Hoe u de fout “406 niet acceptabel” op uw WordPress-site kunt oplossen

epcdream.nl

Het is typisch om fouten tegen te komen tijdens het beheren van WordPress-websites, en de fout “406 niet acceptabel” is daar een van. Deze foutcode wordt over het algemeen een HTTP-antwoord of statuscode genoemd die iedereen kan tegenkomen tijdens het bezoeken van een site.

Het verstoort de functionaliteit en toegankelijkheid van een site, waardoor site-eigenaren en bezoekers gefrustreerd raken.

Het is essentieel om de reden achter de fout ‘406 niet acceptabel’ te begrijpen om deze efficiënt te analyseren en op te lossen. Anders ziet uw website er onprofessioneel en onveilig uit om te bezoeken. Bovendien kunt u verkeer of verkopen verliezen als de fout zich blijft voordoen op uw WordPress-site.

In dit artikel laten we u eerst kennismaken met de fout ‘406 niet acceptabel’. Vervolgens zullen we de redenen achter deze fout onderzoeken. Ten slotte zullen we u een goede gids geven om het op te lossen. Dus laten we erin duiken en uw WordPress-site weer soepel laten werken.

Wat is de fout ‘406 niet acceptabel’?

De fout ‘406 niet acceptabel’ is een HTTP-statuscode die wordt weergegeven wanneer een server het verzoek van een gebruiker niet kan verwerken. Aangezien de aanvraagheaders van de client ongeldig zijn, retourneert de server het bericht “406 Not Acceptable”.

Het is een client-side fout, wat betekent dat de server de gevraagde inhoud niet kan leveren op een manier die voldoet aan de specificaties vermeld in het verzoek van de client.

Een 406-fout geeft vaak aan dat een gebruiker geen toegang heeft tot bepaalde pagina’s of media-items op een WordPress-site. Daarom krijgen ze een foutmelding te zien in plaats van het verwachte materiaal. Bovendien kan het bericht variëren op basis van de gebruikte browser.

Dus, wat is de primaire oorzaak van de fout ‘406 niet acceptabel’? Het is het onderhandelingsproces over de inhoud dat plaatsvindt tussen de client en de server.

Inhoudsonderhandeling is het proces waarbij de server en client met elkaar praten om te beslissen over de beste manier om een ​​bron weer te geven. Enkele voorbeelden zijn taalvoorkeuren, tekensets en typen mediabestanden.

De inhoud en het formaat van het 406-foutbericht kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke website, hostingomgeving en browser die wordt gebruikt om toegang tot de site te krijgen.

Maar soms kan het foutbericht nuttige informatie bevatten die kan helpen bij het lokaliseren van de reden achter de fout. Er zijn echter momenten waarop het foutbericht alleen “406 niet acceptabel” zegt zonder meer details.

Nu weet je wat de fout “406 niet acceptabel” is en hoe deze eruitziet op WordPress. Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende redenen erachter.

Redenen achter de fout “406 niet acceptabel” in WordPress

Wanneer u een webpagina opent via uw browser ( Chrome, Edge, Brave, enz.), communiceert deze met de server om de vereiste bestanden en inhoud op te vragen.

Met deze interactie kan de server leren wat u wilt bekijken. Bijgevolg reageert het idealiter door de gebruikers de juiste informatie te geven.

  Een watermerk toevoegen aan PowerPoint-presentaties

Tijdens de initiële aanvraagfase bevat de browser een koptekst ‘Accepteren’ die de bestandstypen beschrijft die kunnen worden geaccepteerd. Dus de header zelf informeert de server over de gewenste indelingen voor bestandsaflevering voor het maken van de volledige website of web-app.

Er zijn echter momenten waarop de server zich niet houdt aan de regels die zijn ingesteld door de client of browser. Het levert de inhoud dus niet in het juiste formaat, wat resulteert in een fout “406 niet acceptabel”. Het geeft aan dat de server niet in staat is om de verwachte gegevenslevering te leveren.

Hier zijn enkele diepgaande verklaringen achter de fout “406 niet acceptabel” in WordPress:

Komt niet overeen in inhoudstype

De fout “406 niet acceptabel” treedt op wanneer de server de gevraagde inhoud niet in de juiste indeling kan leveren. Het formaat moet compatibel zijn met het “Content-type” dat is opgegeven in de verzoekkop.

