Hoe te repareren dat de Google Meet-rasterweergave niet werkt

Google Meet is een van de meest flexibele tools voor online webconferenties die u gratis kunt gebruiken. Het is eenvoudig in te stellen, eenvoudig deel te nemen aan een vergadering en een vergadering kan een uur duren met maximaal 100 deelnemers.

In veel opzichten verslaat Google Meet de concurrentie, simpelweg omdat de vergaderingen langer kunnen duren en omdat het gebruiksvriendelijk is.

Fix Google Meet-rasterweergave werkt niet

Een enkele Google Meet-vergadering kan tussen de 3-100 deelnemers hebben voor gratis gebruikers. U kunt het gebruiken voor kleine seminars en trainingen, maar ook voor middelgrote vergaderingen in de stijl van een stadhuis.

Google Meet heeft een rasterweergave waarmee gebruikers maximaal 49 mensen tegelijk in een rasterlay-out kunnen zien. De lay-out bevat de profielfoto’s van de gebruiker als de camera is uitgeschakeld en hun camerafeed als deze is ingeschakeld.

  Een deel van een foto vergroten op iPhone en iPad

Als u deelneemt aan een Google Meet-vergadering met een groot aantal deelnemers, maar de rasterweergave niet wordt weergegeven, kunt u dit als volgt oplossen.

1. Rasterweergave inschakelen

De rasterweergave zou idealiter moeten beginnen wanneer u een groot aantal deelnemers heeft, maar standaard bepaalt Google Meet voor u wanneer u een raster weergeeft en wanneer niet. Het is mogelijk dat hij denkt dat u de rasterweergave niet nodig heeft. U kunt Google Meet in dit geval eenvoudig dwingen om rasterweergave te gebruiken.

In een Google Meet-vergadering;

Klik op de knop met meer opties (drie stippen) op de onderste bedieningsbalk.
Selecteer Indeling wijzigen in het menu.
Selecteer de lay-out Tegels.
De rasterweergave wordt ingeschakeld.

  Vergroot het wifi-bereik van uw router

2. Een deelnemer losmaken

Met Google Meet kunnen gebruikers elke deelnemer vastzetten. Dit zorgt ervoor dat hun thumbnail / camerafeed altijd voor u zichtbaar is. Het maart interfereren met de rasterweergave als het aantal deelnemers niet overeenkomt met een aantal dat een redelijk groot raster oplevert.

In een Google Meet-vergadering;

Open de deelnemerslijst door op het icoon onderaan te klikken.
Selecteer de knop met meer opties (drie stippen) naast het lid dat je hebt vastgezet.
Selecteer de optie losmaken in het menu.

3. Gebruik een Chrome-extensie

Als al het andere faalt en u nog steeds geen rasterweergave in Google Meet kunt krijgen, kunt u dit forceren door de Chrome-browser te gebruiken en de Google Meet Grid View-extensie te installeren.

Sluit/verlaat de Google Meet-vergadering.
Open Chrome en installeer de Google Meet Grid View-extensie van de Chrome Webwinkel.
Neem opnieuw deel aan de Google Meet-vergadering.
Gebruik de schakelaar van de extensie om rasterweergave in te schakelen.

  Hoe u uw foto's veilig kunt houden terwijl u aan het fotograferen bent

Conclusie

De rasterweergave is geweldig voor grote vergaderingen, maar u kunt ook de zijbalkweergave gebruiken om alle deelnemers aan de vergadering te bekijken. Het is vooral een goede optie als u een of twee deelnemers moet vastzetten die maart interfereren met de rasterweergave.