Hoe u de geregistreerde eigenaar van het voertuig gratis kunt vinden

epcdream.nl

Soms wilt u een voertuig opsporen aan de hand van geregistreerde kentekengegevens. Misschien wilt u de informatie als u getuige of slachtoffer bent van een vluchtmisdrijf of betrokken bent geweest bij een ongeval. U heeft slechts een glimp van het kenteken opgevangen en wilt de details opzoeken. Maar in de VS en andere landen leggen regeringen zware regels op om de privacy van elk individu te beschermen. Als u zich afvraagt ​​hoe u een geregistreerde eigenaar van een voertuig gratis kunt vinden, bent u hier aan het juiste adres! In dit artikel zullen we u laten begrijpen hoe u de gegevens van de voertuigeigenaar kunt controleren door registratie en hoe u de auto-eigenaar gratis kunt vinden op kenteken. Dus laten we beginnen!

Hoe u de geregistreerde eigenaar van het voertuig gratis kunt vinden

Verderop in dit artikel leert u hoe u de geregistreerde eigenaar van een voertuig kunt vinden en de details van de voertuigeigenaar kunt controleren door u gratis te registreren. Blijf lezen om er meer over te weten te komen.

Hoe kunt u gratis een geregistreerde eigenaar van een voertuig vinden?

Hieronder vindt u enkele van de genoemde methoden om de geregistreerde eigenaar van een voertuig gratis te zoeken en te vinden.

Methode 1: VIN-identificatiewebsites gebruiken

U kunt meer informatie over een geregistreerde eigenaar vinden door een VIN te gebruiken. Een voertuigidentificatienummer is een nummer dat wordt gebruikt om het merk en model van een auto te identificeren met zijn geschiedenis. Met behulp van VIN kunt u de geregistreerde voertuigeigenaar gratis vinden en valse identificatie voorkomen.

U kunt een zoekopdracht uitvoeren via het voertuigidentificatienummer (VIN) dat op het voertuig zelf aanwezig is. Als u in de VS of Canada woont, is deze methode handig. Bovendien kunt u op sommige van deze sites ook voertuigdetails op kenteken krijgen.

 • Meestal wordt VIN gebruikt om meer details over een voertuig te krijgen.
 • U kunt de locatie van het VIN op bepaalde plaatsen in het voertuig vinden.
 • Op de voorruit van het voertuig bevindt zich een metalen plaatje op de voorste bestuurdersstoel. VIN wordt op dat metalen plaatje gedrukt.
 • U vindt het VIN ook op de deurdrempels van de bestuurder of de pilaren voor VIN-stickers.
 • Het VIN is ook te vinden op de officiële papieren van het voertuig, verkoopfactuur, verzekeringspolissen, enz.

Laten we eens kijken naar enkele zoekwebsites die kunnen worden gebruikt om geregistreerde voertuigen te doorzoeken met behulp van VIN.

1. EpicVIN

EpicVIN biedt zowel voertuigopzoeking als VIN-opzoeking, zodat u details over een persoon kunt krijgen.

 • Ze bieden ook een voertuiggeschiedenisrapport met alle geschiedenis van het voertuig, inclusief financiële en verzekeringstransacties met betrekking tot het voertuig.
 • Als u van plan bent een tweedehands voertuig te kopen, kan het de moeite waard zijn om op VIN te zoeken, aangezien u meer details over het voertuig kunt weten.

2. VINPit

VINPit is nog een andere website om te zoeken naar de voertuigeigenaar.

 • U kunt de voertuigeigenaar zoeken door gewoon het VIN in te voeren.
 • Er is ook een voertuiggeschiedenisrapportfunctie die u een volledige geschiedenis van het voertuig geeft, inclusief voertuigdiefstal, verzekering, enz.

3. FAXVIN

FAXVIN is een andere website die u een gratis kentekenzoekservice biedt.

