Hoe u automatisch afspelende miniatuurvoorbeelden op YouTube uitschakelt

Op basis van wie je het vraagt, is het miniatuurvoorbeeld van YouTube dat video’s automatisch afspeelt tijdens het scrollen een zegen of een vloek. Met deze functie kunnen gebruikers een kijkje nemen in de inhoud van de video terwijl ze de muisaanwijzer op de miniatuur houden. Niet iedereen vindt het echter leuk om een ​​dynamische video te zien wanneer ze door de feed bladeren. Het wordt nog vervelender op mobiel, waar je door de video kunt bladeren en de audio kunt inschakelen via het automatisch afgespeelde miniatuurvoorbeeld. Dus als je iemand bent die wil voorkomen dat YouTube-video’s worden afgespeeld tijdens het scrollen, kun je als volgt miniatuurvoorbeeld op YouTube uitschakelen.

Miniatuurvoorbeeld uitschakelen op YouTube (2022)

Miniatuurvoorbeeld uitschakelen op YouTube (Android en iOS)

1. Open de YouTube-app op je telefoon en tik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek. Selecteer nu “Instellingen” om toegang te krijgen tot YouTube-instellingen.

2. Tik op “Algemeen” onder instellingen en kies “Afspelen in feeds” om het automatisch afspelen van YouTube’s homefeed te regelen.

3. Kies in de pop-up die verschijnt om het afspelen in feeds uit te schakelen, en dat is alles. De videominiaturen worden niet langer automatisch afgespeeld wanneer u door de feed scrolt.

  Maak screencasts en upload ze rechtstreeks naar YouTube [Windows]

Miniatuurvoorbeeld automatisch afspelen uitschakelen op YouTube-website

1. Open YouTube en klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek. Wanneer het pop-upmenu verschijnt, klikt u op “Instellingen”.

2. Schakel nu in de linkerzijbalk over naar het gedeelte ‘Afspelen en prestaties’.

3. Schakel hier de schakelaar “Inline afspelen” uit om te voorkomen dat video’s worden afgespeeld wanneer u eroverheen beweegt in de startfeed van YouTube.

Schakel automatisch afspelen van videovoorbeelden uit op YouTube

Dit zijn dus de stappen om autoplay op YouTube uit te schakelen. Als je ondertussen je YouTube-geschiedenis wilt verwijderen, kun je ons gelinkte artikel raadplegen. En voor meer van dergelijke tips, vergeet niet ons artikel te bekijken over de beste YouTube-trucs die je moet kennen.

  Samenwerken aan een YouTube Music-afspeellijst

gerelateerde berichten