Hoe te voorkomen dat Thrashing uw computer vertraagt

Een trage computer kan uw geweldige dag frustrerend maken, waardoor zelfs eenvoudige taken moeilijk te verwerken zijn.

Persoonlijk zijn er een paar dingen waar ik ’s ochtends niet naar uitkijk, en een daarvan is het gebruik van een trage computer.

Hoewel er verschillende redenen zijn waarom een ​​computer trager zou worden, gebeurt dit meestal wanneer er geselen optreedt in het besturingssysteem.

Om het in de eenvoudigst mogelijke woorden uit te drukken, thrashing is wanneer de pagina fout gaat, en swapping gebeurt vaak in een hoger tempo, waardoor het besturingssysteem gedwongen wordt meer tijd te besteden aan het wisselen van deze pagina’s.

(Er wordt geen wissel gebruikt)

En als gevolg van geselen worden de prestaties direct beïnvloed, waardoor de computer traag handelt.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit aan te pakken. In dit bericht leren we meer over thrashing en hoe je kunt voorkomen dat het je computer vertraagt.

Laten we er meteen in springen.

Oorzaken van slaan

Geselen kan om verschillende redenen gebeuren, en sommige komen heel vaak voor:

#1. Onvoldoende geheugen

Een van de meest voorkomende oorzaken van uitval is een gebrek aan beschikbaar geheugen op uw computer. Als je een systeem hebt met een laag RAM-geheugen en moet vertrouwen op virtueel geheugen, ben je meer vatbaar voor pak slaag omdat je systeem zal proberen de bronnen tussen je RAM en opslag en andere bronnen uit te wisselen.

Lees ook: Beste pc-benchmarksoftware

#2. Hogere opleiding Programmeren

Aangezien een van de vele taken van het besturingssysteem het bijhouden van het CPU-gebruik is, verhoogt het de programmeergraad (voegt meer processen aan het systeem toe als het ontdekt dat het CPU-gebruik te laag is).

  Genereer disclaimer, EULA, retour- en restitutiebeleid voor uw bedrijf met deze tools

Ervan uitgaande dat het globale algoritme voor paginavervanging wordt gebruikt, zal het gewoon elke pagina vervangen als er een paginafout optreedt in het systeem.

Vanwege het feit dat processen pagina’s van de ene naar de andere beginnen te vervangen, neemt de paging-wachtrij toe, terwijl de klaar-wachtrij leeg blijft.

Uiteindelijk leidt dit tot een afname van het CPU-gebruik. Nu komt het besturingssysteem, omdat het het niveau van multiprogrammering verhoogt en een nieuw proces introduceert om dingen naar een hoger niveau te tillen.

Hoewel dit het CPU-gebruik verhoogt, worden de zaken gecompliceerd als het niveau van multiprogrammering verder wordt verhoogd, omdat het te veel is voor het systeem.

Als gevolg hiervan treedt uiteindelijk geselen op.

#3. Overbelasting van het systeem

Als je een computer bezit die bedoeld is voor licht werk, maar je probeert hem te gebruiken als een zware machine, overbelast je hem eigenlijk. Te veel tabbladen openhouden, zware bewerkingssoftware gebruiken en geavanceerde games spelen zijn allemaal voorbeelden van overbelasting van het systeem.

Dit zal resulteren in veelvuldig wisselen en slaan.

Effecten van slaan

Het is vrij duidelijk dat thrashen geen goede zaak is, en het is niet de bedoeling dat het te vaak op je computer gebeurt. Als uw systeem na verloop van tijd vaak last heeft van schokken, kan dit de volgende negatieve effecten hebben:

#1. Slijtage op de harde schijf

Wanneer uw systeem tijdens het dorsen vaak wordt gedwongen om bewerkingen te lezen en te schrijven, kan dit de harde schijf zwaar belasten en uiteindelijk ook tot hardwarestoringen leiden.

#2. Traagheid

Het directe effect van geselen op uw computer maakt het extreem traag en reageert niet meer. Dit gebeurt omdat het systeem de vraag naar geheugenbronnen niet kan bijhouden nadat alles is gebruikt dat beschikbaar is.

#3. Frequente vertragingen en crashes

Als u uw systeem zo nu en dan op het punt laat staan ​​te spartelen, riskeert u in feite het vermogen van uw computer om de belasting aan te kunnen. Uiteindelijk kan het vastlopen of helemaal crashen, wat kan leiden tot gegevensverlies en andere problemen.

  Vind je telefoon door Marco te schreeuwen en hij zal Polo beantwoorden [Paid]

Aangezien thrashing een aantal echt negatieve effecten heeft op de harde schijf en de algehele systeemprestaties, is het essentieel om te proberen het te elimineren. Hier zijn enkele manieren.

