Hoe te voorkomen dat je wordt gedoxxed op Twitter

Doxxed krijgen op internet is niet iets nieuws en gebeurt al tientallen jaren. Hoewel het plaatsen van privé-informatie online gebruikelijk is, is het net zo gebruikelijk om die informatie te laten hacken en voor illegale doeleinden te gebruiken. Iemand doxxen kan uit woede of wraak zijn, wat het doel ook is, niemand wil Doxxed krijgen. Net als andere sociale-mediasites hebben mensen ook op Twitter Doxxed gekregen. Als u iemand bent die meer informatie zoekt over dit onderwerp, dan bent u bij ons aan het juiste adres. In onze gids van vandaag zullen we verschillende manieren onderzoeken waarop u kunt weten hoe u kunt voorkomen dat u de Doxxed op Twitter-app krijgt. Daarnaast zullen we ook de meest gestelde vraag beantwoorden: kun je Doxxed echt op Twitter krijgen? Lees verder om verschillende manieren te leren waarop u kunt voorkomen dat uw identiteit en persoonlijke gegevens worden gelekt.

Hoe te voorkomen dat je wordt gedoxxed op Twitter

Hoewel Doxxing kan plaatsvinden ongeacht de privacy die u behoudt, kan het nog steeds worden gecontroleerd met behulp van enkele maatregelen. Het beste wat u kunt doen, is zorgen voor de inhoud die u op Twitter plaatst, daarnaast kunt u de onderstaande maatregelen volgen om te voorkomen dat u Doxxed op Twitter krijgt:

1. Tweak privacy-instellingen

 • Een manier om te voorkomen dat u kwetsbaar bent op internet, is door uw privacy-instellingen op sociale-mediasites te wijzigen. U kunt beginnen door uw Twitter- en andere sociale-media-accounts privé te maken.
 • U moet voorkomen dat u uw persoonlijke gegevens op Twitter deelt, inclusief telefoonnummers, e-mails, foto’s, huisadressen en meer.
 • Als je deze informatie al op je Twitter- of andere sociale media-account hebt staan, verwijder dan je adres, werkplek en locatie van deze specifieke sites.
 • Als u iets op uw account plaatst, moet u ervoor zorgen dat het bericht is ingesteld op alleen vrienden om te voorkomen dat uw persoonlijke gegevens worden besproken.
  Hoe meldingen voor alle tweets door een Twitter-account in te schakelen?

2. Beveilig uw mobiel en computer

Foto door Sora Shimazaki op Pexels

 • Om te weten hoe u kunt voorkomen dat u de Doxxed op Twitter-app krijgt, moet u zich ervan bewust zijn dat het apparaat dat u gebruikt, een computer of laptop, ook uw persoonlijke gegevens kan weggeven. Daarom moet u het systeem dat u gebruikt up-to-date houden.
 • U kunt ook een antivirusprogramma gebruiken om malware, virussen en phishing-aanvallen te voorkomen. Zorg er bovendien voor dat uw beveiligingssysteem controleert op beschikbare updates en deze automatisch installeert.
 • U moet uw apparaat ook regelmatig scannen op mogelijke bedreigingen en schadelijke activiteiten.

3. Gebruik VPN-service

Foto door Privecstasy op Unsplash

Een virtueel particulier netwerk, ook wel VPN genoemd, helpt bij het beschermen van uw IP-adres en persoonlijk adres tegen hackers. VPN werkt door het internetverkeer van de gebruiker te nemen, te coderen en vervolgens via een van de servers te verzenden voordat het naar het openbare netwerk gaat.

U kunt zich dus aanmelden op Twitter en andere sociale websites met een VPN, omdat dit helpt ervoor te zorgen dat uw echte locatie of informatie niet wordt gedeeld.

4. Overdrijf niet

Foto door Tracy Le Blanc op Pexels

Niet te veel delen is een van de meest voor de hand liggende en nuttige oplossingen om te voorkomen dat je door hackers wordt gedoxxed. Doxxers kunnen eenvoudig hun levensgegevens ophalen van sociale media, prikborden en online forums. Het is dus belangrijk om de hoeveelheid informatie die u online deelt te beperken, vooral op sites als Twitter.

U kunt ook voorkomen dat u te veel deelt door privé te zijn op verschillende online platforms.

5. Maak verschillende gebruikersnamen aan

 • Een andere manier om te weten hoe je kunt voorkomen dat je Doxxed op Twitter krijgt, is door verschillende gebruikersnamen te gebruiken voor verschillende sociale mediaplatforms. Het is mogelijk dat een enkele persoon verschillende accounts heeft op afzonderlijke sociale mediaplatforms zoals Twitter, Instagram, Facebook, Snapchat en anderen. Om te voorkomen dat u Doxxed krijgt, kunt u in dit geval proberen een aparte gebruikersnaam voor elk account te gebruiken. Dit maakt het voor Doxxers moeilijk om u op internet te volgen.
 • Probeer anonieme en unieke gebruikersnamen te gebruiken die moeilijk te traceren zijn.
 • Vermijd ook het gebruik van uw echte voornaam en achternaam op een sociale-mediasite.

