Hoe u de achtergrond en het thema op uw Google Chromebook kunt wijzigen

Het personaliseren van uw computer met een nieuwe achtergrond of een nieuw thema is een van de eerste dingen die mensen doen wanneer ze deze voor het eerst instellen, en Chrome OS is niet anders. Hier leest u hoe u de achtergrond en het thema op uw Chromebook kunt aanpassen.

Hoe u uw achtergrond kunt wijzigen

Wanneer u een achtergrond kiest om op uw Chromebook te gebruiken, kunt u met de Wallpaper-app kiezen uit een groot aantal vooraf geïnstalleerde afbeeldingen of een van de afbeeldingen die op uw computer zijn opgeslagen.

Het eerste dat u wilt doen, is de Wallpaper-kiezer openen. Klik met de rechtermuisknop of tik met twee vingers ergens op het bureaublad en klik vervolgens op ‘Achtergrond instellen’.

De achtergrondkiezer wordt in een nieuw venster geopend en je hebt een paar opties om uit te kiezen voor je nieuwe achtergrond. Selecteer een van de categorieën aan de linkerkant van het venster en klik vervolgens op een van de vele afbeeldingen aan de rechterkant om deze als achtergrond in te stellen.

  De mediatoetsen van uw toetsenbord werken in alle moderne webbrowsers

Door te klikken op “Dagelijks vernieuwen”, bovenaan de fotoselecties, zal uw bureaubladachtergrond aan het begin van elke dag overschakelen naar een nieuwe afbeelding. Dit is geweldig voor degenen onder ons die het vaak vervelen om te lang naar één foto te kijken.

Als u zelf een aantal geweldige foto’s op uw Chromebook heeft staan ​​en geen van de vooraf geladen afbeeldingen wilt gebruiken, kiest u ‘Mijn afbeeldingen’ onderaan de lijst aan de linkerkant en selecteert u een foto uit de verstrekte lijst, net zoals we deden in het bovenstaande voorbeeld.

Soms worden de afbeeldingen die u op uw computer hebt opgeslagen, een beetje uitgerekt of bijgesneden vanwege conflicten in resolutie tussen de afbeelding en uw scherm. Als dat gebeurt, scrolt u naar boven en selecteert u ‘Center’ of ‘Center Cropped’. Afhankelijk van de resolutie van de afbeelding, kan deze in het midden van uw bureaublad verschijnen met zwarte randen eromheen of respectievelijk uitgerekt en enigszins bijgesneden.

Hoe u uw thema kunt wijzigen

Als u het thema op een Chromebook wijzigt, verandert het uiterlijk van het besturingssysteem helemaal niet, maar verandert het uiterlijk van Chrome in elk van de aanbiedingen in de Chrome-webwinkel.

  Waarom een ​​achtergrondcontrole op uzelf uitvoeren? Dit is wat je zult ontdekken

De eenvoudigste manier om een ​​thema te installeren, is door Chrome te starten en door te gaan naar de Chrome webshop om leuke en opwindende nieuwe thema’s te selecteren om het saaie standaardthema op te fleuren dat vooraf is geïnstalleerd. Je kunt daar ook de lange weg nemen door naar Instellingen> Uiterlijk> Bladeren door thema’s te gaan.

Nu we de Chrome-webwinkel hebben geopend, kun je naar thema’s bladeren met behulp van de zoekbalk, categoriekiezer (hoewel de enige twee opties Google en artiesten zijn) of op beoordeling.

Nadat je een thema hebt gevonden dat bij je stemming past, klik je erop om naar de pagina van het thema te gaan.

Klik op “Toevoegen aan Chrome” om het toe te voegen aan Chrome.

Houd er rekening mee dat wanneer u een thema aan Chrome toevoegt, dit wordt gesynchroniseerd met uw Google-account, dus als u zich op een ander apparaat aanmeldt bij Chrome, wordt het thema ook op dat apparaat gesynchroniseerd. U kunt dat voorkomen door naar Instellingen> Sync te gaan en daar de schakelaar “Thema’s” uit te schakelen.

Nadat het thema is geïnstalleerd, verandert het pictogram “Toevoegen aan Chrome” in een grijs weergegeven pictogram “Toegevoegd aan Chrome”.

  Zoeken naar producten die door Amazon zelf zijn verkocht en verzonden

Het thema past zichzelf naadloos toe op Chrome zonder dat je het opnieuw hoeft te starten.

Een thema verwijderen

Als u een ander thema dan Chrome wilt installeren, volgt u gewoon het hierboven beschreven proces. Als u echter niet langer wilt dat een thema in Chrome wordt geïnstalleerd en u wilt terugkeren naar het klassieke thema, moet u Chrome terugzetten naar het standaardthema via de app Instellingen.

Open de app Instellingen en scrol omlaag naar de kop Uiterlijk. Klik hier op “Reset naar standaard”, naast de optie “Browserthema’s”.

Als alternatief, als u al in Chrome bent, klikt u op het menupictogram en klikt u op ‘Instellingen’ of typt u chrome://settings/ in uw adresbalk om daar direct naartoe te gaan.

Scroll naar beneden totdat je het gedeelte Uiterlijk ziet en klik vervolgens onder Thema’s op ‘Resetten naar standaard’.

Omdat Chrome alleen het meest recente thema bijhoudt dat je hebt geïnstalleerd, hoef je geen andere thema’s te verwijderen. Zodra je op de knop klikt, wordt alles weer zoals het was in het begin: grijs en wit.