Hoe u de batterijstatus van uw iPhone kunt controleren

iOS bevat verschillende handige tools om aan te geven hoeveel batterijduur je iPhone nog heeft en welke apps het meeste van je batterij verbruiken. Geen van deze tools vertelt u echter iets over de gezondheid van uw batterij op de lange termijn, wat net zo belangrijk is.

Batterijstatus versus batterijduur

De gezondheid van de batterij is iets anders dan de levensduur van de batterij. De levensduur van de batterij bepaalt hoe lang uw batterij meegaat na één keer opladen, maar uw batterijstatus bepaalt hoeveel de levensduur van uw batterij in de loop van de tijd afneemt. Na een jaar zal de levensduur van de batterij niet meer zo lang zijn als toen de telefoon nieuw was, en hij zal in de loop der jaren steeds slechter worden.

Als je ooit je oudere telefoon constant moest opladen omdat de batterij maar een paar uur mee zou gaan, dan weet je hoe vervelend dit is. Het probleem wordt nog groter dat de meeste mobiele telefoons geen voor de gebruiker toegankelijke batterij hebben die kan worden vervangen door een nieuwe, verse batterij.

Gelukkig zijn er twee uitstekende statistieken die u kunt controleren om een ​​goed beeld te krijgen van de gezondheid van uw batterij. De eerste is de maximale resterende capaciteit (de totale lading die uw batterij kan bevatten). De tweede is het totale aantal oplaadcycli dat de batterij heeft doorlopen.

Gebruik in de echte wereld vernietigt na verloop van tijd altijd de totale capaciteit, maar een gezonde batterij zal slechts een paar procent van zijn oorspronkelijke capaciteit afscheren. Bovendien verslechteren lithium-ionbatterijen (die in vrijwel elke smartphone worden aangetroffen) bij elke oplaadcyclus een klein beetje. Apple zegt dat ze hun iPhone-batterijen ontwerpen zodat de batterij na 500 oplaadbeurten ongeveer 80% van zijn capaciteit behoudt.

  Wat is het verschil tussen draagbare en installeerbare apps?

Gegevens over de batterijstatus zijn niet beschikbaar in de iOS-instellingen, dus je moet wat extra maatregelen nemen om deze informatie te krijgen, en er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Voor gebruikers van iOS 11.3 en hoger, kijk in de instellingen

Voor oudere iPhone-gebruikers die hun apparaten niet kunnen updaten naar minimaal iOS 11.3, ga naar de volgende secties hieronder, maar als je momenteel iOS 11.3 gebruikt en een iPhone 6 of nieuwer hebt, kun je de batterij opzoeken gezondheid rechts in de instellingen.

Open de instellingen-app en navigeer vervolgens naar Batterij> Batterijstatus. Van daaruit ziet u een percentage naast ‘Maximale capaciteit’, waarmee u een goed idee krijgt of de batterij van uw iPhone in goede staat is: hoe hoger het percentage, hoe beter.

Daaronder ziet u hoe uw iPhone presteert op basis van de batterijstatus in de kleine tekst onder ‘Piekprestatievermogen’. Voor batterijen die in goede staat zijn, ziet u waarschijnlijk ‘Uw batterij ondersteunt momenteel normale piekprestaties’. Anders ziet u mogelijk een ander bericht als uw batterij helemaal niet meer werkt.

Vraag Apple-ondersteuning

Als u in de afgelopen jaren de batterijstatus van uw iPhone wilde weten, moest u deze naar een Apple Store brengen en hen een diagnostische test laten uitvoeren. Dit soort dingen kan echter ook op afstand worden gedaan. Het is dus misschien wel de beste manier om dit soort informatie te krijgen.

Er zijn verschillende manieren waarop u Apple-ondersteuning kunt krijgen. Jij kan bezoek hun ondersteuningswebsite en praat met iemand aan de telefoon of via chat, of je kunt doen wat ik deed en gewoon naar ze tweeten.

Kortom, ze zullen je vertellen om ze een DM te sturen, en je geeft ze het serienummer van je iPhone en de iOS-versie. Ze keuren je dan goed voor een diagnostische test die je kunt openen in de instellingen-app. Zodra het klaar is met werken, laat je de ondersteuningsvertegenwoordiger weten, en dan zullen ze je op de hoogte stellen van de status van de batterij. Best wel gaaf!