 • FAXVIN biedt een zoekopdracht en details over Amerikaanse en Canadese motorvoertuigen.
 • FAXVIN levert u een gedetailleerd rapport voor motorvoertuigen.
 • Ze bieden ook voertuiggeschiedenis om informatie te krijgen over eerdere details van het voertuig.
  Genereer een lijst met alles wat u voor uw reis moet inpakken

4. VINgeschiedenisUSA

VINgeschiedenisUSA biedt VIN-controlediensten en het is gemakkelijk om te zoeken naar informatie over het voertuig van de eigenaar, dit is een betrouwbare manier om de geregistreerde eigenaar van het voertuig gratis te vinden.

 • VINhistoryUSA biedt een autotitel en modelcontrole.
 • Ze bieden ook een gedetailleerd voertuigrapport en de bijbehorende services, als er servicereparaties zijn uitgevoerd.
 • Ze bieden ongevallen- en onderhoudsgegevens voor het betreffende voertuig.

5. ZoekQuarry

ZoekenQuarry biedt VIN-zoekopdrachten in verschillende staten van de VS en helpt ook bij het vinden van de voertuigeigenaar. Ze bieden ook zoeken naar kentekens die kunnen worden beperkt door een stadsfilter.

Dit is een van de beste methoden om de eigenaar van een auto gratis op kenteken te vinden.

Methode 2: Neem contact op met wetshandhaving

Als u een getuige of slachtoffer bent van een vluchtmisdrijf, kunt u het incident melden bij uw lokale politiebureau, en zij kunnen u helpen het betreffende voertuig te vinden, aangezien zij over de middelen beschikken om hetzelfde te doen. U krijgt de gegevens van de eigenaar niet, maar u wordt om geldige redenen geholpen bij het zoeken naar de eigenaar van het voertuig. Zo kunt u autobezitter gratis vinden op kenteken.

Opmerking: Zorg ervoor dat u de geldige reden vermeldt voor het opsporen van een voertuig, aangezien de regelgeving van sommige landen de toegang tot privétoegang voor iemand beperkt. En als blijkt dat u liegt of valse informatie verstrekt, kan dit u in de problemen brengen.

Methode 3: Neem contact op met het lokale overheidskantoor

In alle landen wordt, als het voertuig een kentekenplaat heeft, deze afgegeven door een overheidsinstantie voor motorvoertuigen. U kunt dus terecht bij het kantoor dat belast is met de inschrijving van motorvoertuigen. Het overheidskantoor staat u toe om de gegevens van de voertuigeigenaar alleen door registratie te controleren als u hiervoor een geldige reden opgeeft.

1. In de staat Californië is er bijvoorbeeld een California Department of Motor Vehicles (DMV) die de registratie van alle voertuigen in Californië beheert.

Opmerking: de regels voor wie toegang heeft tot de informatie variëren van staat tot staat en van land tot land.

2. Voordat u uw nabijgelegen kantoor bezoekt, moet u ervoor zorgen dat u een goede reden heeft om informatie hierover te verkrijgen.

3. Op sommige plaatsen kunt u de exacte naam van de eigenaar van het voertuig niet vinden en de informatie die u verkrijgt verschilt van plaats tot plaats.

4. Na een bezoek aan uw lokale motorrijtuigenregistratie kunt u hen naar de details vragen. De meeste overheidsinstanties zoals DMV (Department of Motor Vehicles) zullen u voorzien van een aanvraagformulier waarin u de details kunt invullen.

5. Lees het aanvraagformulier goed door en vul de gegevens in inclusief het kenteken van het voertuig. Het formulier heeft ook velden die u vragen naar de reden voor het verkrijgen van de informatie van de voertuigeigenaar, die door u zou worden ingevuld.

Opmerking: als u het officiële document dat u wilt voorbereiden wilt bekijken, kunt u een kopie vinden van het officiële document dat u online invult op de officiële website. U kunt deze controleren om ruim van tevoren te plannen wat u in de aanvraagbrief gaat schrijven.

6. Dien alle documenten in, inclusief de brief ter verificatie, identiteitsbewijs, etc.

Opmerking: Meestal vereist deze service een betaling van een vergoeding. Het bedrag van de vergoeding zal maximaal $ 50 bedragen.

