Hoe u al uw Siri-snelkoppelingssuggesties kunt vinden en gebruiken

Siri Shortcuts arriveerde in september 2018 naast iOS 12, samen met de Shortcuts-app en alles wat daarbij kwam kijken. De twee functies hebben het iOS-automatiseringsspel aanzienlijk verbeterd, maar niet zonder verwarring te veroorzaken. Dit is wat Siri-snelkoppelingen zijn en hoe u ze kunt gebruiken.

Als je de verschillen tussen Siri Shortcuts en Shortcuts niet duidelijk bent, ben je niet de enige. Apple heeft niet zijn best gedaan om de twee functies uit te leggen en hoe ze van elkaar verschillen, evenmin als de iPhone-gemeenschap als geheel. De twee functies zijn op veel manieren met elkaar verbonden, en de gelijkenis in de naam maakt het ook niet gemakkelijker om ze te onderscheiden.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat Siri-snelkoppelingen en -snelkoppelingen inderdaad verschillend zijn, en de eerste is de meest gebruiksvriendelijke van de twee.

Wat is het verschil tussen snelkoppelingen en Siri-snelkoppelingen?

Kort samengevat is Shortcuts de app die Apple heeft gebouwd op basis van de Workflow-app die het in 2017 heeft gekocht. Net als Automator op een Mac kun je met Shortcuts vaak complexe automatisering creëren met behulp van de aangeboden bouwstenen. Snelkoppelingen kunnen ook in compatibele apps duiken, waardoor aangepaste snelkoppelingen mogelijk zijn die de tijd die nodig is om een ​​repetitieve taak te voltooien drastisch kunnen verminderen.

  Hoe u de energiebesparende modus permanent ingeschakeld kunt houden op uw iPhone

Siri-snelkoppelingen zijn echter anders. Wanneer ontwikkelaars hun apps bouwen, kunnen ze functies presenteren voor gebruik door Siri Shortcuts. Dit zijn vooraf gedefinieerde dingen, zoals het afspelen van een afspeellijst in een podcast-app of het openen van een bepaald bestand in een app voor het maken van aantekeningen. In sommige gevallen zal iOS ook enkele dingen opmerken die u eerder hebt gedaan en een Siri-snelkoppeling aanbevelen voor gebruik. Je kunt dan een aangepast spraakcommando instellen voor het oproepen van een Siri-snelkoppeling via, je raadt het al, Siri.

Waar zijn Siri-snelkoppelingen en hoe gebruik ik ze?

U vindt de Siri-snelkoppelingen die uw apps bieden op een aantal verschillende plaatsen. Goede apps maken ze zichtbaar in de app, misschien onder een menuoptie. Als dat niet het geval is, is een geweldige plek om Siri-snelkoppelingen te vinden waarvan u misschien niet weet dat ze bestaan, naar de app Instellingen te gaan.

  Wat is "Jiggle Mode" op iPhone en andere Apple-apparaten?

Tik in Instellingen op ‘Siri en zoeken’.

Mogelijk ziet u hier enkele voorgestelde snelkoppelingen, maar om een ​​volledige lijst te zien, tikt u op ‘Alle snelkoppelingen’.

Hier ziet u een volledige lijst van de apps die u hebt geïnstalleerd en die ook Siri Shortcuts ondersteunen. Als een app veel Siri-snelkoppelingen ondersteunt, wordt de lijst ingekort. U kunt op een van hen tikken om deze in te schakelen of op de knop “Alles weergeven” tikken om elke Siri-snelkoppeling te zien die beschikbaar is voor een specifieke app.

Tik ten slotte op de rode opnameknop om de zin op te nemen die u wilt zeggen om de Siri-snelkoppeling op te roepen wanneer dat nodig is.

  Hoeveel geld bespaar je met Apple One?

Zodra dit proces is voltooid, is het activeren van een Siri-snelkoppeling net zo eenvoudig als Siri oproepen en de vereiste zin uitspreken.