Hoe te wijzigen hoe Excel negatieve getallen weergeeft

Microsoft Excel geeft standaard negatieve getallen weer met een leidend minteken. Het is een goede gewoonte om negatieve getallen gemakkelijk te identificeren, en als u niet tevreden bent met deze standaard, biedt Excel een aantal verschillende opties voor het opmaken van negatieve getallen.

Excel biedt een aantal ingebouwde manieren om negatieve getallen weer te geven, en u kunt ook aangepaste opmaak instellen. Laten we erin duiken.

Wijzigen naar een andere ingebouwde optie voor negatief getal

Een ding om op te merken is dat Excel verschillende ingebouwde opties weergeeft, afhankelijk van de regio- en taalinstellingen in uw besturingssysteem.

Voor degenen in de VS biedt Excel de volgende ingebouwde opties voor het weergeven van negatieve getallen:

In zwart, met een voorafgaand minteken
In het rood
Tussen haakjes (u kunt rood of zwart kiezen)

In het VK en veel andere Europese landen kunt u meestal negatieve getallen instellen in zwart of rood en met of zonder minteken (in beide kleuren), maar u hebt geen optie voor haakjes. U kunt meer te weten komen over deze regionale instellingen op De website van Microsoft.

  Wat is "Project Connected Home Over IP" voor slimme huizen?

Waar je ook bent, je kunt extra opties toevoegen door de getalnotatie aan te passen, wat we in de volgende sectie zullen bespreken.

Om over te schakelen naar een andere ingebouwde indeling, klikt u met de rechtermuisknop op een cel (of een bereik van geselecteerde cellen) en klikt u vervolgens op de opdracht “Cellen opmaken”. U kunt ook op Ctrl+1 drukken.

Schakel in het venster Cellen opmaken naar het tabblad “Nummer”. Kies aan de linkerkant de categorie “Nummer”. Kies aan de rechterkant een optie uit de lijst “Negatieve getallen” en klik vervolgens op “OK”.

Houd er rekening mee dat de onderstaande afbeelding de opties toont die u in de VS zou zien. We zullen het hebben over het maken van uw eigen aangepaste formaten in de volgende sectie, dus het is geen probleem als wat u wilt niet wordt weergegeven.

Hier hebben we ervoor gekozen om negatieve waarden in rood weer te geven met haakjes.

Deze weergave is veel beter herkenbaar dan de standaard van Excel.

  De meest waardevolle bedrijven ter wereld

Een aangepaste notatie voor negatieve getallen maken

U kunt ook uw eigen getalnotaties maken in Excel. Dit geeft u de ultieme controle over hoe de gegevens worden weergegeven.

Begin door met de rechtermuisknop op een cel (of een bereik van geselecteerde cellen) te klikken en vervolgens op de opdracht “Cellen opmaken” te klikken. U kunt ook op Ctrl+1 drukken.

Selecteer op het tabblad “Nummer” de categorie “Aangepast” aan de linkerkant.

U ziet aan de rechterkant een lijst met verschillende aangepaste indelingen. Dit kan in het begin een beetje verwarrend lijken, maar is niets om bang voor te zijn.

Elke aangepaste indeling is opgesplitst in maximaal vier secties, waarbij elke sectie wordt gescheiden door een puntkomma.

De eerste sectie is voor positieve waarden, de tweede voor negatieven, de derde voor nulwaarden en de laatste sectie voor tekst. U hoeft niet alle secties in een formaat te hebben.

Laten we als voorbeeld een negatieve getalnotatie maken die al het onderstaande bevat.

In blauw
Tussen haakjes
Geen decimalen

Voer in het vak Type de onderstaande code in.

#,##0;[Blue](#,##0)

Elk symbool heeft een betekenis en in dit formaat staat de # voor de weergave van een significant cijfer en de 0 voor de weergave van een onbeduidend cijfer. Dit negatieve getal staat tussen haakjes en wordt ook in blauw weergegeven. Er zijn 57 verschillende kleuren die u kunt specificeren op naam of nummer in een aangepaste getalnotatieregel. Onthoud dat de puntkomma de weergave van positieve en negatieve getallen scheidt.

  Hoe u op dit moment kunt zien hoe druk een winkel is met Google Maps

En hier is ons resultaat:

Aangepaste opmaak is een handige Excel-vaardigheid om te hebben. U kunt opmaak gebruiken die verder gaat dan de standaardinstellingen in Excel die mogelijk niet voldoende zijn voor uw behoeften. Het opmaken van negatieve getallen is een van de meest voorkomende toepassingen van deze tool.