Hoe te linken naar een andere dia in dezelfde PowerPoint-presentatie

Als u weet dat u op een bepaald moment tijdens uw presentatie naar de inhoud van een eerder bekeken dia zult verwijzen, kan het handig zijn om een ​​link in te voegen die naar die dia verwijst voor snelle toegang. Hier leest u hoe u het instelt.

Linken naar een andere dia in dezelfde presentatie

Open uw presentatie en navigeer naar de dia die de hyperlink zal bevatten. Markeer daar de tekst, het object, de vorm of de afbeelding waaraan u de link wilt koppelen.

Ga vervolgens naar het tabblad “Invoegen” en klik op de knop “Link”.

Selecteer in het venster Hyperlink invoegen dat wordt geopend “Plaats in dit document” in de lijst “Link naar” aan de linkerkant.

Selecteer aan de rechterkant onder de lijst “Selecteer een plaats in dit document” de bestemmingsdia.

  Een Samba-bestandsserver instellen op Ubuntu

Met de vier opties bovenaan de lijst kunt u de eerste of laatste dia in de presentatie selecteren of de dia die direct voor of na de dia met de koppeling komt.

Als u naar een andere dia moet linken, vouwt u de categorie “Diatitels” uit. Dit toont u een lijst met alle dia’s in uw document. Als een dia een titel heeft, toont de lijst de titel. Als een dia geen titel heeft, wordt deze in de lijst weergegeven als ‘Dia 7’.

Klik op de dia waarnaar u wilt linken.

Een voorbeeld van de geselecteerde dia verschijnt in het venster aan de rechterkant. Als je niet zeker weet naar welke dia je moest teruglinken, is dit handig.

Als u klaar bent, klikt u op “OK” en PowerPoint zal uw link invoegen.

Het is een goede gewoonte om te controleren of de link goed werkt. Om de koppeling te testen in de normale weergave voor het bewerken van dia’s, houdt u Ctrl ingedrukt en klikt u op het gekoppelde object. Om de link te testen tijdens het afspelen van je presentatie, hoef je de Ctrl-toets niet ingedrukt te houden; klik gewoon op het gekoppelde object.

  Aangepast getalnotatie wijzigen en maken in Google Spreadsheets

Als u om de een of andere reden de hyperlink moet verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het object en selecteert u vervolgens ‘Link verwijderen’.

De zoomfunctie gebruiken

Als u PowerPoint voor Office 365 of PowerPoint 2019 gebruikt, kunt u profiteren van de nieuwe “Zoom”-functie, waarmee u naadloos kunt overschakelen naar elke dia in de presentatie door deze in een andere dia te plaatsen.

Ga eerst naar de dia waarvandaan u gaat linken. Gebruik “Normale weergave”, klik en sleep de dia die u wilt invoegen van het linkerdeelvenster naar de huidige dia.

Nadat de dia is ingevoegd, verschijnt een nieuw tabblad “Opmaak”. Klik Het.

Vink in de groep ‘Zoomopties’ het selectievakje naast ‘Zoomovergang’ aan. U kunt ook de duur van de overgang specificeren, waarbij 01.00 de standaard is.

  Hoe de camera op Omegle in te schakelen

Laten we nu eens kijken wat er gebeurt als we tijdens onze presentatie op die dia klikken.

Zoals je in de bovenstaande GIF kunt zien, gaat het klikken op de dia “Introductie” die we in onze “Informatie” hebben geplaatst, terug naar de dia “Introductie”. Nogmaals klikken brengt ons terug naar de originele “Informatie”-dia.

Keurig!