Hoe Steam op Linux te installeren en je favoriete games te spelen [2023]

Steam op Linux installeren is eenvoudig en de ervaring is vergelijkbaar met die van Windows.

Gamen op Linux was een beetje moeilijk, waardoor gamers beperkt werden tot open-source games, virtuele machines en emulatie.

De release van Steam voor Linux heeft echter de manier veranderd voor gamers.

Als je Steam gebruikt, kun je je opgeslagen spelbestanden eenvoudig opslaan in de Steam-cloud, zodat je verder kunt gaan met het spel waar je was gebleven.

Dus, ben je een Linux- en gameliefhebber en vraag je je af hoe je Steam op je Linux-computer moet installeren?

Zo ja, laten we het hebben over het installeren van Steam op Linux en het probleemloos spelen van de spellen.

Wat is stoom?

Steam is een digitale winkel en distributieservice voor videogames. Dit platform is in 2003 ontworpen en ontwikkeld door Valve Corporation.

Met de Steam-client kunnen gebruikers games na aankoop rechtstreeks in hun cloud installeren. Bovendien hebben Steam-gebruikers de flexibiliteit om hun beoordelingen te plaatsen, DLC’s te kopen, zelfgemaakte inhoud te uploaden en meer.

De Steam-client heeft ook verschillende functies, zoals toegang tot een vriendenlijst, automatische updates, in-game voicechat en het delen van games met vrienden.

Simpel gezegd, Steam is een platform voor online videogames die zijn gebouwd met als doel uitgebrachte game-updates te repareren. Het voegt patches toe om crashes te voorkomen doordat er te veel online spelers tegelijkertijd spelen. Steam bevindt zich nog in de bètafase.

Met de gebruiksvriendelijke interface van Steam kun je naar geweldige deals zoeken voor de beschikbare games, variërend van avontuur en actie tot third-person shooters en indie. Je krijgt de mogelijkheid om verzamelobjecten binnen je gemeenschap te trainen of cadeau te doen.

Steam werkt op Windows-, TV-, mobiele, Linux- en MacBook-apparaten. Om het te gebruiken, heb je alleen een breedbandverbinding nodig om een ​​supersnelle internetverbinding te krijgen en een modern systeem om onstuitbaar games te spelen. Gaming-pc’s beloven kwaliteitsprestaties, aanpasbare consoles, desktopopslag en compatibiliteit met de woonkamer.

Kenmerken van stoom

Valve werkt voortdurend aan het brengen van nieuwe updates en de nieuwste functies, zoals:

 • Steam-chat: Praat met je vrienden of groepen via spraak of tekst zonder je game te verlaten. Gebruik opties zoals tweets, gif’s, video’s en verstandiger op je Steam.
 • Gamehubs: Krijg alles over de game op één plek. Upload inhoud, neem deel aan discussies en weet dat de nieuwste updates eraan komen.

 • Steam-uitzending: stream uw live gameplay eenvoudig met een klik op een knop en deel deze met uw communityleden of vrienden.
 • Steam-workshop: ontdek, download en maak cosmetica en door spelers gemaakte mods voor ongeveer 1000 ondersteunde games.
 • Beschikbaar op mobiel: je hebt overal ter wereld toegang tot Steam met Android- of iOS-apparaten met je mobiele apparaten.
 • Vroegtijdige toegang tot games: speel, ontdek en raak betrokken bij je games terwijl ze zich ontwikkelen.
 • Meertalig: om multiplayer-games te spelen, is een wereldwijde gemeenschap essentieel. De Steam-client ondersteunt dus ongeveer 28 talen.
  Omgevingsvariabelen instellen in Bash op Linux

Minimale systeemvereisten

Steam voor Linux heeft bepaalde software en hardware nodig. Laten we het volgende bespreken:

 • Het vereist AMD Opteron of 1 GHz Pentium 4 met AMD64 (x86-64) instructieset, CMPXCHG16B-ondersteuning (cx16 – /proc/cpuinfo vlaggen) en SSE3-ondersteuning (pni – /proc/cpuinfo vlaggen)
 • 5 GB harde schijfruimte en 512 MB RAM
 • Betere internetverbinding (DSL-/kabelsnelheden aanbevolen)
 • Volledig bijgewerkte nieuwste Ubuntu LTS

 • 32-bits (i386, IA32) en 64-bits (x86-64, AMD64) nieuwste grafische stuurprogramma’s
 • 64-bits (AMD64, x86-64) Linux-kernel
 • AMD-stuurprogrammaondersteuning: voor recente kaarten kunt u het 12.11-stuurprogramma installeren. Voor oude videokaarten is Catalyst 13.2 Legacy de nieuwste voor de 2 en 4 GPU-serie en ondersteunt HD2400 Pro-videokaarten.
 • NVidia-stuurprogrammaondersteuning: voor recente kaarten zoals serie 8 moet u 310.x installeren. Voor oudere kaarten ondersteunt driver 304.x de nieuwste Nvidia 6- en 7-serie. Om toegang te krijgen tot de stuurprogramma’s, moet u eerst de cache bijwerken en het stuurprogramma installeren dat u nodig hebt.
 • Ondersteuning voor Intel HD 3000/4000-stuurprogramma’s: u moet de nieuwste Mesa 9- of latere stuurprogramma’s gebruiken.

Steam-spellen downloaden en installeren

Online games spelen op je pc is de trend van vandaag. Bijna iedereen speelt graag een soort online game. Laten we bespreken hoe u Steam-spellen op uw pc kunt downloaden en installeren.

 • Krijg gratis een Steam-account van zijn website.
 • Als je op de hoofdwebsite van Steam bent, kijk dan aan de rechterkant van de pagina. Daar vind je een knop met de tekst “Steam installeren”. Volg de instructies nadat je erop hebt geklikt.
 • Als je klaar bent met de Steam-client, ga je naar de hoofdpagina van de winkel.
 • Je vindt een verscheidenheid aan spellen op de hoofdpagina; sommige zijn gratis en de rest wordt betaald. Kies het spel dat je wilt spelen.
 • Je kunt het spelgenre kiezen, zoals rollenspel, strategie, actie, avontuur, etc. Scroll over het spel dat je wilt spelen en klik erop. Als je gratis games wilt spelen, kun je naar de optie “Free to Play” gaan.

 • Zorg ervoor dat je de minimale vereisten hebt die je gekozen game nodig heeft van je pc. Nadat je op het spel hebt geklikt, zie je de systeemvereisten onderaan de pagina.
 • Zodra u de vereisten kent, klikt u op de knop “Game spelen” in het midden bovenaan de pagina.
 • Als je een gratis spel kiest, kun je de instructies volgen om het te installeren. Als het een betaalde game is, kun je naar de volgende stap gaan.
 • Klik op “Toevoegen aan winkelwagen”, voer uw creditcardgegevens in en klik op de knop “Kopen”. Je krijgt een optie om de spellen te installeren.
 • Als je klaar bent, word je automatisch doorgestuurd naar de bibliotheek met games. Zoek de game die je zojuist hebt geïnstalleerd en download deze. Klik vervolgens op de knop “Afspelen” en begin met spelen.

Lees ook: Top AAA-games die de hele gaminggemeenschap aantrekken

Installeer en configureer Steam op Ubuntu of Debian

Er zijn verschillende methoden die u kunt volgen om Steam op een Linux-systeem te installeren en configureren. Op Debian- of Ubuntu-distributies kunt u Steam installeren en configureren met behulp van GUI- en CLI-methoden.

Hier is hoe het gaat:

#1. Installeer Steam vanuit Software Center

Deze methode is de meest moeiteloze manier om Steam te downloaden en te configureren op een Ubuntu- of Debian-distributie.

 • Als u het nieuwste Ubuntu-systeem gebruikt, klikt u op Linux of op de Super-toets op het toetsenbord.
 • U vindt een zoekbalk bovenaan. Zoek daar naar ‘Software Center’. Zoek na het openen de applicaties via het zoekpictogram.
 • Typ Steam op het zoekpictogram. Wanneer het verschijnt, opent u het en klikt u op de knop Installeren.
 • Ga verder met uw root-wachtwoord.
  Procesprioriteiten instellen met nice and renice op Linux

#2. Installeer Steam via CLI

Als u een hoofdgebruiker bent, zult u meer vertrouwd zijn met de CLI-methode dan met de GUI-methode. Er zijn twee eenvoudige opties om Steam via CLI te installeren en configureren:

 • Installeer het installatieprogramma en laat het de rest doen.
 • Installeer Steam rechtstreeks vanuit de officiële Linux-repository.
 • Voer de onderstaande opdrachten uit om het installatiebestand te installeren:

  sudo apt-get-update

  sudo apt install steam-installatieprogramma

  Zodra de installatie is voltooid, kunt u het installatiepakket uitvoeren en het automatisch de benodigde pakketten laten downloaden om de Steam-omgeving te maken.

