Hoe Sticky Corners op Windows 10 Dual Monitor Setup uit te schakelen?


Windows 10 heeft redelijk goede ondersteuning voor een opstelling met twee monitoren. Het is mogelijk de beste ondersteuning die Windows ooit heeft gehad voor een installatie met twee monitoren in vergelijking met de vorige versie. Windows heeft ook een superleuke functie genaamd Snap waarmee je snel vensters naar beide randen van je scherm kunt knippen. Koppel deze twee aan elkaar en je hebt een probleem; gebruikers met een opstelling met twee monitoren die proberen een venster van de ene monitor naar de andere te verplaatsen door het langs de bovenkant van het scherm te slepen, worden gestopt omdat het venster in plaats daarvan naar de rand klikt. De plakkerige hoeken aan de bovenkant zijn bedoeld om te voorkomen dat gebruikers onbedoeld een venster naar het volgende scherm verplaatsen, maar ze vormen vaak een belemmering voor gebruikers die precies dat willen doen. De oplossing is om de plakkerige hoeken uit te schakelen met behulp van een gratis en lichtgewicht app genaamd Non Stick Mouse.

  Hoe te updaten naar Ubuntu 18.04 op Windows 10

Download Non Stick Mouse en voer het uit. De app heeft geen gebruikersinterface, maar als u Taakbeheer opent, ziet u dat de app wordt uitgevoerd op het tabblad Processen. Zonder de app is dit hoe een venster naar de volgende monitor probeert te verplaatsen door het langs de bovenkant van het scherm te slepen. U kunt zien dat de Snap-functie is geactiveerd.

Als de Non Stick Mouse actief is, wordt Snap niet geactiveerd en gaat het venster gewoon naar het volgende scherm. De snap-functie is niet uitgeschakeld. Het werkt nog steeds wanneer u hetzelfde venster naar de bovenkant van het scherm sleept waar het wordt gemaximaliseerd, en wanneer u de Windows-knop en de pijltoetsen gebruikt om het vast te klikken.

  Instellingen verbergen in de app Instellingen op Windows 10

Als u het venster een paar seconden tegen de bovenrand van het scherm houdt, klikt het opzij. Mogelijk moet u zich aanpassen aan Snap die iets anders werkt terwijl Non Stick Mouse actief is. Non Stick Mouse heeft zowel een installatieversie als een draagbare versie. Geen van beide wordt automatisch uitgevoerd wanneer u uw systeem opstart, dus als u de app genoeg vindt om deze elke keer dat u uw systeem inschakelt te laten draaien, moet u deze toevoegen aan uw map Opstarten.

Non-stick muis downloaden

gerelateerde berichten