Hoe te printen in Word om ruimte te laten voor een perforator

Perforators zijn ideaal om uw afgedrukte documenten netjes in een map te plaatsen. Perforaties zijn helaas niet zo geweldig als ze per ongeluk verschillende woorden in uw werk afsnijden. U kunt de marges van uw Word-document eenvoudig aanpassen om ruimte te maken bij het gebruik van een perforator of bij het afdrukken op voorgeperforeerd papier.

Om ruimte te laten voor een perforator, moet je de lay-out van je document aanpassen. Het is beter om dit van tevoren te doen, zodat u kunt zien hoe het verplaatsen van de marges de lay-out van uw document beïnvloedt.

Om te weten hoe groot u de marges moet maken, moet u rekening houden met het formaat van uw perforator of geperforeerd papier. De meeste perforators (of u nu twee gaten aan de bovenkant of drie aan de zijkant van de pagina perforeert) perforeren ongeveer 0,5 inch vanaf de rand van het papier. We raden aan om je pons of papier te meten om er zeker van te zijn en misschien zelfs de marges iets groter te maken. Als uw stoot bijvoorbeeld 0,5 inch meet, wilt u misschien uw marges 0,75″ maken om aan de veilige kant te blijven.

  Hoe de spelmodus uit te schakelen in Fall Creators Update

Als u eenmaal weet hoe groot u uw marges moet maken, gaat u naar het tabblad ‘Indeling’ in Word en klikt u op de knop ‘Marges’.

U hoeft slechts de marges aan één kant van het papier aan te passen voor een perforator, dus ga uw gang en klik op de opdracht “Aangepaste marges” in het vervolgkeuzemenu.

U wilt de marges wijzigen aan de kant die u wilt perforeren. Als u bijvoorbeeld perforaties aan de bovenkant van uw document toevoegt, voegt u uw maat toe aan de “Boven”-marge. Als u ze aan de linkerkant plaatst, voegt u deze toe aan de marge “Links”.

  Controleer hoe traag uw apparaat is

Hier voegen we 0,75″ toe aan de standaard 1,0″ bovenmarge van Word om ruimte te maken voor een perforator met twee gaten bovenaan de pagina.

Als u een dubbelzijdig document afdrukt dat in een map gaat om een ​​boek te vormen, moet u de “rugmarge”-marge aanpassen in plaats van de linker- of rechtermarges aan te passen. Een instelling voor de rugmarge voegt extra ruimte toe aan de binnenmarge van elke pagina, dus aan de linkermarge aan de voorkant van pagina’s (meestal de oneven pagina’s) en de rechtermarge aan de achterkant van pagina’s (meestal de even pagina’s).

  Een vergadering vergrendelen om ongewenste gebruikers buiten te houden

Wanneer u uw marges hebt ingesteld, drukt u op “OK” en uw marges worden opgeslagen. Nu kun je naar hartenlust gaten slaan!