Hoe tolheffingen op Google Maps uit te schakelen

Het nadeel van het gebruik van een groot kaartpapier in het verleden was dat je niet precies wist waar je stond. Met behulp van Google Maps, toegankelijk op laptops, smartphones en zelfs smartwatches, is het nu echter erg handig om te vinden waar je heen wilt en zelfs het afstandsverschil te zien. Al deze technologische vooruitgang begon in het midden van 2000 toen Google het bedrijf Where2 overnam. Het idee was om erachter te komen hoe we ervoor konden zorgen dat er digitale kaarten konden worden gemaakt, waardoor het erg handig werd om door de routebeschrijving te navigeren. Hieronder hebben we ook besproken hoe u geen tol op Google Maps kunt zetten, lees het eens. In de moderne tijd gebruikt iedereen Google Maps. Naast traditionele wegenkaarten biedt Google Maps lucht- en satellietbeelden van tal van gebieden. U bent gedekt als u op reis bent en wilt weten hoe u tolheffingen op Google Maps kunt uitschakelen en tolwegen op Google Maps kunt vermijden via Android-telefoons en iPhone. Laten we beginnen!

Hoe tolheffingen op Google Maps uit te schakelen

Het kan zijn dat we om een ​​aantal redenen willen voorkomen dat we de tolheffing van de overheid betalen; iedereen wil immers reizen en genieten van een roadtrip zonder extra geld uit te geven aan tol. Bovendien is het uitstekend voor gebruikers die voortdurend op zoek zijn naar afleidingspaden. Google Maps blijft waar mogelijk zowel gratis als betaalde routes aanbieden. Verderop in dit artikel leert u hoe u tolheffingen op Google Maps kunt uitschakelen. Blijf lezen om er meer over te leren, maar laten we eerst eens kijken wat tolheffing is.

  8 Beste interactieve tijdlijnmaker [Free & Paid]

Wat is tolheffing?

Tol is een vergoeding die automobilisten moeten betalen om snelwegen, tunnels, bruggen en andere federale, staats- en lokale snelwegen te gebruiken. De National Highway Authority of India is verantwoordelijk voor deze ’tolwegen’, zoals ze worden genoemd.

Wegenonderhoud en aanleg worden gefinancierd door middel van tolheffingen. Als gevolg hiervan gebruikt het de tolheffing om nieuw aangelegde tolwegen te betalen. Bovendien wordt het onderhoud van de tolweg betaald. Een vorm van indirecte belasting is de tolheffing (geheven op diensten). Hierdoor wordt er bij niemand iets op aangerekend (zijn inkomen, vermogenswinst, omzet etc.). De grootte en het draaggewicht van de voertuigen zijn van invloed op de toltarieven voor verschillende voertuigen.

Hoewel er een tijd was dat het betalen van tol een must was als je over de weg naar een andere staat reisde en je er niet omheen kon. Dankzij de geavanceerde technologie van Google Maps kunt u nu echter de route selecteren die u wilt vermijden door de onderstaande stappen te volgen voor het uitschakelen van tolgelden op Maps.

Wat zijn tolheffingen op Google Maps?

Op iOS en Android heeft Google Maps een nieuwe functie die de kosten van de tol langs een geselecteerde route berekent. Gebruikers in India, Japan, Indonesië en de VS hebben nu toegang tot de nieuwe functie in Kaarten, die de tolgelden langs een bepaalde route weergeeft. De verwachte tolkosten naar uw locatie worden voor vertrek in de app weergegeven.

Als u veel over de weg reist, is dit een handige functie waarmee u vooraf de tolprijzen op Google Maps kunt bekijken. U kunt ook een optie krijgen om een ​​alternatieve route te kiezen als u tolwegen op Kaarten wilt vermijden of zo min mogelijk tol wilt betalen. Iedereen wil geld besparen, en daar zien wij niets mis mee, jij ook? Blijf hieronder lezen om te weten hoe u tolheffingen op Google Maps kunt uitschakelen.

  Ubuntu: app-geschiedenis verwijderen [Guide]

Hoe de tolheffing op Google Maps uit te schakelen?

Hieronder vindt u een stapsgewijze uitleg over hoe u voor uw gemak tolheffingen op Google Maps kunt uitschakelen.

1. Open de Google Maps-app op uw Android of iOS apparaat.

2. Tik op de zoekbalk en voer de gewenste locatie in.

3. Tik vervolgens op de optie Routebeschrijving onderaan het scherm.

4. Kies je startlocatie en tik op het pictogram met de drie stippen.

5. Tik vervolgens op Route-opties.

6. Tik op Tolwegen vermijden > Gereed.

Nu kunt u op deze manier gemakkelijk tolwegen op Google Maps vermijden. Soms bespaar je zoveel mogelijk geld. Herhaal deze stappen totdat u het tabblad Route-opties ziet als u wilt dat Maps onthoudt u niet door tolwegen te leiden wanneer u naar uw volgende locatie zoekt. Schakel desgewenst Instellingen onthouden in. De meeste mensen gebruiken ook tol Google Maps iPhone om hun uitgaven te verminderen.

U kunt nu beginnen met uw navigatie. U kunt terugkeren naar de kaart door simpelweg op de pijl in de linkerbovenhoek van het scherm te tikken. De Start-knop bevindt zich onderaan uw scherm; tik erop om je reis te starten. Kaarten zullen nu onthouden om alleen tolvrije routes in de toekomst weer te geven. Als u besluit van gedachten te veranderen, keert u terug naar het menu Routekeuzes en schakelt u over.

In het geval van iOS-gebruikers is het proces allemaal hetzelfde. U kunt ook Vermijd tol Google Maps iPhone gebruiken door de bovengenoemde stappen op de exacte manier te volgen.

  Hoe een bankrekening uit de Cash-app te verwijderen

Hoe zet je geen tol op Google Maps?

Je hebt altijd de keuze om het tonen van routes met tolwegen volledig uit te schakelen. Google Maps heeft tal van handige functies, waaronder uw thuis- en werkadres kunnen worden opgeslagen zodat u gemakkelijk van en naar die plaatsen kunt reizen, en de routebeschrijving kan u waarschuwen voor naderende bochten en snelwegafritten. U kunt deze functie optimaal benutten als u weet hoe u geen tol hoeft te betalen of deze kunt vermijden in de Google Maps Android- of iPhone-app. U kunt de bovenstaande stappen volgen om tolwegen op uw kaartroute te vermijden.

In vergelijking met de desktopversie heeft de mobiele Google Maps-app iets andere instructies om tol te vermijden. De meeste mensen zullen de mobiele versie de meest praktische keuze vinden omdat er geen printer of iets anders voor nodig is hacken.

***

We hopen dat u heeft geleerd hoe u tol kunt uitschakelen op Google Maps en tolwegen kunt vermijden. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons ook weten waarover u de volgende keer meer wilt weten.

gerelateerde berichten