Als een client bijvoorbeeld een HTML-antwoord van de server vraagt ​​en verwacht, kan de server alleen JSON of XML verzenden. Daarom zal het leiden tot een niet-overeenkomend inhoudstype en de fout veroorzaken en weergeven.

Het verzoek van de klant bevat een “Accept”-header met een lijst van de mediatypen die hij bereid is te accepteren voor het antwoord. Er verschijnt dus een foutmelding met de melding “406 niet acceptabel” als de server de inhoud niet in een van de vermelde media-indelingen kan leveren.

Er verschijnt een foutmelding met de melding “406 niet acceptabel” als de server de inhoud niet kan leveren in een van de vermelde media-indelingen. Bovendien treedt het op wanneer de server de gevraagde mediaformaten niet accepteert of als de kop “Accepteren” ontbreekt in het verzoek van de klant.

Ongeldige taalvoorkeuren

De voorkeurstaal voor het antwoord wordt aangegeven door de kop ‘Accept-language’ in het verzoek van de klant. Dus de fout “406 niet acceptabel” verschijnt als de server de gevraagde inhoud niet toegankelijk heeft in een van de vermelde talen.

Dit kan gebeuren als de server de gevraagde talen niet ondersteunt. Het komt ook voor als de voorkeurstaal van de klant niet overeenkomt met de inhoud die toegankelijk is.

Niet-vervulde tekensetvereisten

De tekensets die het verzoek van de klant kan accepteren, staan ​​vermeld in de kop “Accept-Charset”. Er kan een foutmelding met de code “406 Not Acceptable” verschijnen als de server de gevraagde inhoud niet kan leveren in een van de vermelde tekensets.

Dit gebeurt als de server de gevraagde tekensets niet ondersteunt. Bovendien gebeurt het wanneer de tekensetkeuzes van de klant in strijd zijn met de toegankelijke inhoud

Regels afgedwongen door Mod_Security

Mod_security is een servermodule die een extra beveiligingslaag toevoegt door bepaalde regels toe te passen. Ondertussen kunnen sommige mod_security-regels te streng zijn en sommige clientverzoeken als potentieel gevaarlijk beschouwen.

Wanneer het verzoek van een client een van die regels activeert, kan dit resulteren in het genereren van een fout ‘406 niet acceptabel’.

Conflicterend thema of plug-in

Conflicten tussen geïnstalleerde thema’s of plug-ins kunnen ook de foutmelding “406 niet acceptabel” veroorzaken. De onverenigbaarheid van deze componenten of gebrekkige code kunnen de juiste creatie van inhoud verhinderen, wat zou resulteren in de fout.

Daarom is het van cruciaal belang om plug-ins of thema’s die het compatibiliteitsprobleem veroorzaken te vinden en op te lossen.

Slechte serverconfiguratie

Foutieve of onjuiste serverconfiguratie kan bijdragen aan de fout ‘406 niet acceptabel’. Onjuiste MIME-types of verkeerde instellingen voor onderhandeling over inhoud zijn hier voorbeelden van.

Van tijd tot tijd kan de browser een bepaald MIME-type opvragen bij de server. Voorbeelden van MIME-typen zijn JPEG-afbeeldingen, bepaalde video-indelingen en eenvoudige tekst. Als de server het gevraagde MIME-type, zoals JPEG-afbeeldingen, niet kan leveren, krijgt u een 406-foutmelding.

  Persoonlijke informatie uit een PowerPoint-presentatie verwijderen voordat u deze deelt

Problemen met cachen

Door kopieën van eerder gegenereerde antwoorden op te slaan, kan caching de snelheid van een website verhogen. Antwoorden in de cache kunnen echter resulteren in de “406-fout als het antwoord verouderd, defect of onjuist gewist is.

U moet ervoor zorgen dat caching-plug-ins en server-side caches de levering van inhoud niet belemmeren. Daarom moet u uw cache regelmatig controleren en wissen om deze fout te voorkomen.

Het is tijd om de fout op te lossen, aangezien u meer te weten bent gekomen over de mogelijke oorzaken van de fout ‘406 niet acceptabel’.

