Hoe te repareren Tweede harde schijf niet gedetecteerd in Windows 10

Een Windows 10-systeem kan meerdere harde schijven ondersteunen. Sommige systemen kunnen, afhankelijk van het moederbord dat ze hebben, een interne SSD en een interne HDD ondersteunen. Evenzo kunt u meerdere externe HDD’s (of SSD’s) op een systeem aansluiten.

Een harde schijf is niet moeilijk te configureren; het kan worden aangesloten via een eenvoudige USB-poort, het kan werken met een USB 2.0- of USB 3.0-poort en het is plug & play. Windows 10 kan het automatisch detecteren en de juiste stuurprogramma’s ervoor installeren.

Om toegang te krijgen tot een harde schijf, kunt u Verkenner openen en deze wordt weergegeven onder Deze pc. U kunt er net zo gemakkelijk bestanden naar kopiëren en plakken als naar een interne schijf.

Tweede harde schijf niet gedetecteerd in Windows 10

Een harde schijf, ongeacht of deze intern of extern is aangesloten, wordt gemakkelijk gedetecteerd. U zou het geluid van de nieuwe hardware gevonden moeten horen wanneer u deze aansluit en er kan een paar seconden wachten zijn terwijl een stuurprogramma ervoor is geïnstalleerd, maar het apparaat zal vrijwel onmiddellijk toegankelijk zijn.

  De Disney Plus+-app voor pc installeren (Windows 10)

Als uw tweede harde schijf niet is gedetecteerd in Windows 10, probeert u de onderstaande oplossingen.

1. Verander de USB-poort en kabel

Een van de belangrijkste redenen waarom een ​​harde schijf niet wordt gedetecteerd, is vaak de kabel die wordt gebruikt om deze op een systeem aan te sluiten. Verander het en controleer of de schijf wordt gedetecteerd.

Probeer op dezelfde manier de schijf op een andere USB-poort aan te sluiten. Een losse poort kan de reden zijn dat een randapparaat of een harde schijf niet goed wordt aangesloten.

Sluit de harde schijf rechtstreeks aan op uw systeem. Gebruik geen USB-hub of verlengkabel. Als je een ander systeem hebt, probeer dan de schijf erop aan te sluiten en controleer of het wordt gedetecteerd.

2. Scannen op hardwarewijzigingen

Windows 10 heeft de schijf mogelijk niet als nieuwe hardware gedetecteerd. Als het het niet als nieuwe hardware detecteert, kan het geen verbinding maken.

Open Apparaatbeheer.
Klik bovenaan op de knop Scannen op hardwarewijzigingen.
Windows 10 zal de harde schijf detecteren en deze zou moeten verschijnen in Verkenner onder Deze pc.

  Tweetz Desktop is een krachtige, overzichtelijke Twitter-client voor Windows

3. Installeer eigen app/stuurprogramma’s

Sommige harde schijven worden geleverd met eigen stuurprogramma’s of apps. De afwezigheid hiervan kan ervoor zorgen dat de schijf niet wordt gedetecteerd. Controleer of er stuurprogramma’s of een app beschikbaar zijn van de fabrikant van uw harde schijf. Sluit de schijf opnieuw aan en controleer of deze wordt weergegeven in Verkenner.

4. Stuurprogramma’s bijwerken

Windows 10 heeft mogelijk verouderde stuurprogramma’s voor uw harde schijf. Door ze bij te werken, kan de schijf verbinding maken met uw systeem.

Open Apparaatbeheer.
Vouw Schijfstations uit.
Klik met de rechtermuisknop op uw secundaire schijf en selecteer Stuurprogramma bijwerken.
Zoek online naar stuurprogramma’s en installeer de beschikbare stuurprogramma’s.
Start het systeem voor de goede orde opnieuw op.

5. Wijzig stationsletter

Wanneer je een harde schijf op je systeem aansluit, kent Windows 10 deze automatisch een letter toe die nodig is om de schijf een ‘adres’ te geven. De stationsletter speelt een belangrijke rol bij het toegankelijk maken van de schijf zelf. Als uw secundaire harde schijf niet wordt gedetecteerd, probeert u de stationsletter te wijzigen.

Tik op de sneltoets Win+R om het vak Uitvoeren te openen.
Typ diskmgmt.msc in het vak Uitvoeren en tik op Enter.
Klik met de rechtermuisknop op uw schijf en selecteer de optie Stationsletter en paden wijzigen.
Selecteer een nieuwe letter om aan de schijf toe te wijzen.
Klik op Volgende en de schijf krijgt een nieuwe letter toegewezen.
Open de schijf vanuit Verkenner.

  Hoe niet-Windows Store-apps in Windows 10 te blokkeren?

Conclusie

Een secundaire schijf, behalve fysieke schade of gegevenscorruptie, zal met een beetje knutselen worden gedetecteerd. Als u vermoedt dat de schijf fysiek is beschadigd, moet u de opties voor gegevensherstel bekijken. Het is mogelijk dat u de schijf niet meer kunt gebruiken om bestanden op te slaan. Als gegevens beschadigd zijn, is uw schijf mogelijk nog steeds bruikbaar, aangezien gegevensbeschadiging niet synoniem is met hardwareschade.