6. Bescherm internetcommunicatie

 • Of het nu gaat om dagelijkse berichten of e-mailconversaties, alles kan eenvoudig worden gevolgd door hackers op internet.
 • Ook kunnen hackers gemakkelijk versleutelde gegevens uitlezen via je internetverbinding.
 • Doxxers kan uw locatie ook traceren via het IP-adres.
 • Daarom kunt u ervoor kiezen om uw internetcommunicatie te beschermen door versleutelingstools te gebruiken die uw communicatie op internet privé en anoniem houden.
  Hoe de Tweet Thread-functie van Twitter te gebruiken

7. Pas op voor phishing-e-mails

Phishing is een veelgebruikte strategie die door Doxxers over de hele wereld wordt gebruikt. Phishing helpt hackers bij het stelen van informatie over een persoon, waaronder inloggegevens, creditcardgegevens en huisadres. Dit wordt gedaan door een persoon een e-mail te sturen met een link die leidt tot het ophalen van al uw gegevens, namelijk uw persoonlijke gegevens.

8. Gebruik meerdere e-mailadressen

Je kunt jezelf redden van Doxxing en ook leren hoe je kunt voorkomen dat je Doxxed op Twitter krijgt door meerdere e-mailadressen te gebruiken.

 • U kunt afzonderlijke e-mailadressen gebruiken voor verschillende sociale media-accounts, zoals een voor Twitter en een andere voor Facebook.
 • U kunt ook een apart e-mailaccount hebben voor professioneel gebruik waarmee u veilig met uw collega’s kunt communiceren. Met behoud van een andere voor persoonlijk gebruik.

Dit verkleint uw kansen om uitgebuit te worden met een e-mailadres dat u op elke sociale-mediasite gebruikt en dat veel persoonlijke informatie bevat.

9. Maak sterke wachtwoorden

Foto door Mourizal Zativa op Unsplash

Uw kans om Doxxed te krijgen wordt kleiner als u sterke wachtwoorden gebruikt voor uw sociale media-accounts. U kunt een sterk wachtwoord gebruiken om uw beveiliging aan te scherpen en te voorkomen dat uw account wordt gehackt door Doxxers voor verschillende doeleinden, waaronder creditcardportals, online bankrekeningen en werkdashboards. Bovendien voorkomt het dat uw persoonlijke gegevens op Twitter worden gewijzigd of gecompromitteerd.

Opmerking: een sterk wachtwoord voor een sociale-mediasite moet symbolen, hoofdletters en kleine letters en leestekens bevatten, indien nodig.

 • Daarnaast moet u ook regelmatig uw wachtwoorden wijzigen.
 • U kunt ook gebruikmaken van willekeurige wachtwoordgeneratoren om veiligere wachtwoorden te maken en te gebruiken.

10. Controleer posts op sociale media

 • Als je in het verleden al persoonlijke informatie hebt gepost via berichten op Twitter, moet je die informatie controleren. U kunt uw sociale media-account doornemen en berichten verwijderen die te veel informatie over uw persoonlijke leven bevatten.
 • U kunt ook opmerkingen bekijken en verwijderen die per ongeluk uw gegevens delen.
  Hoe u al uw Twitter-likes kunt verwijderen

11. Vraag Google om informatie te verwijderen

De gegevens op Google kunnen door hackers worden gebruikt om praktische basisgegevens over uw leven te krijgen, zodat u deze kunt laten verwijderen. Dus, hoe voorkom je dat je Doxxed op Twitter krijgt? Door Google zelf te vragen uw persoonlijke gegevens van internet te verwijderen. De zoekresultaten van Google kunnen uw persoonlijke levensgegevens weergeven bij het zoeken, dus u kunt een verzoek sturen om deze te laten verwijderen. Het is een eenvoudig proces en kan worden voltooid via een online formulier.

12. Vermijd online quizzen en enquêtes

Foto door JESHOOTS.COM op Unsplash

Er zijn een aantal online quizzen die op internet rondgaan. Mensen vullen deze quizzen meestal onbewust in om plezier te hebben. Dezelfde quizzen zijn echter bedoeld om uw persoonlijke gegevens te bemachtigen. Deze quizzen bevatten vaak antwoorden op algemene beveiligingsvragen die aanvallers meer gegevens geven om mee te werken. Als u uw naam en e-mailadres opgeeft in deze quizzen, kunt u meer risico lopen door hackers. Neem niet deel aan online quizzen om te voorkomen dat je wordt gedomineerd op Twitter.

Kun je Doxxed krijgen op Twitter?

Ja, een persoon kan Doxxed krijgen op de Twitter-app. Informatie (gebruikersnaam en inhoud van uw Tweet) die op Twitter is geplaatst, kan door hackers worden gebruikt om Google te gebruiken en meer details over u te weten te komen. Deze informatie omvat uw adres, de stad waarin u woont en andere details over uw identiteit. Deze gegevens kunnen door hackers openbaar op internet worden gedumpt.

Aanbevolen

We hopen dat onze gids over hoe u kunt voorkomen dat u Doxxed op Twitter krijgt, nuttig en informatief genoeg was om u op de hoogte te stellen van de verschillende manieren waarop u uw privacy op Twitter kunt beschermen. Laat ons uw mening over het document weten en als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze bij ons achterlaten in het gedeelte Opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten