Hoe te repareren Firestick maakt geen verbinding met wifi

TV-sticks zijn een geweldige manier om inhoud te bekijken zonder afhankelijk te zijn van een mobiel of desktopapparaat. Een apparaat als de Firestick wordt geleverd met een eigen afstandsbediening, waardoor het het perfecte apparaat is voor een tv. TV-sticks streamen online content. Ze kunnen worden ingesteld om te werken met een lokale mediaserver, maar om ervan te kunnen streamen, moet deze nog steeds verbonden zijn met het netwerk waarop de server zich bevindt.

Fix Firestick maakt geen verbinding met wifi

Als je Firestick geen verbinding kan maken met een wifi-netwerk, kun je niets streamen omdat het apparaat geen opslag aan boord heeft. Zonder internetverbinding is het nutteloos.

Voordat u problemen met de Firestick probeert op te lossen;

Start uw router opnieuw op. Zorg ervoor dat de lampjes erop stabiel zijn.
Controleer of andere apparaten verbinding kunnen maken met het wifi-netwerk. Als geen enkel apparaat er verbinding mee kan maken, ligt het probleem waarschijnlijk bij uw verbinding of uw router.
Controleer of u een internetverbinding heeft. Maak verbinding met het wifi-netwerk vanaf een ander apparaat, bijvoorbeeld een telefoon, en controleer of je kunt browsen. Als dit niet het geval is, kan de Firestick gewoon de verbinding verbreken omdat deze niet werkt. Neem contact op met uw ISP om het verbindingsprobleem op te lossen.

  Hoe te repareren Japanse toetsenbord IME werkt niet (volledige gids)

Als andere apparaten wel verbinding kunnen maken met het wifi-netwerk, maar de Firestick niet, volg dan de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

1. Schakel de Firestick uit

Het opnieuw opstarten van de Firestick kan veel problemen ermee oplossen, waaronder verbindingsproblemen.

Koppel de stroombron voor de Firestick los.
Zet je router uit.
Wacht 10-15 seconden.
Zet de router aan en wacht tot de lampjes erop stabiliseren (stop met knipperen).
Sluit de stroombron voor de Firestick aan en zet hem aan.

2. Handmatig verbinding maken met het netwerk

Firestick maakt mogelijk geen verbinding met het netwerk. Dit kan gebeuren als het signaal van het netwerk zwak is. selecteer handmatig het netwerk en maak er verbinding mee.

  Ubuntu: controleer de kernelversie [Guide]

Sluit de Firestick aan op je tv en zet hem aan.
Gebruik de afstandsbediening en selecteer Instellingen.
Ga naar Netwerk.
Selecteer het netwerk en wacht tot het verbinding maakt.

3. Controleer wifi-signaal

Als uw draadloze router te ver van de Firestick verwijderd is, kan deze mogelijk geen verbinding maken met het draadloze netwerk. Probeer de router dichterbij te plaatsen. Zorg ervoor dat niets het signaal verstoort. Als je de router niet kunt verplaatsen, overweeg dan om een ​​wifi-repeater of een extender te gebruiken.

Onthoud dat de Firestick niet hetzelfde bereik heeft als andere apparaten. Een telefoon kan bijvoorbeeld verbinding maken met een zwak signaal van de router, maar de Firestick kan dit weigeren.

4. Wijzig de HDMI-poort

De Firestick wordt aangesloten op een HDMI-poort aan de achterkant van een tv. Veel sets hebben meer dan één HDMI-poort. Als uw tv een andere HDMI-poort heeft, koppelt u de Firestick los en sluit u deze aan op een andere HDMI-poort. Problemen met de poort kunnen verbindingsproblemen veroorzaken.

  ExtShield helpt Chrome te beschermen tegen malware en adware-extensies

5. Ethernet gebruiken

De Firestick moet verbinding maken met een netwerk, maar dit hoeft niet per se een draadloos netwerk te zijn. Een draadloos netwerk is gemakkelijker om verbinding mee te maken, maar u kunt verbinding maken met het netwerk Ethernet. U moet een adapter kopen om de verbinding tot stand te brengen, maar deze is betrouwbaarder dan een draadloze verbinding.

Conclusie

Veel gebruikers klagen dat hun Firestick geen verbinding kan maken met een wifi-netwerk. Dit is een al lang bestaand probleem met de tv-stick die ertoe heeft geleid dat veel gebruikers deze hebben verlaten ten gunste van andere apparaten. Zorg ervoor dat uw Firestick (en uw tv) niet te ver van de router verwijderd zijn en dat u gemakkelijk verbinding moet kunnen maken met een netwerk.