7. Sommige motorbureaus eisen dat aanvullende documenten worden ingediend voordat ze de details aan u verstrekken.

  Hoe te controleren of u een speciale GPU heeft?

8. Na het indienen van de documenten kunt u de resultaten per post op uw woonadres ontvangen.

Soms kan het enkele weken duren voordat uw verzoek wordt gesanctioneerd. U kunt contact opnemen met uw overheidskantoor als u meer dan een maand niets van hen hoort.

Methode 4: privédetective inhuren (betaald)

U kunt ook online naar een privédetective zoeken om de geregistreerde eigenaar van het voertuig te vinden.

Noot 1: Prive-detectives vragen gewoonlijk een vergoeding voordat ze hun diensten uitvoeren.

Opmerking 2: Als u geïnteresseerd bent in de privédetective, kunt u met hen een contract ondertekenen om de algemene voorwaarden te accepteren.

Een privédetective zal namens uw verzoek huiszoekingen uitvoeren. Houd er rekening mee dat een bevoegde onderzoeker legaal is. Mogelijk moet u een privédetective en de geldigheid van hun licentie grondig onderzoeken voordat u ze in dienst neemt, aangezien er oplichting is rond bepaalde onderzoekers.

Na verificatie van de geldigheid van de privédetective kunt u contact opnemen met die rechercheur. U kunt de privédetective ook rechtstreeks vragen of zij een licentieonderzoek uitvoeren en relevante ervaring en/of staat van dienst hebben in het verleden. Houd er rekening mee dat de meeste privédetectives contact opnemen met de lokale wetshandhaving voordat ze verder gaan met uw onderzoek, dus het is een officieel onderzoek.

Laten we nog een paar methoden bekijken om de auto-eigenaar gratis op kenteken te vinden.

Methode 5: Door advertenties te plaatsen

U kunt proberen een advertentie op sociale media en in tijdschriften te plaatsen als uw zoekopdracht niet succesvol lijkt.

 • U kunt op sociale media een advertentie plaatsen om naar de eigenaar van het voertuig te zoeken. Op deze manier kunt u de geregistreerde eigenaar van het voertuig gratis vinden.
 • U kunt ook een rubrieksadvertentie plaatsen in een autoblad. Houd er rekening mee dat er mogelijk kosten aan verbonden zijn, in tegenstelling tot de socialemediaplatforms.

Als u de geregistreerde eigenaar van het voertuig gratis wilt vinden, uw beste optie is om op sociale media te posten, zoals Facebook of Craigslistkunt u ook diverse autogroepen vinden waarop u een advertentie kunt plaatsen.

Opmerking: Zorg ervoor dat u zo specifiek mogelijk bent in de advertentie en uw contactgegevens vermeldt, zodat de persoon die het voertuig heeft contact met u kan opnemen.

Methode 6: via lokale autoclubs

Lokale autoclubs zijn ook een goede bron van informatie om geregistreerde eigenaars van voertuigen gratis te vinden. U kunt zoeken naar lokale autoclubs en de manager of leden vragen naar de auto-eigenaar door de details op te geven.

Voordat u naar uw plaatselijke autoclub gaat, moet u ervoor zorgen dat u alle details van de auto in kwestie kent. U kunt eenvoudig zoeken naar het automodel en andere details door te zoeken met VIN met behulp van de methoden die eerder in dit artikel zijn genoemd. U kunt ook online zoeken naar lokale autoclubs en u kunt contact met hen opnemen via contactnummers.

Methode 7: Via officieel papierwerk

U kunt ook gebruik maken van de officiële papieren die bij de betreffende auto horen om de geregistreerde eigenaar van het voertuig te vinden.

