Hoe te upgraden naar Ubuntu 21.10

Ubuntu 21.10 is er en het is een spannende release. Met deze nieuwe versie van Ubuntu geeft Canonical zijn gebruikers eindelijk Gnome 40, de next-gen-update voor Gnome Shell en vele andere uitstekende functies. In deze handleiding laten we u zien hoe u uw Ubuntu-systeem kunt upgraden naar 21.10.

Upgrade naar 21.10 – GUI

Upgraden naar 21.10 via de GUI is de juiste keuze, aangezien de upgrade eenvoudig uit te voeren is. Om nog maar te zwijgen, het regelt alles met slechts een paar klikken. Hier is hoe het te doen.

Eerst moet u uw systeem upgraden zodat uw huidige versie van Ubuntu (21.04) de nieuwste pakketten heeft geïnstalleerd. Om Ubuntu bij te werken naar de nieuwste pakketten, drukt u op de Win-toets op het toetsenbord, typt u “Software Updater” en start u het.

Met Software Updater geopend, controleert het op de laatste 21.04-updates. Wanneer het bevestigt dat u pakketten moet installeren, verschijnt er een melding waarin u wordt gevraagd de updates te installeren. Doen.

Als alle updates zijn geïnstalleerd, zal Ubuntu u vertellen: “De software op deze computer is up-to-date. Ubuntu 21.10 is nu echter beschikbaar (je hebt 21.04). ” Klik op de knop “Upgrade” om het 21.10-upgradeproces te starten.

Opmerking: de upgrademelding zou moeten verschijnen na het installeren van updates in Ubuntu 21.04. Als u de melding niet op uw Ubuntu-systeem ziet, hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt de upgrade forceren door een terminal te starten en de opdracht update-manager -d in te voeren.

  Hoe u kunt voorkomen dat uw Disney+-account wordt gehackt

Wanneer u de knop “Upgrade” selecteert, zal Ubuntu om een ​​wachtwoord vragen. Typ met uw toetsenbord het wachtwoord van uw gebruikersaccount. Selecteer vervolgens de knop “Authenticeren” om te bevestigen.

Na het invoeren van uw wachtwoord, verschijnen de release-opmerkingen van Ubuntu 21.10. Neem de tijd en lees ze. Nadat u de release-opmerkingen hebt gelezen, zoekt u de knop “Upgrade” en klikt u erop om naar de volgende stap in het upgradeproces te gaan.

Als u de knop “Upgrade” selecteert in het gebied met 21.10 release-opmerkingen, wordt het upgradevenster weergegeven. Dit venster bereidt uw systeem voor op de upgrade. Daarna verschijnt een venster met de tekst “Wilt u de upgrade starten?” Klik op de knop “Upgrade starten” om te bevestigen.

Het upgradeproces kost wat tijd, omdat de Ubuntu-upgradetool veel dingen te downloaden heeft. Dus leun achterover, wees geduldig en laat de upgrader-tool de nieuwste release op uw systeem installeren.

Wanneer alle upgrades op uw Ubuntu-systeem zijn geïnstalleerd, ziet u een venster “verouderde pakketten verwijderen” op het scherm verschijnen. Zoek de knop “Verwijderen” en klik erop met de muis om alle verouderde pakketten te verwijderen.

Met alle verouderde pakketten verwijderd, is de upgrade voltooid. Start vervolgens uw computer opnieuw op om Ubuntu 21.10 te gaan gebruiken!

  Een statische momentopname van uw Google-agenda delen

Upgrade naar 21.10 – Terminal

Een andere manier om te upgraden naar Ubuntu 21.10 is met de terminal. Om te beginnen, moet u een terminalvenster op het Ubuntu-bureaublad starten. Druk op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord om een ​​terminal te openen. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier.

Open het terminalvenster en gebruik de opdracht apt update om de softwarebronnen van Ubuntu te vernieuwen en te controleren op updates.

sudo apt update

Nadat u de update-opdracht hebt uitgevoerd, gebruikt u de upgrade-opdracht om een ​​van de in behandeling zijnde updates te installeren die beschikbaar zijn voor Ubuntu 21.04. Deze upgrades moeten worden geïnstalleerd omdat Ubuntu niet zal upgraden voordat alle patches zijn geïnstalleerd.

sudo apt upgrade -y

Na de upgrade moet de opdracht dist-upgrade worden uitgevoerd op uw Ubuntu-systeem. De opdracht dist-upgrade zal alle lopende upgrades naar Ubuntu installeren die worden tegengehouden.

sudo apt dist-upgrade -y

Nu alle updates op Ubuntu 21.04 zijn geïnstalleerd, kan het upgraden naar 21.10 beginnen. Gebruik de opdracht sed en vervang “hirsute” door “impish” in uw Ubuntu-softwarebronnen.

sudo sed -i 's/hirsute/impish/g' /etc/apt/sources.list

Nu de softwarebronnen zijn gewijzigd van 21.04 naar 21.10, is de volgende stap het updaten van Ubuntu. Ubuntu moet worden bijgewerkt om de wijzigingen in het bestand “sources.list” te zien.

sudo apt update

Wanneer u de update-opdracht invoert, verwijdert Ubuntu alle verwijzingen naar “hirsute” en voegt de nieuwe informatie toe die u hebt toegevoegd met de sed-opdracht.

  Hoe u mensen van uw Netflix-account kunt schoppen

Na het uitvoeren van de update-opdracht, zal Ubuntu u informeren dat u nieuwe pakketten moet installeren. Deze pakketten zijn de 21.10 upgrade. Voer de onderstaande upgrade-opdracht uit om deze pakketten te installeren.

sudo apt upgrade -y

Met de upgrade-opdracht worden de meeste Ubuntu 21.10-pakketten geïnstalleerd. De meeste zijn echter niet allemaal. Voer de opdracht dist-upgrade uit om de rest van de pakketten te installeren om de upgrades te voltooien.

sudo dist-upgrade -y

Wanneer de opdracht dist-upgrade is voltooid, start u uw computer opnieuw op. Na het opnieuw opstarten gebruik je Ubuntu 21.10! Genieten van!

Download 21.10

Wilt u een nieuwe installatie van Ubuntu 21.10? Bekijk de officiële Ubuntu-website, en klik op “Download” om de nieuwste ISO-release van Ubuntu 21.10 voor de desktop te bemachtigen.

Als je de nieuwste versie van Ubuntu liever via torrent downloadt, vink dan de alternatieve downloadpagina.