Hoe telefoon- en FaceTime-oproepen op iPhone en iPad te blokkeren

Of het nu een telemarketeer is of iemand die je kent die je irriteert, soms kun je ze het beste blokkeren om je te bellen of te FaceTimen. Hier leest u hoe u dat doet op uw iPhone en iPad.

Voor iPhone- en iPad-bezitters zijn er talloze manieren waarop iemand contact met u kan opnemen, of dat nu een telefoontje, een FaceTime-audiogesprek of een FaceTime-videogesprek is. Ondanks de vele verschillende manieren waarop iemand contact met je kan opnemen, werkt iOS volgens een alles-of-niets-benadering. Dat betekent dat als u iemand blokkeert om u te bellen, deze ook blokkeert om contact met u op te nemen via FaceTime. Als een handige bonus voorkomt het ook dat ze u bereiken via sms of iMessage.

  NVIDIA's RTX 3000-serie GPU's: dit is wat er nieuw is

Je kunt voorkomen dat contacten je bereiken in de FaceTime- en Telefoon-apps – nogmaals, dit blokkeert alle contactpunten, waar je het ook doet – en we laten je zien hoe.

Contacten blokkeren in de telefoon-app

Open de app Telefoon om aan de slag te gaan. Afhankelijk van of je iemand in je contactenlijst of een recente beller blokkeert, tik je op de knop “Contacten” of “Recent”.

Tik op de naam van het contact als u zich op het tabblad ‘Contacten’ bevindt. Tik op de knop “Info” naast de beller die u wilt blokkeren als u zich op het tabblad “Recent” bevindt.

  Is de Mac Pro te duur in vergelijking met een pc?

Scroll vervolgens naar de onderkant van de pagina en tik op de optie “Blokkeer deze beller”.

Bevestig ten slotte de blokkering door op ‘Contact blokkeren’ te tikken.

Contacten blokkeren in de FaceTime-app

Het blokkeren van een contact in de FaceTime-app is vergelijkbaar met het doen in de Telefoon-app, maar deze keer kun je alleen mensen blokkeren die je hebt gebeld of die je in het verleden hebben gebeld. Als je iemand nieuw blokkeert, is de Telefoon-app de plek om dat te doen.

Ga je gang en start de FaceTime-app en tik vervolgens op de knop “Info” naast de naam van de persoon die je wilt blokkeren.

  Waar is het Configuratiescherm op een Mac?

Blader nu helemaal naar de onderkant van het scherm en tik op de knop “Blokkeer deze beller”.

Bevestig ten slotte de implementatie van het blok door op ‘Contact blokkeren’ te tikken.