Hoe te upgraden naar Pop_OS 21.04

Pop_OS 21.04 is eindelijk uit! Met deze nieuwe release komen uitstekende nieuwe functies zoals “COSMIC” waarmee gebruikers hun Pop-bureaublad kunnen aanpassen, nieuwe trackpad-bewegingen voor laptops en meer. In deze handleiding laten we u zien hoe u uw systeem kunt upgraden naar de nieuwe Pop_OS-release.

Opmerking: deze upgrade is bedoeld voor degenen die Pop_OS 20.04 LTS gebruiken, aangezien dit de meest recente, actieve release is. 20.10 wordt momenteel niet ondersteund. Dat gezegd hebbende, als je Pop_OS 20.10 gebruikt, ondersteunt het ook upgraden naar 21.04.

Maak een back-up

Het upgraden van Pop_OS van 20.04 of 20.10 naar de nieuwe 21.04-release is een eenvoudig en veilig proces. Dat gezegd hebbende, is het nog steeds een goed idee om een ​​back-up van uw systeem te maken voordat u een upgrade probeert. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken als er iets gebeurt.

Er zijn veel manieren waarop je een back-up kunt maken in Pop_OS, omdat het is gebaseerd op Ubuntu, en Ubuntu heeft heel veel Linux-back-uptools. De beste manier om een ​​back-up te maken op Pop_OS is echter met Deja Dup.

Om het back-upproces te starten, moet u de Deja Dup-app installeren. De beste manier om Deja Dup te installeren, is door een terminalvenster op het bureaublad te openen. Om dat te doen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoekt u naar “Terminal” in het app-menu.

  Netflix werkt niet? Hier zijn 7 manieren om Netflix-problemen op te lossen

Open het terminalvenster en gebruik de onderstaande apt install-opdracht om de Deja Dup-toepassing op uw systeem in te stellen. Na installatie opent u de app door te zoeken naar “Back-ups” in het app-menu.

sudo apt install deja-dup

Zoek in de back-uptool de knop met de tekst “Maak mijn eerste back-up” en klik erop met de muis. Zoek vanaf hier “Mappen om een ​​back-up te maken” en configureer het voor de mappen waarvan u een back-up wilt maken. Klik vervolgens op ‘Doorsturen’.

Na het configureren van de mappen waarvan u een back-up wilt maken, is het tijd om uw opslaglocatie te configureren. Zoek eerst naar het menu “Opslaglocatie” en stel dit in op de plaats waar u uw back-ups wilt opslaan. Klik vervolgens op de knop “Doorsturen”.

Zodra er een back-up is gemaakt van de opslaglocatie, wordt u gevraagd om uw back-up te versleutelen. U hoeft geen wachtwoord aan te maken, maar het wordt aangemoedigd. Als u klaar bent, klikt u op “Doorsturen” en de tool begint het back-upproces te starten.

Upgraden naar 21.04

Start het upgradeproces naar 21.04 in Pop_OS en begin door op de Win-knop op het toetsenbord te drukken. Typ vervolgens in het zoekvak “Instellingen” erin. Klik vervolgens op de app met “Instellingen” om het instellingengebied van Pop_OS te openen.

  Apps en games sideloaden op je Oculus Quest

Scrol in het gedeelte met Pop_OS-instellingen omlaag naar de onderkant van de pagina voor ‘OS Upgrade’. Klik vervolgens op de knop “OS Upgrade” om toegang te krijgen tot de Pop_OS upgrader-tool.

Wanneer u de knop “OS Upgrade” selecteert, wordt u naar het upgradegebied geleid. Vanaf daar ziet u een melding met de tekst “Pop_OS 21.04 is beschikbaar.” Je ziet deze melding in zowel Pop_OS 20_04 als 20_10.”

Naast deze melding staat een groene knop ‘Downloaden’. Selecteer deze knop om de download voor 21_04 te starten. Houd er rekening mee dat deze download behoorlijk wat tijd in beslag neemt, omdat de upgrades niet gering zijn.

Nadat u op de knop “Downloaden” hebt geklikt, verschijnt er een voortgangsbalk op het scherm in het upgradegebied. Er staat ‘Upgrade voorbereiden’. Deze taakbalk zal langzaam vol raken. Wanneer het proces is voltooid, geeft het OS Upgrade-venster aan dat de download is voltooid.

Nu de download is voltooid, wordt de knop “Download” een knop “Upgrade”. Selecteer het met de muis om Pop_OS te vertellen om opnieuw op te starten en de upgrades op uw computer te installeren.

Bij het opnieuw opstarten in het upgrade-installatieprogramma, ziet u het Pop_OS-logo, evenals een venster “Updates installeren”. Dus leun achterover en laat Pop_OS de nieuwste Pop_OS 21.04-bestanden downloaden en installeren. Het kan even duren.

  EXIF-gegevens van afbeeldingen bekijken

Wanneer het upgradeproces is voltooid, wordt Pop_OS opnieuw opgestart. Wanneer het opnieuw opstarten is voltooid, logt u weer in en gebruikt u Pop_OS 21.04!

Download Pop_OS 21.04

Als upgraden niet mogelijk is, of als u opnieuw wilt beginnen, dan kan dat! Hier leest u hoe u het nieuwste Pop_OS 21.04 ISO-bestand naar uw computer kunt downloaden. Maar ga eerst naar de Pop_OS officiële website.

Eenmaal op de website, zoek je de blauwe “download”-knop en klik je erop met de muis. Wanneer u deze knop selecteert, verschijnt er een pop-upvenster op het scherm. Selecteer “Pop!_OS 21.04” om de 21.04-downloadopties in dit pop-upvenster weer te geven.

Wanneer je de downloadopties hebt onthuld, kies je de optie “Download 21.04” of de optie “Download 21.04 (NVIDIA). Als u een van deze knoppen selecteert, wordt Pop_OS 21.04 naar uw pc gedownload.