  Installeer Steam rechtstreeks op de Debian- of Ubuntu-distributie via de opdracht:

  sudo apt update && sudo apt installeer stoom

  #3. Installeer Steam via de APT-URL

  Voor Linux-gamers maakt Linux een APT-URL voor Steam zodat gamers kunnen krijgen wat ze wensen. Zonder opdrachten te schrijven, kunt u Steam eenvoudig installeren en configureren op uw Ubuntu- of Debian-systeem.

  Klik gewoon op de APT URL-knop en installeer Steam. Zorg ervoor dat de multiverse-repository aanwezig is in uw systeem en is ingeschakeld voordat u op de knop klikt. Als u het niet inschakelt, voert u een opdracht uit op uw shell, dwz sudo add-apt-repository multiverse.

  Kopieer de APT-URL die u krijgt en plak deze in de adresbalk van de browser. U ziet automatisch een pop-upvenster. Start het installatieproces snel.

  #4. Installeer Steam na het downloaden van het Debian-pakket

  Als u overschakelt van Windows naar Ubuntu, zult u dit proces zeker leuk vinden. Deze methode helpt u bij het downloaden en installeren van een gecompileerd Debian-pakket op de machine. U kunt de knop aanzetten om het .deb-pakket te downloaden.

  Wanneer het downloadproces is voltooid, opent u de map via de terminal en bladert u door het bestand. Voer nu de opdracht dpkg uit (sudo dpkg -i steam_latest.deb) samen met de root-toegang om Steam te installeren.

  Installeer en configureer Steam op Fedora

  Steam installeren en configureren op je Fedora-werkstation heeft verschillende methoden, waaronder CLI- en GUI-methoden. Zorg ervoor dat u een rootgebruiker van het systeem bent voordat u met de stappen begint.

  #1. Installeer Steam via CLI

  In eerste instantie moet u de systeemrepository bijwerken om het systeem geschikt te maken voor Steam. Op uw terminal-shell kunt u de volgende opdrachten uitvoeren om uw systeem bij te werken:

  sudo dnf update – vernieuwen

  sudo dnf-update

  sudo dnf-upgrade

  Als u een bijgewerkte versie gebruikt, vindt u waarschijnlijk de RPM-fusiepakketten op uw apparaat. Als u het pakket niet kunt vinden, kunt u de volgende opdracht uitvoeren:

  sudo dnf install https://mirrors.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm – %fedora). noarch.rpm

  Wanneer je klaar bent met het installatieproces van het fusiepakket, voer je de opdracht dnf uit om Steam op Fedora te installeren. Wanneer de Steam-installatie is voltooid, kunt u de naam van de toepassing in de terminalshell typen om te beginnen.

  sudo dnf installeer stoom -y

  stoom

  #2. Installeer Steam met behulp van de GUI-methode

  Het stoompakket is beschikbaar in Fedora’s software. Om Steam op je machine te installeren, heb je een update van je repository nodig en schakel je de repository van derden op het Fedora-werkstation in.

  Open eerst de software vanuit het toepassingsmenu. Klik op het menupictogram zodra het softwarecentrum is geopend om de instellingen te openen. Zoek de ‘Third Party Repository’ om deze in te schakelen. Dit proces heeft een root-wachtwoord nodig.

  Nadat je het hebt ingeschakeld, moet je de applicatie sluiten en opnieuw openen om de geladen instellingen te vinden. Zoek naar Steam in je zoekbalk. Wanneer je Steam ziet, klik je op de naam om de pagina voor installatie te openen. De rest van de stappen zijn eenvoudig. Druk op de installatieknop en ga verder met de stappen en het root-wachtwoord.