Er zijn verschillende manieren om de fout “406 niet acceptabel” in WordPress op te lossen. Maar we zullen de gemakkelijkste manieren bespreken om het probleem op te lossen. Maar voordat u wijzigingen aanbrengt aan uw site, moet u een back-up maken van uw volledige site en de bijbehorende database.

Een plug-in gebruiken

U kunt de fout ‘406 niet acceptabel’ eenvoudig oplossen door het .htaccess-bestand van uw site te openen. Doorloop simpelweg de volgende stappen:

 • Log in op het dashboard van uw WordPress-website.
 • Ga naar Plugin > Nieuwe toevoegen en typ WP File Manager in het zoekvak
 • Installeer en activeer vervolgens de plug-in
 • Klik op Bestandsbeheer en klik met de rechtermuisknop op het .htaccess-bestand in uw map public_html.
 • Klik nu op code-editor en bewerk het .htaccess-bestand
 • Zet de volgende code in je code-editor. Plaats de code op de exacte positie in de afbeelding.
 • <IfModule mod_security.c>
    SecFilterEngineOff
    SecFilterScanPOSTOff
    </IfModule>

  Laten we nu verder gaan met een ander proces om de 406-fout van WordPress op te lossen.

  Tijdens het oplossen van de fout “406 niet acceptabel” in WordPress, kunt u de aanvraagheaders bekijken. Hier is een stapsgewijze aanpak:

 • Zorg ervoor dat de kop “Accepteren” correct is opgemaakt en de toegestane media-indelingen op de juiste manier vermeldt.
 • Verwijder alle conflicterende of niet-ondersteunde waarden uit de kop ‘Accepteren’.
 • Controleer of de headers “Accept-Language” en “Accept-Charset” juist zijn.
 • Je kan bezoeken
 • Controleer de compatibiliteit van plug-ins en thema’s

  Om de fout “406 niet acceptabel” op te lossen, moet u ook het compatibiliteitsprobleem van uw thema en plug-in controleren.

 • Deactiveer elke plug-in op uw WordPress-website.
 • Activeer een standaardthema zoals Twenty Twenty One
 • Kijk nu of uw fout “406 niet acceptabel” verdwijnt
 • Als dit niet het geval is, verwisselt u de thema’s een voor een en activeert u plug-ins opnieuw om de conflicterende te vinden
 • Update of vervang verouderde of incompatibele plug-ins of thema’s die het probleem veroorzaken.
 • Controleer uw serverconfiguratie

  U moet ervoor zorgen dat uw server is geconfigureerd om te voldoen aan de vereisten van uw WordPress-site. Ga gewoon mee met het volgende proces:

 • Onderzoek de onderhandelingsinstellingen voor inhoud van uw server, MIME-typen en mod_security-regels
 • Maak die instellingen geschikt voor uw WordPress-site.
 • Als je meer hulp nodig hebt, neem dan contact op met de serverbeheerder of je hostingbedrijf.
 • Wis de caches van uw site

  Het wissen van caches is een essentiële stap bij het oplossen van de fout “406 niet acceptabel”. Dit zijn de stappen die u kunt volgen:

 • Wis de caches van uw WordPress-site met behulp van een caching-plug-in zoals W3 Total Cache of WP Super cache.
 • Wis alle caches aan de serverzijde die mogelijk verouderde of beschadigde antwoorden bevatten, zoals de Varnish- of Redis-cache.
 • Zorgen over het netwerk voor inhoudslevering

  Als je een CDN gebruikt om de prestaties van je site te verbeteren, controleer dan de configuratie ervan. U moet ervoor zorgen dat de meest recente versies van de bestanden op uw site worden weergegeven. Dit zijn de stappen die u kunt volgen:

  • Wis de cache van uw CDN om er zeker van te zijn dat deze de nieuwste versie van uw WordPress-site weergeeft.
  • Controleer of het CDN nauwkeurig is geconfigureerd om de gewenste inhoud te leveren.
  • Onderzoek eventuele conflicten tussen uw WordPress-site en het CDN.
    Apps toevoegen en opnieuw rangschikken in Apple TV

