Hoe u de fans van uw Mac handmatig kunt bedienen

Standaard laat Apple de ventilatoren van je Mac automatisch draaien – zonder ze te configureren – en het verhoogt ze wanneer je systeem te heet wordt. de vrije Macs-ventilatorbediening app laat je je fans handmatig bedienen. Er zijn twee redenen waarom je dit zou willen doen: om je Mac sneller maar luider te laten werken, of langzamer maar stiller. De autocontrole van Apple mikt op ergens in het midden.

Een paar waarschuwingen

Je Mac vertraagt ​​je CPU wanneer deze te heet wordt, en vertraagt ​​deze aanzienlijk totdat de temperatuur onder controle is. Meestal begint dit voordat de temperatuur te hoog wordt, maar je kunt je CPU handmatig verder duwen door de ventilatorsnelheid verder te verhogen dan Apple gewoonlijk toestaat. Dit maakt veel lawaai, daarom probeert de auto-control dit te vertragen.

  Hoe u de snelheid van uw internetnetwerk kunt controleren op Ubuntu

Aan de andere kant, als je een hekel hebt aan ventilatorgeluid, kun je ze handmatig uitschakelen. Houd er rekening mee dat uw systeem hierdoor veel heter wordt en kan leiden tot systeeminstabiliteit als u het te ver laat gaan.

Met beide opties moet u de temperaturen van uw CPU en andere componenten in de gaten houden en ervoor zorgen dat u geen schade aan uw systeem veroorzaakt. Het is ook mogelijk dat ventilatoren voor langere tijd op maximale snelheid draaien, schade kan veroorzaken, dus probeer uw laptop niet te martelen.

Ventilatoren regelen

Aan de slag door de Macs Fan Control-app downloaden en verplaats het naar de map Programma’s. Wanneer het begint, zie je een lijst met al je fans en de optie om aangepaste bedieningselementen in te stellen. “Auto” behoudt het standaardgedrag, maar als u “Aangepast” opent, kunt u een specifieke RPM-waarde instellen of een doeltemperatuur instellen.

  Hoe wifi-beperkingen op school te omzeilen (werkoplossingen voor 2020)

De sensorgebaseerde waardeoptie bootst het automatische gedrag na, maar laat u selecteren hoe warm u wilt dat uw systeem is. Je kunt de maximale temperatuur hoger zetten als je meer prestaties wilt, of lager als je wilt dat je fans stiller zijn.

Als leuk extraatje kun je met de app ook de temperatuursensoren in je systeem volgen. De belangrijkste waar u op moet letten, zijn de CPU-kerntemperaturen.

Als je niet wilt dat de applicatie de hele tijd open is, kun je een van de ventilatoren en sensoren instellen om in de menubalk weer te geven met het app-pictogram; klik op de knop “Voorkeuren” in de rechterbenedenhoek om naar die instellingen te gaan.

  Torrents downloaden op een Chromebook

Dit voegt een mooie sensor toe in de menubalk, en het neemt niet al te veel ruimte in beslag als je het op twee regels weergeeft.

Onder de algemene voorkeuren heb je ook de mogelijkheid om de applicatie te laten starten bij het opstarten en de temperaturen in Fahrenheit weer te geven.

Afbeeldingscredits: Anake Seenadee/Shutterstock