Hoe u de firmware van uw AirPods kunt bijwerken

Apple’s AirPods zijn een van de meest populaire accessoires van het bedrijf, en ze zijn best goed. Zoals alle moderne draadloze hoofdtelefoons hebben ze firmware die soms moet worden bijgewerkt voor optimale prestaties. Hier leest u hoe u de firmware op uw AirPods bijwerkt.

Zonder scherm om van te spreken, kan het gemakkelijk zijn om te vergeten dat draadloze hoofdtelefoons vaak firmware-updates nodig hebben om ervoor te zorgen dat ze zo goed mogelijk werken. Soms repareren de updates zelfs bugs die zijn gemeld. Als je AirPods zich misdragen, is het altijd een goed idee om te controleren of er software-updates beschikbaar zijn.

Wanneer AirPods automatisch worden bijgewerkt

Gelukkig zullen AirPods hun firmware normaal gesproken zelf bijwerken, een type software dat op de AirPods zelf draait. Zolang aan een paar voorwaarden is voldaan, hoeft u uw AirPods nooit te forceren om handmatig bij te werken. Die voorwaarden zijn:

  Gratis download: GarageBand voor iPhone en iPad is essentieel

Je AirPods zitten in hun oplaadcassette.
De oplaadcase is aangesloten op of geplaatst op een Qi-oplader bij gebruik van een draadloze oplaadcase.
De AirPods bevinden zich binnen het bereik van een apparaat waarmee ze eerder zijn verbonden. Dat apparaat moet ook een internetverbinding hebben.

Dat zou alles moeten zijn wat nodig is om ervoor te zorgen dat uw AirPods automatisch voor firmware-updates zorgen. De kans is groot dat dit gebeurt zonder dat u het doorheeft, bijvoorbeeld wanneer u uw AirPods oplaadt.

Soms wilt u echter een update handmatig starten. Laten we eerst eens kijken welke softwareversie de AirPods momenteel gebruiken.

  7 nostalgische Halloween-websites uit de jaren '90 en 2000

Hoe u kunt controleren welke firmware uw AirPods gebruiken?

Met uw AirPods in hun oplaadcase, opent u het deksel bij uw iPhone. Sluit de batterij-indicator op het scherm die verschijnt en open vervolgens de app Instellingen.

Tik in de app Instellingen op de knop “Algemeen”.

Tik vervolgens op “Over” om verder te gaan.

Scrol naar de onderkant van het scherm en u zult zien dat uw AirPods worden vermeld. Tik op hun invoer.

Dit scherm toont u de huidige versie van de firmware die op uw AirPods is geïnstalleerd.

Een AirPods-firmware-update forceren?

Als u merkt dat er een nieuwe versie van de AirPods-firmware beschikbaar is, maar nog niet is geïnstalleerd, kunt u proberen uw AirPods te dwingen bij te werken.

Om dit te doen, plaatst u uw AirPods in hun oplaadcase, begint u de case op te laden en plaatst u deze in de buurt van uw iPhone. Open vervolgens de klep en sluit vervolgens de batterijweergave op het scherm.

  Hoe op afstand een GUI-toepassing te openen met PuTTY

Dat zou alles moeten zijn wat nodig is. Het is mogelijk dat u uw AirPod-hoes niet hoeft aan te sluiten om op te laden (of draadloos oplaadt, als u een nieuwe hoes hebt die draadloos oplaadt) als u voldoende batterijvermogen heeft. Opladen zorgt er echter voor dat uw AirPods proberen te updaten en de update niet uitstellen om de batterij te sparen.

Je zult niets op het scherm zien dat suggereert dat er een update aan de gang is, wat niet ideaal is. Laat uw AirPods echter een paar minuten staan ​​en volg dan het bovenstaande proces om de huidige firmwareversie te controleren. Het had moeten veranderen naar de nieuwe versie.