Hoe te winnen bij Wordle: tips en trucs

Hoe win je bij het virale woordraadspel van Wordle?

Als je de afgelopen weken niet onder een steen hebt geleefd, heb je misschien gemerkt dat gebruikers van sociale media posten wat lijkt op een miniatuurversie van een screenshot van een mijnenveger. Meestal grijze tegels met een paar gele erover en onderaan een rij groene blokken.

Als je niet weet wat het is, maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen het te begrijpen en het vervolgens (meestal) te winnen.

Het heet Wordle.

Wat is Wordle?

De game is het geesteskind van de in Brooklyn wonende ingenieur Josh Wardle, die het heeft gemaakt voor zijn partner Anita terug in oktober 2021.

Een maand later opende hij het voor de rest van de wereld.

Wat begon als een privétijd tussen een stel, veranderde in een viraal fenomeen dat momenteel bezig is twee miljoen spelers een dag.

Hoe speel je Wordle?

Regels voor het spelen van Wordle

Het uitgangspunt van het spel is simpel. Om middernacht in uw tijdzone, u ga hier.

(Pas op voor copycat-apps in de Play Store, aangezien deze game alleen officieel beschikbaar is via de bovenstaande link.)

Je ziet zes rijen van elk vijf tegels met de QWERTY-toetsenbordindeling hieronder.

Wordle-startpagina

Je hebt zes pogingen om een ​​vooraf bepaald woord van vijf letters te raden.

  5 Beste Microsoft Teams-trainingen voor teambeheerders

Het woord is hetzelfde voor iedereen in de wereld, dus je kunt het spel er niet van beschuldigen je te bedriegen als een gok waarvan je echt zeker was, verkeerd blijkt te zijn.

De tegelkleuren geven aan of de letter is:

  • in het woord en op de juiste plek (Groen)
  • in het woord maar op de verkeerde plek (geel)
  • niet in het woord (grijs)

Houd er rekening mee dat letters twee keer in een woord kunnen voorkomen. GLAS of ROBOT zijn bijvoorbeeld prima in orde.

Ondanks dat het wordt gehost op een in het VK gevestigd domein, gebruikt de Wordle-bibliotheek Amerikaanse spellingen. Dus GUNST, VEZEL, KLEUR en ARBEID zijn allemaal acceptabel.

Zodra je het hebt voltooid, wordt je gevraagd om het op sociale media te delen in die leuke kleine tegelformaten waar we het eerder over hadden.

Strategie en tips om Wordle te winnen

#1. Het beste eerste woord bij Wordle

Nu zijn er verschillende manieren waarop u dit kunt doen.

De eerste gok is van het grootste belang om Wordle te winnen, en het kan maken of breken hoe de rest van je Wordle-reis van de dag zou kunnen verlopen.

#2. De klinkerstrategie

Eén denkrichting is gebaseerd op het raden hoeveel of welke klinkers er in het vijfletterwoord zitten. Er zijn vijf klinkers: A, E, I, O en U. Als je zou kunnen achterhalen welke van hen in het woord voorkomen, zou het een grote stap zijn om het te raden.

  Hoe u uw Gmail-adres permanent kunt verwijderen

In deze gevallen zijn woorden met vier klinkers die kunnen helpen:

ADIEU

OUIJA

Beginnen met een van deze twee kan helpen begrijpen welke klinkers wel of niet in het woord van de dag zijn.

#3. Frequentiestrategie

Een andere strategie die vaak door spelers wordt gebruikt, is om de meest voorkomende letters in het Engelse woordenboek te gebruiken. Volgens de pagina op letterfrequentie op Wikipediade meest voorkomende letters zijn E, S, I, A, N, O, R en T.

Je zou dus kunnen experimenteren met vijfletterige woorden door een combinatie van bovenstaande te gebruiken.

Software-engineer uit San Francisco Bertrand Fan ging nog een stap verder en analyseerde de code van de Wordle-website zelf.

Volgens zijn analyse waren E, A, R, O, T, L, I en S de meest gebruikte letters in de antwoorden.

Hij gelooft dat het beste eerste woord om te gebruiken SOARE is. Het betekent jonge havik en heeft zijn vorige favoriete ADIEU vervangen.

Anderen geloven dat AROSE een geweldig eerste woord is om te beginnen, omdat het alle meest gebruikte letters in woorden van vijf letters gebruikt. Vervolgens zou je het kunnen aanpassen aan ARISE of ARIES, om het af en toe te veranderen.

#4. Wordle na de eerste twee keer raden

Hoe je ervoor kiest om de rest van het spel te spelen na de eerste twee keer raden, is geheel aan jou.

Als je eenmaal een groene tegel en een gele tegel of twee hebt gekregen, kun je ervoor kiezen om het hele woord te raden.

Dit is een spel met een hoog risico en een hoge beloning. Je zou uiteindelijk het juiste woord op de derde rij zelf kunnen krijgen, en dat zou je opscheppen. Of je zou kunnen eindigen met een reeks verkeerde gissingen en heel veel frustratie.

  Hoe u Always on Display in iPhone 14 Pro in- of uitschakelt

Een andere manier om dit te doen, is door het eliminatieproces te gebruiken. Als je een groene tegel hebt, zou je kunnen proberen woorden te elimineren zonder de groene tegelletter op die plek en proberen te achterhalen waar de gele tegelletter vervolgens naartoe kan gaan en dienovereenkomstig raden.

Hebben we al gezegd dat een letter twee keer in het woord kan voorkomen?

Er is ook een ‘Hard Mode’ waarbij je bij een gok verplicht groene of gele tegelwoorden moet gebruiken.

Dat is het. Zo simpel is het.

We hopen dat dit je helpt bij je Wordle-winnende reis. Mogen uw tegels groen zijn! 🟩🟩🟩🟩🟩

Als je dit doorhebt, zijn hier enkele andere hersentrein-spellen die je kunt spelen.

Als je een eigen spel wilt maken met Python-taal, kun je een spel voor het raden van getallen of een boter-kaas-en-eieren-spel proberen.

gerelateerde berichten