Hoe te voorkomen dat Microsoft Teams automatisch start op Windows 10

Sommige Office 365-abonnementen installeren Microsoft Teams automatisch samen met de rest van Microsoft Office. Teams wordt automatisch geopend bij het opstarten nadat het is geïnstalleerd, maar u kunt dit stoppen door het opstartprogramma van Team uit te schakelen.

Of u nu Teams gebruikt of niet, u kunt het opstartprogramma nu eenvoudig uitschakelen, zonder dat u zich daadwerkelijk bij een Team hoeft aan te melden. Zoek het paarse Microsoft Teams-pictogram in uw systeemvak of systeemvak. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Instellingen > Teams niet automatisch starten. U kunt vervolgens nogmaals met de rechtermuisknop op het pictogram klikken en “Afsluiten” selecteren. Je zou Teams pas weer moeten zien als je ervoor kiest om het zelf te starten.

  Voorkomen dat Windows in de sluimerstand gaat wanneer Chrome bestanden aan het downloaden is

Als u het pictogram niet ziet, moet u mogelijk op de pijl-omhoog links van de pictogrammen op uw taakbalk klikken om extra pictogrammen te bekijken. Het pictogram zal hier verschijnen zolang Microsoft Teams actief is.

Op Windows 10 kunt u ook naar Instellingen> Apps> Opstarten gaan. Om dit scherm snel te vinden, opent u uw Start-menu, typt u “Opstarten” in het zoekvak en klikt u op de snelkoppeling “Opstartapps” die verschijnt.

Zoek “Microsoft Teams” in de lijst met apps in het opstartvenster. Klik op de schakelaar rechts ervan om deze “Uit” te zetten.

Windows heeft ook opties voor opstartprogramma’s in Taakbeheer. Het werkt op dezelfde manier en u kunt beide gebruiken. Start Taakbeheer, klik op het tabblad “Opstarten”, zoek “Microsoft Teams” in de lijst en klik op “Uitschakelen”.

  Ontdek waarom een ​​opdrachtpromptvenster herhaaldelijk wordt geopend in Windows

Om Taakbeheer te openen, klikt u met de rechtermuisknop op de Windows-taakbalk en selecteert u ‘Taakbeheer’. U kunt ook op Ctrl+Shift+Esc drukken.

U kunt de Teams-software ook verwijderen als u deze niet wilt gebruiken. U moet twee dingen verwijderen om Microsoft Teams volledig te verwijderen: zowel Microsoft Teams zelf als het Teams Machine-Wide Installer.

Hoewel dit werkt, kunnen updates van de Office 365-software van uw organisatie ervoor zorgen dat Windows Teams opnieuw installeert. In plaats van te vechten om Teams van uw pc te houden, kunt u het opstartprogramma van Microsoft Teams gewoon uitschakelen en het vergeten.

gerelateerde berichten