Hoe te reageren op WhatsApp-berichten met Emoji

Na de functie een paar maanden te hebben geplaagd en getest met bètagebruikers, is WhatsApp nu begonnen met het uitrollen van de mogelijkheid om te reageren op berichten in een gesprek met een emoji. Ja, dat heb je goed gehoord. Net als Instagram en Messenger kun je er nu voor kiezen om geen antwoord te typen, maar in plaats daarvan op berichten te reageren met een emoji om uit te drukken wat je ervan vindt. De emoji-reactiefunctie bereikt nu alle iOS-, Android- en desktop-/webgebruikers van WhatApp, dus laten we leren hoe we deze functie kunnen gebruiken. Zo kun je op een bericht reageren met een emoji op WhatsApp.

Gids voor WhatsApp Emoji-berichtreacties (2022)

Wat zijn Emoji-berichtreacties?

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met de emoji-reactiefunctie snel reageren op specifieke berichten met emoji’s en je mening delen zonder de chat te overspoelen met nieuwe berichten. Dat betekent dat je eenvoudig het gezicht met tranen van vreugde-emoji kunt gebruiken om te reageren op een grappig bericht of een duim omhoog om een ​​bericht te bevestigen dat in een groepsgesprek is verzonden.

Dit is een eenvoudige functie die al jaren bestaat in apps als Instagram en Messenger. Het heeft eindelijk WhatsApp bereikt om pariteit te brengen tussen Meta (voorheen Facebook) eigendom van berichten-apps. Er is geen steile leercurve voor deze functie, dus laten we leren hoe u deze kunt gebruiken.

  Groepsgesprekken voeren op WhatsApp

Beschikbare Emoji-reacties en betekenis

WhatsApp biedt momenteel zes emoji’s die je kunt gebruiken om te reageren op berichten in een gesprek, en dat zijn:

  • Duim omhoog (?)
  • Hart (❤️)
  • Gezicht met tranen van vreugde (?)
  • Gezicht met open mond (?)
  • Huilend gezicht (?)
  • Persoon met gevouwen handen (?)

De berichten-app is bedoeld om ondersteuning toe te voegen voor alle emoji’s en huidtinten, net zoals Instagram, noemt WhatsApp-hoofd Will Cathcart in een officiële tweet. Als je meer wilt weten over emoji’s en hun betekenis, ga dan naar onze gekoppelde gids. Bovendien kun je hier ook lezen over de betekenis van verschillende emoji’s op Snapchat.

Hoe te reageren op WhatsApp-berichten met Emoji (Android/iOS)

Nu de basis uit de weg is, is het tijd voor ons om te leren hoe we emoji-reacties kunnen verzenden in WhatsApp-gesprekken. Het werkt op dezelfde manier op Android- en iOS-apparaten. Zo gebruikt u de functie:

1. Open WhatsApp en ga naar een gesprek. Druk hier lang op het bericht waarop u wilt reageren en u ziet de emoji-reactiebalk op uw scherm verschijnen.

2. Selecteer de emoji waarmee je wilt reageren en deze verschijnt aan de onderkant van de berichtballon. Zo ziet de berichtreactiefunctie eruit:

3. Als je wilt zien hoeveel mensen hebben gereageerd op een WhatsApp-bericht en welke emoji ze hebben gebruikt, tik je op de emoji’s die in de berichtenballon verschijnen.

  Hoe u een bericht kunt sturen naar iemand die niet in uw WhatsApp-contacten op de iPhone staat

Hoe te reageren op WhatsApp-berichten met Emoji (web/desktop)

De methode om emoji-reacties op het web en de desktop-app voor WhatsApp te gebruiken, ziet er een beetje anders uit, dus laten we eens kijken hoe het werkt:

1. Open een gesprek in WhatsApp op de web-app. Beweeg vervolgens over een bericht om een ​​nieuw emoji-pictogram ernaast te zien verschijnen.

2. Tik op het emoji-pictogram om op een bericht te reageren met een van de zes beschikbare opties.

Hoe u uw Emoji-reactie kunt veranderen

Met WhatsApp kun je ook gemakkelijk je emoji-reactie op een bericht wijzigen. We hebben beschreven hoe u de emoji-reactie kunt wijzigen met behulp van de mobiele en web-apps in deze sectie.

1. Op Android en iOS kun je hetzelfde bericht nogmaals lang indrukken om de emoji-reactiebalk te zien. Uw bestaande reactie wordt grijs gemarkeerd. Selecteer nu gewoon een andere emoji om je reactie te veranderen, en je bent klaar.

Let op: als je de emoji-reactie wijzigt en de ontvanger heeft de melding nog niet geopend, dan wordt de wijziging ook in de melding weergegeven. h / t mijn collega Uday voor deze inzichtelijke kleine info.

2. Beweeg in de WhatsApp-web- en desktop-apps over hetzelfde bericht om het emoji-pictogram opnieuw te zien. Klik op de emoji en selecteer je nieuwe reactie. Ja, zo makkelijk is het.

Hoe WhatsApp Emoji-reactie te verwijderen

Ten slotte heb je ook de mogelijkheid om je emoji-reactie uit berichten op WhatsApp te verwijderen. Het werkt op alle platforms op dezelfde manier, of het nu Android, iOS of de web-app is. Ga als volgt te werk om een ​​reactie te verwijderen:

  Tweestapsverificatie in WhatsApp in- en uitschakelen

1. Je kunt op je emoji-reactie tikken die onderaan de chatballon wordt weergegeven. U ziet nu een pop-up met uw reactie en u kunt hetzelfde eenvoudig “Tik om te verwijderen”. Uw reactie op dat bericht zal meteen verdwijnen.

2. Zo ziet de optie om een ​​reactie in WhatsApp te verwijderen eruit op het web en de Windows/macOS desktop-app. Nadat je op de emoji-reactie in de chatballon hebt geklikt, moet je de optie “Klik om te verwijderen” selecteren om je reactie te redigeren.

Opmerking: de functie voor emoji-reacties is momenteel niet beschikbaar in de WhatsApp UWP Beta-app op Windows-apparaten. Het zal waarschijnlijk in de komende dagen worden toegevoegd.

Probeer de nieuwe WhatsApp-functie voor berichtreacties uit

Dus ja, dat is zo ongeveer alles wat je moet weten over het gebruik van emoji-reacties op WhatsApp. De emoji’s zijn momenteel beperkt tot de zes standaardopties, maar het zal de tijd van iedereen waard zijn wanneer de berichten-app ondersteuning voor alle emoji’s toevoegt. Bovendien heeft WhatsApp ook aangekondigd communities te introduceren om het beheren van groepen gemakkelijker te maken, tot 32 gebruikers te ondersteunen bij groepsgesprekken en meer. Ook is het nu mogelijk om WhatsApp op meerdere apparaten te gebruiken zonder dat je telefoon verbonden is met internet.

gerelateerde berichten