Hoe u de functie voor het koppelen van uw telefoon op Windows 10 uitschakelt

Met Windows 10 kun je een Android of iPhone aan je pc koppelen en de functie Doorgaan op pc gebruiken. Als je nu liever toestaat dat telefoons worden gekoppeld, kun je de functie uitschakelen met een instelling voor Groepsbeleid (als je Windows Pro hebt) of een snelle registerhack (ongeacht welke versie van Windows je hebt).

Opmerking: de functie voor het koppelen van telefoons waar we het hier over hebben, is degene die debuteerde in de Fall Creators Update in 2017, en die is ingebouwd in Windows 10. Je hebt er toegang toe via Instellingen > Telefoon. Dit is anders dan de app “Your Phone” die Microsoft debuteerde in de update van oktober 2018 en die Android-gebruikers geavanceerde functies biedt, zoals sms’en vanaf je pc en gemakkelijker toegang tot je foto’s.

Alle Windows 10-gebruikers: schakel de telefoonkoppeling uit door het register te bewerken

Als u de Windows Home-editie hebt, moet u het register gebruiken om deze wijzigingen aan te brengen. Je kunt het ook op deze manier doen als je Windows Pro of Enterprise hebt, maar je gewoon prettiger voelt om in het register te werken. (Als je Pro of Enterprise hebt, raden we je aan de eenvoudigere Editor voor lokaal groepsbeleid te gebruiken, zoals verderop in het artikel wordt beschreven.)

  Het opstartgeluid uitschakelen in Windows 10

Standaardwaarschuwing: Register-editor is een krachtig hulpmiddel en misbruik ervan kan uw systeem onstabiel of zelfs onbruikbaar maken. Dit is een vrij eenvoudige hack, en zolang je je aan de instructies houdt, zou je geen problemen moeten hebben. Dat gezegd hebbende, als je er nog nooit mee hebt gewerkt, overweeg dan om te lezen hoe je de Register-editor gebruikt voordat je aan de slag gaat. En maak zeker een back-up van het register (en uw computer!) voordat u wijzigingen aanbrengt.

Om aan de slag te gaan, opent u de Register-editor door op Start te drukken en “regedit” te typen. Druk op Enter om de Register-editor te openen en sta het toe om wijzigingen aan te brengen op uw pc.

Gebruik in de Register-editor de linkerzijbalk om naar de volgende sleutel te navigeren (of kopieer en plak deze in de adresbalk van de Register-editor):

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows

Klik met de rechtermuisknop op de Windows-map en kies Nieuw > Sleutel. Geef het nieuwe sleutelsysteem een ​​naam.

Klik nu met de rechtermuisknop op de nieuwe systeemsleutel en kies Nieuw > DWORD (32-bits)-waarde. Noem de nieuwe waarde EnableMmx.

Nu ga je die waarde wijzigen. Dubbelklik op de nieuwe EnableMmx-waarde en stel de waarde in op 0 in het vak “Waardegegevens”.

Klik op “OK” en sluit de Register-editor af. Om de wijzigingen door te voeren, moet u uw computer opnieuw opstarten. U en eventuele andere gebruikers zouden hun telefoons niet langer aan de computer moeten kunnen koppelen.

Download onze één-klik registerhack

Als je geen zin hebt om zelf in het register te duiken, hebben we een register-hack gemaakt die je kunt gebruiken. Download en pak het volgende ZIP-bestand uit:

  Hoe u de Windows Experience Index-score kunt krijgen in Windows 10

Functie voor uw telefoon uitschakelen

Binnenin vind je een REG-bestand voor het uitschakelen van telefoonkoppeling dat de systeemsleutel en de waarde EnableMmx eraan toevoegt in het register, en die waarde instelt op “0”. Nadat het is uitgepakt, dubbelklikt u op het bestand en accepteert u de prompts waarin u wordt gevraagd of u zeker weet dat u wijzigingen in uw register wilt aanbrengen. U vindt ook een REG-bestand om het koppelen van telefoons opnieuw in te schakelen.

Deze hack voegt eigenlijk gewoon de EnableMmx-waarde toe aan de systeemsleutel waar we het in de vorige sectie over hadden, en vervolgens geëxporteerd naar een .REG-bestand. Het uitvoeren van de hack wijzigt alleen de waarde in uw register. En als u het leuk vindt om met het register te spelen, is het de moeite waard om de tijd te nemen om te leren hoe u uw eigen register-hacks kunt maken.

Pro- en Enterprise-gebruikers: schakel de telefoonkoppeling uit met behulp van groepsbeleid

Als u Windows Pro of Enterprise gebruikt, is de eenvoudigste manier om telefoonkoppeling uit te schakelen, de Editor voor lokaal groepsbeleid te gebruiken. Het is een behoorlijk krachtig hulpmiddel, dus als je het nog nooit eerder hebt gebruikt, is het de moeite waard om wat tijd te nemen om te leren wat het kan doen. Als u zich op een bedrijfsnetwerk bevindt, doe dan iedereen een plezier en neem eerst contact op met uw beheerder. Als uw werkcomputer deel uitmaakt van een domein, maakt het waarschijnlijk ook deel uit van een domeingroepsbeleid dat het lokale groepsbeleid zal vervangen. Omdat u beleidsaanpassingen voor specifieke gebruikers gaat maken, moet u ook de extra stap nemen om een ​​beleidsconsole te maken die op die gebruikers is gericht.

  Een blik op de 7 beste e-mailclients voor Windows

Start in Windows Pro of Enterprise de Editor voor lokaal groepsbeleid door op Start te drukken, “gpedit.msc” in het zoekvak te typen en vervolgens op het resultaat te klikken of op Enter te drukken.

In het linkerdeelvenster van het venster Editor voor lokaal groepsbeleid gaat u naar Computerconfiguratie > Beheersjablonen > Systeem > Groepsbeleid. Zoek aan de rechterkant het item “Telefoon-pc koppelen op dit apparaat” en dubbelklik erop.

Stel het beleid in op “Uitgeschakeld” en klik vervolgens op “OK”.

U kunt nu de Groepsbeleid-editor afsluiten en uw machine opnieuw opstarten als u de nieuwe wijzigingen die u zojuist hebt aangebracht wilt uitproberen. Als u de functie voor het koppelen van telefoon en pc opnieuw wilt inschakelen, gebruikt u de editor om het item weer in te stellen op “Niet geconfigureerd”.