Hoe Sublime Merge op Linux te installeren

Sublime Merge is een platformonafhankelijke Git-client die is ontwikkeld op hetzelfde platform als Sublime Text. Het wordt geleverd met uitstekende functies, zoals een tool voor het samenvoegen van drie richtingen, side-by-side diffs en een krachtige zoekfunctie. In deze handleiding laten we u zien hoe u de software op Linux instelt.

Installatie-instructies voor Ubuntu/Debian

Om Sublime Merge op Ubuntu Linux te installeren, moet u eerst de Sublime Merge GPG-sleutel naar uw systeem downloaden. Om dat te doen, begint u met het openen van een terminalvenster door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken of zoekt u naar een terminalvenster in het app-menu.

Opmerking: als u Debian Linux gebruikt, zullen deze instructies ook werken. Bovendien, als je een besturingssysteem gebruikt dat gebaseerd is op Ubuntu of Debian, kun je Sublime Merge ook met deze instructies installeren.

Wanneer het terminalvenster open en gebruiksklaar is, voert u de onderstaande wget-opdracht uit om de nieuwste GPG-sleutel te downloaden.

wget https://download.sublimetext.com/sublimehq-pub.gpg

Nadat u de sleutel naar uw Ubuntu-systeem hebt gedownload, moet u deze installeren met de opdracht apt-key add. Met deze opdracht wordt de sleutel voor uw systeem geregistreerd.

sudo apt-key add sublimehq-pub.gpg

Nu de sleutel aan uw Ubuntu-systeem is toegevoegd, moet u het pakket “apt-transport-https” installeren. Met dit pakket kan Ubuntu software installeren via HTTPS-bronnen, wat normaal gesproken niet kan.

sudo apt install apt-transport-https

Met het nieuwe pakket geconfigureerd op uw systeem, moet u de softwarerepo toevoegen aan Ubuntu. U kunt kiezen tussen “Stable” of “Dev.”

  Hoe overtollige gegevens op Linux te verwijderen met Fdupes

Voer de volgende echo-opdracht uit om de “Stabiele” repository toe te voegen.

echo "deb https://download.sublimetext.com/ apt/stable/" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/sublime-text.list

U kunt ook de softwarerepository “Dev” toevoegen en deze echo-opdracht hieronder toevoegen.

echo "deb https://download.sublimetext.com/ apt/dev/" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/sublime-text.list

Wanneer u uw softwarerepository heeft toegevoegd, moet u de opdracht apt update uitvoeren. Deze opdracht ververst uw softwarebronnen zodat Sublime Merge kan worden geïnstalleerd.

sudo apt update

Als alles up-to-date is, kun je Sublime Merge op Ubuntu installeren met behulp van de onderstaande apt install-opdracht.

sudo apt install sublime-merge

Arch Linux installatie-instructies

Sublime Merge kan op Arch Linux worden geïnstalleerd via de AUR, evenals via de officiële app-website. Dat gezegd hebbende, de AUR-installatie is veel sneller, dus dat bespreken we in deze instructies.

Om de installatie te starten, opent u een terminalvenster op het Linux-bureaublad. Wanneer het terminalvenster open is, gebruikt u het pacman-commando om zowel de “Git”- als de “Base-devel” -pakketten te installeren.

sudo pacman -S git base-devel

Wanneer de twee pakketten zijn geïnstalleerd, moet u de Trizen AUR-helpertool installeren. Voer hiervoor achtereenvolgens onderstaande commando’s in. Trizen maakt het installeren van Sublime Helper veel sneller en gemakkelijker dan met de hand.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen

makepkg -sri

Wanneer Trizen is geïnstalleerd, gebruikt u de opdracht trizen -S om de Sublime Merge-toepassing op uw Arch-systeem in te stellen.

trizen -S sublime-merge

Fedora installatie-instructies

Om de Sublime Merge-applicatie in Fedora Linux te installeren, moet je beginnen met het importeren van de GPG-sleutel in het systeem. Gebruik hiervoor de volgende rpm-toets in het terminalvenster.

sudo rpm -v --import https://download.sublimetext.com/sublimehq-rpm-pub.gpg

Nadat je de GPG-sleutel in je Fedora-systeem hebt geïmporteerd, moet je de Sublime Merge-softwarerepository instellen. Nogmaals, u kunt kiezen uit de “Stable” repo of de “Dev” repo.

  7 Beste Plank Dock-thema's waar Linux-gebruikers dol op zullen zijn

Om de “Stable” Sublime Merge software repository op Fedora in te schakelen, voer je het volgende dnf config-manager commando hieronder in.

sudo dnf config-manager --add-repo https://download.sublimetext.com/rpm/stable/x86_64/sublime-text.repo

Als alternatief, als je er de voorkeur aan geeft om de “Dev” software repository op Fedora te installeren, voer dan het volgende dnf config-manager commando hieronder in.

sudo dnf config-manager --add-repo https://download.sublimetext.com/rpm/dev/x86_64/sublime-text.repo

Nu de softwarerepository op uw computer is ingesteld, kunt u Sublime Merge installeren met behulp van de volgende dnf install-opdracht hieronder.

sudo dnf install sublime-merge

OpenSUSE installatie-instructies

Om Sublime Merge in gebruik te nemen op OpenSUSE Linux, moet u eerst het GPG-sleutelbestand in uw systeem importeren. Om dat te doen, voert u het volgende rpm-commando hieronder uit.

sudo rpm -v --import https://download.sublimetext.com/sublimehq-rpm-pub.gpg

Nadat u de GPG-sleutel voor Sublime Merge hebt ingesteld, moet u de softwarerepository toevoegen aan OpenSUSE zodat de software kan worden geïnstalleerd. Voer hiervoor een van de onderstaande commando’s in.

  Hoe de muuropdracht op Linux te gebruiken

Als je de “Stable” release van Sublime Merge wilt gebruiken, voer dan de “Stable” repo-opdracht hieronder in.

sudo zypper addrepo -g -f https://download.sublimetext.com/rpm/stable/x86_64/sublime-text.repo

Aan de andere kant, als u de voorkeur geeft aan de “Dev” -release van Sublime Merge, voert u de volgende “Dev” repo-opdracht hieronder in.

sudo zypper addrepo -g -f https://download.sublimetext.com/rpm/dev/x86_64/sublime-text.repo

Ten slotte, wanneer de softwarerepository is ingesteld, kunt u Sublime Merge installeren met de volgende zypper install-opdracht hieronder.

sudo zypper install sublime-merge