Hoe te upgraden naar Fedora 34

Fedora 34 is er! Daarbij hoort een gloednieuwe desktopomgeving: Gnome 40! Als je geduldig hebt gewacht om deze nieuwe release uit te proberen, dan is dit artikel iets voor jou! Volg mee terwijl we bespreken hoe je kunt upgraden naar Fedora 34!

Download Fedora 34 om het vers te proberen

Als je Fedora 33 niet hebt geïnstalleerd en niet rechtstreeks naar 34 kunt upgraden, of als je een andere distributie gebruikt en deze wilt uitproberen, moet je Fedora 34 downloaden.

Om Fedora 34 te bemachtigen om het vers te proberen, ga je eerst naar de Officiële Fedora-website. Zoek op de website naar “Fedora Workstation” en klik op de knop “Nu downloaden”.

Door met de muis op “Download Now” te klikken, komt u op de downloadpagina. Zoek vanaf hier de “Op Linux of wil je gewoon een ISO-bestand?” optie. Selecteer vervolgens de knop “Download” naast “Fedora 34: x86_64 DVD ISO” om de nieuwste Fedora te pakken. Of download Fedora Media Writer als je Windows of Mac OS gebruikt.

Upgrade naar Fedora 34 – Gnome-software

Upgraden naar Fedora 34 kan het beste worden gedaan met Gnome Software, vooral als je de Gnome-release van het besturingssysteem gebruikt. Zorg ervoor dat u verbonden bent met internet om het upgradeproces te starten. Start vervolgens de toepassing “Software”.

  Een gesprek beginnen met Firefox Hallo

Laat de Gnome Software-app laden en controleer op de nieuwste updates en apps. Zodra het klaar is voor gebruik, klikt u op de knop “Updates” in de app. Wanneer u op deze knop klikt, ziet u software-updates en een banner bovenaan de pagina.

Deze banner zegt: “Fedora 34 nu beschikbaar. Upgrade voor de nieuwste functies, prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.” Zoek de knop “Download” en klik erop. Of selecteer ‘Meer informatie’ om meer te weten te komen over de nieuwe release.

Wanneer je met de muis op de “Download” knop klikt, zal Gnome Software beginnen met het downloaden van alle software die je nodig hebt om te upgraden naar Fedora 34. Begrijp alsjeblieft dat deze download waarschijnlijk lang zal duren als je een trage internetverbinding hebt. Wees geduldig.

Wanneer het downloadproces is voltooid, heeft Gnome Software alle patches die nodig zijn om je Fedora 33-systeem te upgraden naar het nieuwe Fedora 34. Zoek vanaf hier de knop “Herstarten en installeren” in de Software-app en klik erop.

Wanneer je de knop “Herstarten en installeren” selecteert, zal Fedora je pc opnieuw opstarten in een speciale modus. In deze modus zal Fedora beginnen met het installeren en overzetten van je systeem van Fedora 33 naar Fedora 34. Nogmaals, dit zal enige tijd duren. Leun achterover en laat de upgrade gebeuren.

  Tekst vullen met een afbeelding in Photoshop

Nadat het upgradeproces is voltooid, zal Fedora opnieuw opstarten en in Fedora 34 laden. Vanaf hier hoef je alleen maar je wachtwoord in te voeren om de nieuwe release te gebruiken.

Upgrade naar Fedora 34 – Terminal

Niet iedereen kan Gnome Software gebruiken om te upgraden naar Fedora 34, aangezien Gnome Software niet bij elke draai van Fedora aanwezig is (zoals die van KDE of Cinnamon). Bovendien geven sommige Fedora-gebruikers er de voorkeur aan om de opdrachtregel te gebruiken om te upgraden.

Als je je Fedora 33-systeem wilt upgraden naar Fedora 34 via de opdrachtregel, is de eerste stap het openen van een terminalvenster op het Fedora-bureaublad. Om dit te doen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoekt u naar “terminal” in het app-menu en doet u het op die manier.

Als het terminalvenster eenmaal open is en klaar voor gebruik, gebruik dan het dnf update commando om je Fedora 33 systeem te upgraden naar het huidige. Je moet de nieuwste pakketten installeren of een moeilijke tijd hebben om over te stappen naar Fedora 34.

sudo dnf update 

Nadat de update is voltooid, moet u het pakket “dnf-plugin-system-upgrade” installeren. Dit pakket vergemakkelijkt de upgrade via de opdrachtregel, dus het moet worden geïnstalleerd.

sudo dnf install dnf-plugin-system-upgrade

Als je eenmaal de laatste Fedora upgrade tool hebt ingesteld, is het tijd om alle laatste 34 pakketten in DNF te downloaden. Aangezien je momenteel Fedora 33 gebruikt, moet je Fedora vertellen om versie 34 te downloaden.

  Hoe een Pokemon te vangen bij de eerste worp in Pokemon Go

Om de upgradepakketten te downloaden, maakt u gebruik van de downloadopdracht voor systeemupgrades. Onthoud; dit commando juni neem even de tijd om te voltooien. Fedora is een groot besturingssysteem en er zijn veel dingen om te downloaden.

sudo dnf system-upgrade download --releasever=34

Wanneer de download eindelijk is voltooid en alle Fedora 34-pakketten klaar zijn en klaar zijn om te installeren, maak dan gebruik van het systeem-upgrade reboot commando. Dit commando zal je Fedora PC herstarten, net zoals Gnome Software, en het upgradeproces starten.

sudo dnf system-upgrade reboot

Het upgradeproces duurt, zoals verwacht, nogal wat minuten. Wanneer de upgrade is voltooid, zal Fedora een back-up opstarten en kun je inloggen. Als je weer inlogt, gebruik je Fedora 34!