Voeg SSD toe aan uw systeem

Als uw computer nog geen SSD voor opslag gebruikt, is het tijd om deze toe te voegen. Een solid-state schijf is een sneller opslagapparaat en helpt de tijd te verkorten die nodig is om gegevens uit te wisselen tussen geheugen en schijf.

Uiteindelijk resulteert dit in een verminderd levensonderhoud van geselen. Daarnaast kunt u ook het RAM-geheugen in uw computer vergroten, zodat deze taken gemakkelijker aankan.

Meer RAM in uw systeem betekent dat uw computer niet overmatig hoeft te werken. Het is een geweldige langetermijnoplossing voor dit probleem.

Vervang programma’s die meer bronnen verbruiken

De kans is groot dat programma’s op uw computer een groot deel van uw opslagruimte in beslag nemen, wat u meer kwaad dan goed doet.

Als je denkt dat je een lichtgewicht programma kunt installeren dat vergelijkbaar is en zijn werk net zo goed doet, dan raad ik je aan om door te gaan en het te vervangen.

Het zal niet alleen ruimte voor u vrijmaken, maar het zal ook bijdragen aan de mogelijkheid om geselen te elimineren.

Beperk het aantal actieve apps

Laten we eerlijk zijn: als je computer niet bedoeld is voor zwaar werk, is het een vreselijk idee om hem als een krachtpatser te gebruiken. Een computer die bedoeld is voor licht werk, moet op die manier worden behandeld, daarom moet u het aantal actieve apps beperken.

Als u te veel apps uitvoert, moet uw systeem de gevraagde bronnen leveren. En als de specificatie van uw systeem dat niet toestaat, zal er zeker thrashing optreden.

Een eenvoudige oplossing hiervoor zou zijn om alleen de apps te openen die u op dit moment gebruikt, zodat de extra apps geen bronnen verbruiken. Ook kan een beperkt aantal apps u gefocust houden op wat u wilt bereiken.

  Een kop- en voettekst bewerken in PowerPoint

Configureer de wisselbestandsgrootte

Het is zeer waarschijnlijk dat de grootte van het wisselbestand van uw systeem niet correct is geconfigureerd, en dit kan resulteren in schijf-thrashing. Een wisselbestand, ook wel wisselbestand genoemd, is standaard verborgen in het systeem.

Als het correct is geconfigureerd, kan het helpen bij het omgaan met de extra belasting van geheugengebruik. Het klaart de klus door eenvoudig inactieve bestanden uit te wisselen om dat vereiste extra virtuele geheugen te bieden.

Bovendien zijn wisselbestanden essentieel om uw systeem ademruimte te geven in geval van zware belasting. Daarom moet u de grootte van het wisselbestand correct configureren.

Tips om geselen te voorkomen

Nu we weten hoe we geselen kunnen elimineren, is het ook logisch om te begrijpen hoe we dit kunnen voorkomen. Hieronder staan ​​enkele tips die echt van pas zullen komen:

#1. Systeemprestaties bewaken

Door de prestatiestatistieken van uw systeem in de gaten te houden, zoals CPU-, geheugen- en schijfgebruik, kunt u potentiële fouten massaal identificeren. Hierdoor kunt u geselen voorkomen, omdat u vroegtijdig kunt reageren op het prestatieprobleem.

Zoals ze zeggen: “Sla terwijl het ijzer heet is”. 🔨

#2. Taken prioriteren

Dit is een twee-in-een-tip, omdat het je helpt om geselen te voorkomen en productief te blijven. Wanneer u prioriteit geeft aan taken die van cruciaal belang zijn om eerst te worden voltooid, bewijst u uw systeem een ​​plezier door het niet te overladen met onnodige programma’s.

Dit blijft op afstand slaan omdat het systeem is gericht op slechts een bepaald aantal actieve apps in plaats van te worden gebombardeerd.

#3. Optimaliseer het geheugengebruik

U kunt geheugen vrijmaken van onnodige gegevenskopieën door de geheugenvoetafdruk van toepassingen en processen te verminderen. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van efficiënte datastructuren.

Wanneer u dit doet, maakt het systeem geheugen vrij zodra bepaalde gegevenskopieën niet langer nodig zijn.

Gedachten afsluiten

Geselen kan de prestaties van uw systeem ernstig verminderen en uw dagelijkse taken tot een ernstige pijn maken.

Gelukkig is er voor alles een oplossing, en door de bovenstaande tips en technieken te volgen, kun je de frequentie van geselen verminderen en de algehele systeemprestaties drastisch verbeteren.

Bekijk vervolgens de beste pc-optimizers om uw trage computer sneller te maken.