Hoe speel je Total War: ROME II op Linux

Total War: ROME II is een strategisch videospel ontwikkeld door Creative Assembly en uitgegeven door Sega. Het richt zich op de historische Romeinse samenleving in een tijd van oorlog. In deze handleiding laten we u zien hoe u Total War: ROME II op uw systeem kunt laten werken.

Total War: ROME II werkende Linux

Total War: ROME II werkt op Linux, maar alleen door de kracht van Proton, die is ingebouwd in de Linux-release van Steam. Om deze reden moeten we bespreken hoe Steam op Linux moet worden geïnstalleerd voordat we u laten zien hoe u Total War: ROME II kunt laten werken.

Installeren. Stoom

Om de installatie van Steam op Linux te starten, opent u een terminalvenster op het Linux-bureaublad. Om een ​​terminalvenster te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of open een terminalvenster door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Zodra u de terminal-app hebt geopend, volgt u de onderstaande installatie-instructies op de opdrachtregel om de Steam-toepassing op uw computer te laten werken.

Ubuntu

Op Ubuntu is de Steam-applicatie eenvoudig te installeren met de volgende Apt-opdracht.

sudo apt install steam

Debian

Degenen die Debian Linux gebruiken, moeten het Steam DEB-pakket handmatig downloaden. Om het downloadproces te starten, opent u een terminalvenster en gebruikt u de onderstaande wget downloader-opdracht.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Na het downloaden van het nieuwste Steam DEB-pakket naar uw Debian pc, kan de installatie beginnen. Gebruik de volgende dpkg-opdracht hieronder om het pakket op uw computer te installeren.

sudo dpkg -i steam.deb

Nu het Steam DEB-pakket volledig op uw Linux-pc is geïnstalleerd, maakt u gebruik van de opdracht Apt-get hieronder om eventuele afhankelijkheden te corrigeren die tijdens het installatieproces zijn opgetreden.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Als je Arch Linux gebruikt, kun je de Steam-app aan het werk krijgen met het volgende Pacman-commando.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Als je Fedora of OpenSUSE Linux gebruikt, kun je Steam installeren via de softwarebronnen die bij deze distributies zijn inbegrepen. De Flatpak-release van Steam werkt echter veel beter op die distributies, dus we raden aan om het in plaats daarvan te installeren.

  Nativefier gebruiken om websites in Linux-apps te veranderen

Flatpak

Om Steam op Flatpak in Linux te laten werken, moet je de Flatpak-runtime instellen. Volg onze gids over dit onderwerp om de Flatpak-runtime op uw computer in te stellen.

Nadat u de Flatpak-runtime op uw computer hebt ingesteld, gebruikt u de onderstaande opdracht voor toevoegen op afstand om de Flathub-app store aan uw pc toe te voegen. Deze app store maakt het mogelijk om Steam te installeren.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Met de Flathub app store ingesteld, is het tijd om Steam te installeren. Gebruik de onderstaande flatpak-installatieopdracht om de nieuwste release van Steam op uw computer te installeren.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installeer Total War: ROME II op Linux

Nu Steam op uw Linux-pc is geïnstalleerd, opent u de app en logt u in met uw gebruikersgegevens. Volg daarna de stapsgewijze instructies hieronder om Total War: ROME II onder Linux te laten werken.

  5 beste netwerkmonitoringtools voor Linux

Stap 1: Zoek het menu “Steam” en klik erop in Steam. Zoek vervolgens de optie “Instellingen” en selecteer deze om het gedeelte met Steam-instellingen te openen. Zoek in de Steam-instellingen naar “Steam Play” en klik erop.

Vink in Steam Play “Steam Play inschakelen voor ondersteunde titels” en “Steam Play inschakelen voor alle andere titels” aan. Selecteer de knop “OK” om de wijzigingen te bevestigen.

Stap 2: Zoek de knop “STORE” en klik erop om toegang te krijgen tot de Steam Store. Eenmaal in de Steam Store, zoek je het zoekvak en klik je erop. Typ vervolgens “Total War: ROME II” en druk op de Enter-toets.

Bekijk de zoekresultaten voor Total War: ROME II en klik erop om het aan je account toe te voegen.

Stap 3: Zoek de knop “BIBLIOTHEEK” en zoek “Total War: ROME II”. Zodra je het hebt gevonden, selecteer je de blauwe knop “INSTALLEREN” om het spel te downloaden en in te stellen op Linux.

  Bestanden zippen of uitpakken vanaf de Linux-terminal

Wanneer de installatie is voltooid, klikt u met de rechtermuisknop op Total War: ROME II in de zijbalk en selecteert u de knop “Eigenschappen”. Zoek vanaf daar “Compatibiliteit”, vink “Het gebruik van een specifieke Steam Play-compatibiliteitstool afdwingen” en stel deze in op “4.11”.

Stap 4: Zoek de knop “Startopties instellen” en klik erop. Plak vervolgens de volgende code erin.

PROTON_USE_WINED3D=1 %command%

Stap 5: Zoek de groene knop “PLAY” en klik erop om het spel te starten. Wanneer je erop klikt, zal Steam proberen de game voor Linux te configureren. Leun achterover en wees geduldig. Wanneer het voltooid is, zal Total War: ROME II opstarten. Genieten van!

Probleemoplossen

Heb je problemen met het spelen van Total War: ROME II op je Linux-pc? Bekijk de Total War: ROME II ProtonDB-pagina voor hulp.