  Test verschillende apparaten en browsers

  Als een browserspecifiek probleem de fout “406 niet acceptabel” veroorzaakt, volgt u deze stappen om het probleem op te lossen:

 • Test uw website op verschillende browsers en platforms (desktop, mobiel en tablet), waaronder Safari, Firefox, Chrome en andere.
 • Controleer of een bepaalde browser of een bepaald apparaat de oorzaak is van het probleem “406 niet acceptabel”.
 • Zoek naar CSS- of JavaScript-problemen die browserspecifiek zijn en onderneem de juiste actie.
 • Zoek deskundige hulp

  Als je alle bovengenoemde methoden hebt geprobeerd en de fout nog steeds niet kunt oplossen, volg je deze stappen:

 • Raadpleeg een WordPress-ontwikkelaar om het probleem op te lossen
 • Neem contact op met het ondersteunend personeel van uw hostingbedrijf
 • Informeer hen uitgebreid over het probleem en de acties die je eerder hebt geprobeerd.
 • Beste preventiepraktijken tegen de fout ‘406 niet acceptabel’

  De 406-fout kan in een aantal omstandigheden optreden, maar u kunt deze oplossen met enkele kleine preventieve maatregelen. U moet dus een proactieve aanpak hanteren om uw site te onderhouden en optimalisatie door te voeren.

  Hier zijn de preventieve maatregelen die u kunt nemen om de kans te verkleinen dat u de fout “406 niet acceptabel” tegenkomt:

 • Werk WordPress Core, plug-ins en thema’s regelmatig bij. Meestal omvatten updates compatibiliteitsverbeteringen en bugfixes, waardoor de kans op een “406 Not Acceptable”-fout wordt verkleind.
 • Controleer of nieuwe plug-ins en thema’s compatibel zijn met de huidige WordPress-versie voordat u ze installeert. Vergeet bovendien niet de gebruikersfeedback, beoordelingen en ondersteuningsforums te bekijken om de betrouwbaarheid van de plug-in of het thema te meten.
 • Optimaliseer de essentiële bestandstypen zoals afbeeldingen, scripts en stylesheets van uw WordPress-site. U kunt de kans op servergerelateerde fouten verkleinen door het bestand via compressie te verkleinen.
 • Zorg ervoor dat uw server correct is ingesteld om verschillende bestandsindelingen en inhoudstypen te verwerken. Praat bovendien met uw hostingprovider om ervoor te zorgen dat MIME-typen en instellingen voor inhoudsonderhandeling correct worden uitgevoerd.
 • Gebruik een betrouwbaar CDN om de inhoud van uw website wereldwijd over verschillende servers te verspreiden. Het helpt bij het verminderen van de serverbelasting, het verbeteren van de snelheid van de website en het verkleinen van de kans op servergerelateerde problemen.
 • Implementeer caching-mechanismen, zoals caching aan de serverzijde of caching-plug-ins, om veelgebruikte inhoud op te slaan en te leveren.
 • Voer regelmatig beveiligingsaudits uit om kwetsbaarheden op te sporen en ervoor te zorgen dat uw website veilig is voor aanvallers.
 • Controleer de serverlogboeken regelmatig op vreemde of herhaalde problemen, zoals de fout ‘406 niet acceptabel’. Logboeken kunnen u helpen om snel problemen te ontdekken en op te lossen door de oorzaken van de fout te onthullen.
 • Laatste gedachten

  Tijdens het browsen op een website kan het erg vervelend zijn voor bezoekers om de “406 Not Acceptable” te zien. Bovendien kan het bijzonder verontrustend zijn voor website-eigenaren of serviceproviders. Daarom hebben we in deze handleiding de beste benaderingen gegeven om de fout ‘406 niet acceptabel’ op te lossen.

  Ondanks het feit dat de 406-fout niet tot de meest voorkomende WordPress-problemen behoort, moet u er voorzichtig mee zijn.

  Deze fout kan worden vermeden door de problemen aan te pakken die we hebben genoemd. Door de fout op te lossen, kunt u uw gebruikers een meer gestroomlijnde browse-ervaring bieden en verliest u nooit een bezoeker.

  U kunt ook onderzoeken hoe u de fout “Failed to Open Stream No Such File or Directory” in WordPress kunt oplossen.