 • Als u uw auto heeft verkocht en als u op zoek bent naar een nieuwe eigenaar die momenteel in het bezit is van uw auto, kunt u dit controleren met het eigendomsbewijs. Dit papierwerk is de norm bij het verkopen en kopen van tweedehands voertuigen.
 • Naast het eigendomsbewijs kunt u ook de koopakte inzien. Op deze bon staan ​​de gegevens die u kunt controleren.
 • Tot slot kunt u ook uw ongevallen- en verzekeringsrapporten inzien. In deze rapporten bestaat de mogelijkheid dat er een kenteken of VIN aanwezig is waarmee u ook kunt zoeken naar de eigenaar.
  6 vertrouwde alles-in-één premium beveiligingssoftware voor persoonlijk gebruik

Zo controleert u de gegevens van de voertuigeigenaar door registratie.

Waarom heb je VIN nodig?

Er zijn verschillende redenen en scenario’s waarom u een VIN nodig heeft:

 • Mogelijk hebt u een voertuigidentificatienummer nodig om de voertuiggeschiedenisrapporten te controleren als u van plan bent een auto te kopen. Het rapport omvat ongevallenrapporten, servicerapporten, enz.
 • U kunt volledige details over het voertuigmodel krijgen als u er een koopt, aangezien het de echtheid van de auto onthult als een VIN-controle wordt uitgevoerd.
 • U kunt een kruisverwijzing maken naar de wijzigingen die aan het voertuig zijn aangebracht door het huidige motor- en voertuigkilometernummer af te stemmen op de VIN-controle, aangezien deze waarden worden weergegeven op de VIN-geschiedeniscontrole.
 • Ook kunt u de vorige eigenaar van het betreffende voertuig achterhalen.

Hoe wordt het voertuigidentificatienummer (VIN) gegenereerd?

Een voertuigidentificatienummer is geen willekeurig nummer, aangezien het wordt gegenereerd op basis van verschillende informatie over het voertuig. Als u geïnteresseerd bent, lees dan hieronder voor meer informatie over een VIN.

 • VIN bestaat uit 17 cijfers en heeft zowel alfabetten als numerieke tekens.
 • De eerste letter van VIN geeft de locatie weer waar het voertuig is gebouwd.
 • Het tweede en derde karakter stelt de fabrikant van het voertuig voor.
 • De vierde tot en met achtste karakters zeggen meer over het model van de auto, motortype, merk, etc.
 • Het negende teken geeft de beveiligingscode voor het voertuig weer.
 • Het tiende teken geeft het modeljaar van de auto of het voertuig aan.
 • De elfde letter toont de fabriek waar het voertuig werd geassembleerd.
 • De overige 6 tekens zijn het serienummer van het voertuig.

Kort gezegd is een voertuigidentificatienummer een uniek nummer dat verschilt van voertuig tot voertuig. Door een VIN-controle uit te voeren, kunt u gemakkelijk een idee krijgen over een voertuig. Lees dit artikel vanaf het begin om te leren hoe u de gegevens van de voertuigeigenaar kunt controleren door middel van registratie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Q1. Kunnen we volledige persoonlijke gegevens krijgen door alleen het voertuigidentificatienummer (VIN) te gebruiken?

Ans. Nee, meestal kunt u geen informatie krijgen door alleen het VIN te gebruiken. Het gebruik van VIN is om het merk en model van de auto en de voertuiggeschiedenisrapporten te identificeren. Volg dit artikel vanaf het begin om de autobezitter gratis op kenteken te vinden.

Q2. Kan ik de eigenaar van een voertuig vinden door alleen het kenteken van het voertuig te gebruiken?

Ans. Ja, u kunt de RDW bezoeken en hiervoor een verzoekbrief indienen, en u kunt de resultaten binnen een maand ontvangen.

***

We hopen dus dat u hebt begrepen hoe u de geregistreerde eigenaar van een voertuig gratis kunt vinden en de details van de voertuigeigenaar kunt controleren door u te registreren met de gedetailleerde stappen om u te helpen. U kunt ons alle vragen of suggesties laten weten over elk ander onderwerp waarover u een artikel wilt schrijven. Zet ze in de comments hieronder zodat we het weten.