Hoe u alle toepassingen op een Mac kunt weergeven

MacOS-applicaties worden iets anders geïnstalleerd dan Windows. Omdat het bijna altijd losse .app-bestanden zijn, kun je ze veel gemakkelijker over je harde schijf verplaatsen. Hier leest u hoe u degenen die u bent kwijtgeraakt kunt opsporen.

Vanuit de map Toepassingen

Deze methode ligt voor de hand: open gewoon uw map Programma’s. Je kunt dit meestal vinden in de zijbalk, bovenaan je harde schijf of in je thuismap (die met je naam erop). U kunt op de knop “Lijst” in de bovenste balk drukken om alles in een gemakkelijk leesbare lijst te bekijken.

Dit zal echter niet elke afzonderlijke toepassing op uw schijf weergeven, dus als u een app in uw map Downloads heeft achtergelaten, wordt deze hier niet weergegeven.

Betere methode: slimme mappen

Slimme mappen zijn geweldig. Het zijn net opgeslagen zoekopdrachten die u in de zijbalk van Finder kunt vastzetten. Hier zoeken we naar alle toepassingen.

  Wat is Xbox Cloud Gaming (Project xCloud)?

Maak een nieuwe slimme map vanuit elk Finder-venster door Bestand > Nieuwe slimme map te selecteren in de bovenste menubalk.

Dit opent wat lijkt op een zoekvenster. U kunt een nieuwe regel toevoegen door op de knop + naast ‘Opslaan’ te klikken. Er zal een vervolgkeuzelijst zijn waarmee u de regel kunt kiezen waarop de slimme map zal zoeken. De standaardoptie zoekt op bestandsnaam.

Maar u wilt ‘Naam’ wijzigen in ‘Soort’ en ‘Toepassing’ specificeren.

Je zult zien dat de map snel volloopt met Toepassingen. Als u deze slimme map wilt opslaan, klikt u op “Opslaan” in de rechterbovenhoek. Voer een naam in en kies waar u deze wilt opslaan.

De standaardlocatie is een map ‘Opgeslagen zoekopdrachten’, maar u kunt deze opslaan waar u maar wilt. Hoe dan ook, het wordt toegevoegd aan de zijbalk voor gemakkelijke toegang.

  Hoe de achtergrond van een afbeelding te verwijderen en transparant te maken?

Systeeminformatie gebruiken

De app Systeeminformatie heeft een tabblad voor het weergeven van elk .app-bestand dat op uw systeem is geïnstalleerd. Open de app door de Option-toets ingedrukt te houden en op het Apple-logo te klikken; het eerste item is Systeeminformatie.

Scroll naar beneden naar Software > Toepassingen en geef het een minuut om uw schijf te doorzoeken en de lijst te vullen. Deze lijst bevat elk .app-bestand, zelfs systeem- en interne bestanden, dus wijzig ze op eigen risico.

Opdrachtregelopties

Als u om technische redenen een gemakkelijk aanpasbare lijst met app-bestandspaden wilt, kunt u uw schijf doorzoeken met een terminalopdracht. We gebruiken find en gebruiken de vlag -iname om bestanden op naam te zoeken. De syntaxis voor het zoeken naar .app-extensies is:

sudo vinden / -iname *.app

Open de Terminal-app door erop te klikken in het Dock, de bovenstaande opdracht erin te plakken en op enter te drukken. Het zal even duren om te zoeken en het zal een extreem lange lijst opleveren met veel interne en systeemapplicaties. We raden aan om de uitvoer naar een bestand te pipen.

  Gearchiveerde e-mails vinden in Gmail

sudo find / -iname *.app > bestandsnaam

Dit doorzoekt de hoofdmap en bevat alles op uw harde schijf. Je zult veel herhaalde mappen opmerken van apps in apps, zoals de interne applicaties van Xcode. Je kunt deze resultaten verwijderen met sed en een beetje regex om .app-bestanden in .app-bestanden te matchen en te verwijderen:

sed -i ‘/.app.*.app/d’ bestandsnaam

Hiermee wordt elk item dat overeenkomt met het patroon verwijderd uit de lijst met apps die u hebt gemaakt. Dit wijzigt het bestand rechtstreeks, dus pas op dat u het niet op iets anders uitvoert.