Het enige nadeel is dat Apple me geen kwantificeerbaar aantal wil geven wat betreft de gezondheid van de batterij, maar alleen zegt dat deze “perfect in orde lijkt te zijn”.

  Hoe rechtstreeks naar een gedeelte van een webpagina te linken

Als u een second opinion wilt, volgen hier enkele andere methoden om de batterijstatus van uw iPhone te controleren. Houd in gedachten dat het waarschijnlijk de beste manier is om dit door Apple te laten doen, zelfs als ze een beetje vaag zijn met de resultaten.

Krijg meer specifieke statistieken met Battery Life Doctor

Er zijn nogal wat apps die de status van je batterij rechtstreeks vanaf je telefoon controleren, maar we hebben er een gevonden die aangenaam eenvoudig, gratis en beschikbaar is in de App Store.

Als je wat vervelende advertenties kunt verdragen, Levensduur batterij dokter kan u een duidelijke, no-nonsense weergave geven van de batterijstatus van uw iPhone. Er zijn verschillende secties in de app, maar degene waar je je op wilt concentreren is “Levensduur van de batterij”. Tik op “Details” voor meer informatie over de gezondheidsstatus van uw batterij.

Op dit scherm is het eerste dat u opvalt de grote afbeelding, die u de algehele gezondheid van uw batterij vertelt, hetzij door “Perfect”, “Goed”, “Slecht”, enz. te zeggen. U ziet ook “Slijtage niveau” gevolgd door een percentage. Dit is hoeveel uw batterij is verslechterd. Dus als het 13% aangeeft, dan is de totale laadcapaciteit die de batterij kan bevatten 87% van het oorspronkelijke maximum (een gloednieuwe batterij is 100%).

Verderop hieronder zal het je een paar dingen laten zien, waaronder hoeveel sap er nog over is op de huidige lading (die je iPhone je toch geeft), de laadcapaciteit (zoals hierboven vermeld), de batterijspanning en of de telefoon al dan niet momenteel aan het opladen is.

Controleer de gezondheid van uw computer met CoconutBattery of iBackupBot

Batterijgezondheids-apps komen en gaan, dus als Battery Doctor niet beschikbaar is, is er nog steeds enige hoop om de batterijstatus van uw iPhone zelf te diagnosticeren.

Voor Mac-gebruikers is er een gratis hulpprogramma genaamd KokosBatterij die niet alleen informatie geeft over de batterij van je MacBook, maar ook over je iPhone (of iPad). Sluit gewoon je iPhone aan op je Mac, open CoconutBattery en klik vervolgens bovenaan op “iOS-apparaat”.

  Pro, Air, Mini of Regular: welke iPad moet je kopen?

Van daaruit ziet u de huidige laadstatus, evenals de “Ontwerpcapaciteit”, die u de algehele status van de gezondheid van uw iPhone-batterij vertelt. Het gaf me niet dezelfde lezing als de Battery Life Doctor-app, maar het was heel dichtbij.

Voor Windows-gebruikers is er iBackupBot. Het kost $ 35, maar er is een gratis proefperiode van 7 dagen, die je voldoende tijd zou moeten geven om snel een kijkje te nemen in de batterijstatus van je iPhone.

Nogmaals, je sluit je iPhone aan op je computer, opent de app en laat hem even zitten terwijl hij een profiel van je apparaat opbouwt. Kijk aan de linkerkant voor het menu “Apparaten” en selecteer uw apparaat, zoals hieronder te zien is.

Klik in het informatiepaneel over uw apparaat op de link “Meer informatie”.

Bovenaan het scherm vind je de informatie die je zoekt. Daar kunt u de “CycleCount” zien om te zien hoeveel oplaadcycli van de batterij het apparaat heeft doorlopen. U kunt ook de initiële capaciteit zien (aangeduid met “DesignCapacity”) en de maximale lading die de batterij momenteel kan bevatten (aangeduid met “FullChargeCapacity”). Dus in dit geval is de batterij met ongeveer 50 mAh (of ongeveer 3%).

Als u ontmoedigd bent dat uw batterij niet in zo’n goede gezondheid verkeert of een beetje lang in de laadcyclus zit, Apple vervangt iPhone-batterijen tegen betaling als u nog niet helemaal klaar bent om te upgraden naar een nieuwe iPhone. Zorg er echter voor dat u weet wat de tekenen zijn voor een slechte batterij voordat u wat geld overmaakt.