Google Meet ondersteunt audio- en videogesprekken. U kunt deelnemen met een video vanaf de desktop en vanaf een mobiel apparaat. Als je vanaf de desktop deelneemt aan een Google Meet-vergadering, heb je een webcam nodig om video te streamen. Google Meet kan werken met een interne webcam, dat wil zeggen de webcams die ingebouwd zijn op laptops, en het kan werken met externe webcams.
Fix Google Meet-camera werkt niet
Als u probeert deel te nemen aan een Google Meet-vergadering en de camera werkt niet, is het probleem mogelijk gewoon een probleem met de machtigingen, dat wil zeggen dat de browser geen toegang heeft tot de camera. Het kan ook zijn dat de camera niet werkt, of in gebruik is door een andere app. Probeer de onderstaande oplossingen.
Problemen met de camera in Zoom? Bekijk deze correcties.
1. Test de camera
Als uw webcam correct is ingesteld en er geen hardware- of softwareproblemen mee zijn, zou een stock-app op uw desktop-besturingssysteem deze zonder problemen moeten kunnen gebruiken.
Op Windows 1o;
Open het Startmenu.
Ga naar de lijst met apps.
Zoek en open de Camera-app.
Op macOS;
Tik op de sneltoets Command+spatiebalk om Spotlight-zoekopdracht te openen.
Voer FaceTime in.
Open FaceTime en controleer de camera.
Als de app(s) een cameravoorbeeld tonen, betekent dit dat de hardware goed werkt.
2. Virtuele camera-apps verwijderen
Met de toename van het gebruik van webconferentietools zoals Google Meet, Zoom en Microsoft Teams, zijn gebruikers creatief geworden in het beheren van hun videofeed. Veel gebruikers voegen filter-apps toe (Snap Camera, OBS) die effecten, frames, achtergronden, enz. kunnen toepassen op de camerafeed.
Als deze apps niet correct zijn geconfigureerd, worden ze juni problemen veroorzaken met Google Meet. Als u zo’n app heeft, sluit deze dan af of verwijder deze.
3. Selecteer webcam in Google Meet
Zorg ervoor dat je webcam is geselecteerd in Google Meet.
Neem deel aan een Google Meet-vergadering.
Klik op de knop met meer opties (drie stippen) en selecteer Instellingen in het menu.
Ga naar het tabblad Video.
Open de vervolgkeuzelijst en selecteer uw webcam.
4. Controleer webcamrechten
Zorg ervoor dat de browser die u gebruikt om deel te nemen aan een Google Meet-vergadering, toegang heeft tot de webcam.
Op Windows 10;
Open de app Instellingen met de sneltoets Win+I.
Ga naar het tabblad Privacy.
Selecteer het tabblad Camera.
Zorg ervoor dat cameratoegang voor het apparaat is ingeschakeld.
Op macOS;
Open Systeemvoorkeuren.
Ga naar Beveiliging en privacy.
Selecteer het tabblad Privacy.
Selecteer Camera in de kolom aan de linkerkant.
Controleer in het rechterdeelvenster of de browser wordt vermeld.
Als de browser niet wordt vermeld, klikt u op de plusknop en voegt u deze toe.
5. Gebruik Chrome
Google Meet is een Google-product. Het werkt in andere moderne browsers, maar u krijgt de beste ervaring als u het in Chrome gebruikt. Jij juni niet zoals de browser, maar het gebruik ervan kan alle problemen oplossen die je hebt met de camera in een Google Meet-vergadering.
6. Controleer de internetbandbreedte
Als de camera tijdens een vergadering sporadisch werkt, is het mogelijk dat de camera in orde is, maar dat je niet de internetsnelheid of de bandbreedte hebt om de videostream in stand te houden.
Controleer uw internetsnelheid op Speedtest.net. Als de ping te hoog is of je internetsnelheid te laag is, moet je het misschien zonder de video stellen, tenzij je kunt overschakelen naar een sneller netwerk.
Zorg ervoor dat wanneer u in vergadering bent, de verbinding niet door andere apparaten wordt gebruikt om iets zwaars te downloaden, bijvoorbeeld OS-updates of een film.
Conclusie
In veel gevallen heeft het overschakelen naar Chrome het probleem voor gebruikers opgelost. De toestemmingen die Google Meet nodig heeft, zijn namelijk makkelijker op te vragen in een browser die door Google is gemaakt. In andere browser, Google Meet juni de gebruiker niet kunnen vragen om de toestemming die hij nodig heeft om video te streamen, waardoor de camera schijnbaar niet werkt.