, word je naar de Steam Store gebracht. Zoek vanaf hier het zoekvak en klik erop met de muis. Typ “The Room” in en druk op de Binnenkomen toets om de resultaten te bekijken.

  Hoe het huidige gebruikersaccount in Linux te bepalen

Stap 3: Bekijk de zoekresultaten voor “The Room” en selecteer deze. Als je in de zoekresultaten op “The Room” klikt, ga je naar de Steam-winkelpagina van de game. Zoek vanaf hier de groene knop “Toevoegen aan winkelwagen” en klik erop om de game te kopen en toe te voegen aan uw account.

Stap 4: Zoek de knop “Bibliotheek” en selecteer deze met de muis. Wanneer je deze knop selecteert, wordt je naar je Steam-bibliotheek gebracht. Zoek vanaf hier “The Room” in uw verzameling en selecteer deze.

Stap 5: Nadat je “The Room” in je gamesbibliotheek in Steam hebt geselecteerd, zoek je de blauwe “INSTALL”-knop en selecteer je deze met de muis om de game te installeren. Wanneer het installatieproces is voltooid, verandert de blauwe “INSTALL”-knop in een groene “PLAY”-knop. Selecteer het om het spel te starten.