Hoe u de Android O Developer Preview kunt krijgen

Google heeft gisteren onverwacht de eerste Android O-ontwikkelaarspreview laten vallen. Android O is de codenaam voor de volgende versie van Android. Android 7 aka Nougat is de huidige stabiele versie. Deze ontwikkelaarspreview is bedoeld voor geregistreerde ontwikkelaars. Als je je hebt aangemeld voor het Android Beta-programma, ontvang je geen update. Dit betekent dat het voorbeeld waarschijnlijk niet stabiel genoeg is om op uw hoofdapparaat te worden uitgevoerd. Als u het toch wilt uitproberen, moet u het handmatig installeren. Het proces is eenvoudig genoeg en Google heeft afbeeldingen van de nieuwe versie beschikbaar gemaakt voor sommige apparaten. Hier leest u hoe u het Android O-ontwikkelaarsvoorbeeld nu op uw telefoon kunt krijgen.

Hiermee wordt uw apparaat teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Als u het ontwikkelaarsvoorbeeld op uw hoofdapparaat flitst, maakt u eerst een back-up van alles. U krijgt uw bestanden en gegevens niet terug als u geen back-up maakt.

Apparaatcompatibiliteit

Android is niet zoals iOS. Er zijn talloze apparaten op de markt en het is niet mogelijk om voor al deze apparaten een nieuwe versie van het besturingssysteem uit te brengen. Daarom ontvangen alleen geselecteerde apparaten in eerste instantie de nieuwste versie van Android, al dan niet stabiel. De preview-afbeelding van de Android O-ontwikkelaar is beschikbaar voor de volgende apparaten;

  Hoe verbinding te maken met een wifi-netwerk met behulp van WPS op Android

Pixel-telefoons: Pixel, Pixel XL en Pixel C
Nexus-telefoons: Nexus 6P, Nexus 5X en Nexus Player

Elk Nexus-apparaat dat hierboven niet wordt vermeld, wordt mogelijk niet langer ondersteund met Android O.

Bestanden downloaden

Er zijn een aantal bestanden die u moet downloaden voordat u de Android O Developer Preview op uw telefoon kunt installeren. De OS-afbeelding is een voor de hand liggend bestand dat u nodig hebt, maar u moet ook de Fastboot- en adb-bestanden voor uw respectieve desktop-besturingssysteem ophalen. Gebruik de onderstaande links;

Android O-ontwikkelaarsvoorbeeld: Hier (houd er rekening mee dat u de juiste afbeelding voor uw apparaat downloadt)

Android Fastboot- en adb-bestanden: ramen (directe link)

Bereid uw apparaat voor

U moet ontwikkelaarsopties en USB-foutopsporing inschakelen op uw apparaat. Uw apparaat moet Android 7, oftewel Nougat, gebruiken.

  Hoe u uw Android-telefoon kunt ontgrendelen door ernaar te kijken

Open de app Instellingen om ontwikkelaaropties in te schakelen. Ga naar Over de telefoon en tik 7 keer op het buildnummer. De ontwikkelaaropties worden ingeschakeld.

Om USB-foutopsporing in te schakelen, opent u de app Instellingen en gaat u naar Opties voor ontwikkelaars. Schakel USB foutosporing aan.

U moet ook de OEM op uw apparaat ontgrendelen. Open de app Instellingen en ga naar Opties voor ontwikkelaars om OEM-ontgrendeling in te schakelen.

Bootloader ontgrendelen

Op dit moment zou u de adb- en fastboot-bestanden op uw systeem moeten hebben geïnstalleerd. Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag ingedrukt om uw apparaat op te starten in Fastboot. Verbind hem met uw pc via een USB-kabel.

Voer de volgende opdracht uit in de opdrachtprompt.

fastboot flashing unlock

Bevestig wanneer u wordt gevraagd of u de bootloader wilt ontgrendelen. Gebruik de volumetoetsen om een ​​optie te selecteren en gebruik de aan/uit-knop om deze uit te voeren.

Android O Developer Preview installeren

Op dit punt hebt u de Android O Developer Preview-afbeelding nodig. Pak het gecomprimeerde bestand uit en navigeer naar de map waarin de afbeelding zich bevindt. Houd de Shift-toets ingedrukt en klik met de rechtermuisknop in een leeg gebied. Selecteer ‘Open opdrachtprompt hier’ in het contextmenu.

  Hoe u het toetsenbord op uw Android-telefoon kunt wijzigen

Uw apparaat moet nog steeds in de Fastboot-modus staan. Het moet via een USB-kabel op uw pc zijn aangesloten.

Voer in het opdrachtpromptvenster de volgende opdrachten uit.

fastboot devices

Hiermee wordt het serienummer van uw apparaat geretourneerd.

Voer vervolgens deze opdracht uit;

flash-all

De Android O Developer Preview wordt nu op uw telefoon geïnstalleerd. Het installeren zal enige tijd duren. Onderbreek het niet en koppel uw apparaat niet los.

gerelateerde berichten