    Hoe Green Address te gebruiken op Linux

  Installeer en configureer Steam op Linux Mint

  Om Steam op je Linux Mint OS te installeren en configureren, kun je verschillende methoden gebruiken. Laten we ze één voor één bespreken.

  #1. Installeer Steam met behulp van APT Package Manager

  Eerst moet u de terminalshell starten. Voer een opdracht uit om de APT-cache bij te werken. Bovendien werkt deze opdracht ook de geïnstalleerde pakketten bij.

  sudo apt update && sudo apt upgrade -y

  Voer vervolgens de volgende opdracht uit:

  sudo apt stoom installeren

  #2. Installeer Steam met behulp van Synaptic Package Manager

  Bron: Linux Mint

  Dit is een gemakkelijke methode omdat u geen opdrachtregel nodig heeft. De Synaptic-pakketbeheerder is voor degenen die de voorkeur geven aan GUI. Het dient als een APT-frond-end. Om Steam te installeren met behulp van de synaptic-pakketbeheerder, moet u de onderstaande stappen volgen:

  • Start de synaptische pakketbeheerder
  • Voer het root-wachtwoord in en schakel root-toegang in.
  • Klik op de knop “Opnieuw laden” om de APT-cache bij te werken.
  • Klik op de zoekknop nadat je Steam in de opening hebt getypt. Kies “Naam” in het vervolgkeuzemenu.
  • Selecteer het Steam-installatieprogramma. Selecteer vervolgens “Markeren voor installatie” met behulp van het menu wanneer het verschijnt nadat u er met de rechtermuisknop op hebt geklikt.
  • U ziet een vak met de lijst met afhankelijkheden die moeten worden geïnstalleerd. Druk op “Markeren”.
  • Klik op de knop Toepassen om de wijzigingen door te voeren.
  • Wacht tot het proces is voltooid. Als het klaar is, klikt u op de knop “Sluiten”.

  #3. Installeer Steam met behulp van GUI

  Het installeren en configureren van Steam met GUI is supergemakkelijk. Je moet drie eenvoudige stappen volgen om je Steam op je systeem te krijgen.

  • Programmabeheer starten: Klik op het menu Start om de toepassingsstarter te openen en zoek naar softwarebeheer. Klik op het pictogram om het programma uit te voeren.
  • Search Steam: Nadat het programma is gestart, navigeert u door het zoekgedeelte en typt u Steam. Klik op Enter om het proces te starten. Je zult Steam op je scherm vinden.
  • Steam installeren: Klik op het Steam-pictogram en klik op de knop Installeren om het installatieproces op uw Mint OS te starten.

  Hoe Steam te updaten

  Om je Steam-client op je Linux bij te werken, moet je de onderstaande stappen volgen:

  • Start de applicatie.
  • Klik op het Steam-menu in de linkerbovenhoek.
  • Klik in het vervolgkeuzemenu op “Controleren op de update”.
  • U ziet een dialoogvenster op uw scherm. Hierin staat informatie over de updates.
  • Klik op de update en wacht tot de update is voltooid en de Steam-applicatie opnieuw is gestart.

  Veelgestelde vragen

  Is het mogelijk om Steam-games op een aparte driver of partitie te installeren in Linux?

  Antwoord: Ja, het installeren van Steam-spellen op een gepartitioneerde schijf in Linux is mogelijk.

  Is het veilig om games van Steam op Linux te downloaden en te installeren?

  Antwoord: Ja, het is veilig om Steam op Linux te installeren en te configureren.

  Zijn al mijn Steam-spellen compatibel met Linux?

  Antwoord: Alle Steam-spellen draaien noodzakelijkerwijs op Linux-distributies.

  Kan ik mijn Steam-spellen aanpassen met mods op Linux?

  Antwoord: De Steam-workshop werkt op dezelfde manier in zowel Linux als Windows. Je kunt de mods op Linux eenvoudig aanpassen.

  laatste woorden

  Online games zijn voor velen een geweldige bron van entertainment geworden, van kinderen tot volwassenen. Games van Steam halen kan op veel manieren nuttig zijn vanwege de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van nieuwe, bijgewerkte games.

  Dit artikel helpt je dus te begrijpen hoe je Steam op Linux installeert en bijwerkt, zodat je zonder zorgen je favoriete games kunt spelen.

  Bekijk vervolgens de beste gratis games op Steam.