Hoe speel je The Witness op Linux

The Witness is een puzzel-verkenningsspel uit 2016, ontwikkeld en uitgegeven door Thekla Inc. In het spel verkent de speler een open eiland en lost hij puzzels op die verborgen zijn in de omgeving. Hier leest u hoe u het op uw Linux-computer kunt spelen.

The Witness aan het werk krijgen op Linux

The Witness is een uitstekende game, maar helaas werkt het native niet op Linux. Dus als je het wilt spelen, moet je Proton gebruiken in de Linux-release van Steam.

Steam installeren

Helaas is Steam niet vooraf geïnstalleerd op veel Linux-besturingssystemen, dus we moeten demonstreren hoe we het kunnen laten werken. Open een terminalvenster op het Linux-bureaublad door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken om de installatie te starten. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en voer het op die manier uit.

Met het terminalvenster open en klaar voor gebruik, kan de Steam-installatie beginnen. Volg de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Ubuntu

Steam is opgenomen in de officiële Ubuntu-repo’s. Dus om het werkend te krijgen, hoef je alleen het onderstaande apt install-commando uit te voeren.

sudo apt install steam

Debian

Degenen die Debian gebruiken, moeten het Steam DEB-pakket handmatig downloaden van de officiële Steam-website. Gebruik de onderstaande wget-downloadopdracht om het Steam DEB-pakket te bemachtigen.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Na het downloaden van het Steam DEB-pakket naar uw computer, kan de installatie van Steam op Debian beginnen. Gebruik de onderstaande opdracht dpkg om het Steam-pakket in te stellen.

sudo dpkg -i steam.deb

Zodra het Steam DEB-pakket op uw Debian-pc is geïnstalleerd, moet u eventuele afhankelijkheidsproblemen oplossen die zich tijdens het installatieproces hebben voorgedaan. Gebruik de onderstaande opdracht apt-get install om de problemen op te lossen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam is beschikbaar voor alle Arch Linux-gebruikers via de “multilib”-softwarerepository. Helaas is de “multilib”-softwarerepo niet standaard ingeschakeld. Om het in te stellen, opent u het bestand /etc/pacman.conf in uw favoriete teksteditor (als root).

  Hoe de geschiedenisopdracht op Linux te gebruiken

Open het tekstbestand in een teksteditor (als root), zoek de sectie “multilib” en verwijder het # -symbool ervoor, evenals uit de regels er direct onder.

Nadat u het tekstbestand hebt bewerkt, slaat u het op en sluit u het. Gebruik vervolgens de onderstaande pacman-opdracht om Arch Linux te synchroniseren met de officiële repo’s.

sudo pacman -Syy

Installeer ten slotte de nieuwste release van Steam on Arch met het pacman-commando.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Steam werkt op zowel Fedora als OpenSUSE vanuit softwarebronnen die standaard zijn meegeleverd. Steam werkt echter veel beter op deze besturingssystemen als u de Flatpak-release installeert, dus we raden u aan die instructies te volgen.

  Een back-up maken van een NextCloud Snap-installatie op Linux

Flatpak

Als de Flatpak-runtime is geconfigureerd, schakelt u de Flathub-app store op uw computer in met de opdracht flatpak remote-add. Installeer vervolgens de Steam-app met behulp van de flatpak-installatieopdracht.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installeer The Witness op Linux

Met Steam geïnstalleerd, open je de app en log je in op je account met je wachtwoord. Volg daarna de stapsgewijze instructies hieronder om The Witness op Linux te laten werken.

Stap 1: Open het menu “Steam” en klik op de knop “Instellingen” om toegang te krijgen tot het Steam-instellingengebied. Zoek vervolgens het gedeelte “Steam Play” en klik erop met de muis.

Vink in het Steam Play-gebied zowel het vakje “Steam Play inschakelen voor ondersteunde titels” als het vakje “Steam Play inschakelen voor alle andere titels” aan. Klik op de knop “OK” om de wijzigingen op Steam toe te passen.

Stap 2: Zoek de knop “Store” in de Steam-app en klik erop met de muis om naar de Steam Storefront te gaan. Eenmaal in de Steam Store, klik op het zoekvak, typ “The Witness” in en druk op Enter om de zoekresultaten te bekijken.

  Een back-up maken van e-mail op Linux met IMAP Grab

Bekijk de zoekresultaten voor “The Witness” en selecteer deze om toegang te krijgen tot de Steam Storefront-pagina van de game.

Stap 3: Eenmaal op de Steam Storefront-pagina van The Witness, zoek je de groene knop “Toevoegen aan winkelwagen” en klik je erop met de muis om de game aan je Steam-wagentje toe te voegen. Klik vervolgens op het Steam-cartpictogram om The Witness voor je Steam-account te kopen.

Stap 4: Nadat je The Witness hebt gekocht, klik je op de knop “Bibliotheek” om toegang te krijgen tot je Steam-bibliotheek. Zoek vervolgens naar “The Witness” en selecteer het. Klik op de blauwe knop “INSTALLEREN” om het spel te downloaden en op je Linux-computer te installeren.

Stap 5: Wanneer het downloadproces is voltooid, verandert de blauwe “INSTALL”-knop in een groene “PLAY”-knop. Selecteer deze afspeelknop om The Witness op uw computer op te starten.