Hoe u de nieuwe Chrome OS Launcher op uw Chromebook kunt inschakelen

epcdream.nl

In maart 2022 bereikte Chrome OS zijn 100e update en om de gelegenheid te vieren, introduceerde Google een hele reeks nieuwe functies op Chromebooks. Onder hen haalde het nieuwe Chrome OS-opstartprogramma de krantenkoppen vanwege de schonere en snelle gebruikersinterface. Dat gezegd hebbende, hebben veel gebruikers die hebben geüpdatet naar Chrome OS 100 (of latere versies in mei) niet standaard de Chrome OS launcher-update ontvangen. Het lijkt erop dat Google nog steeds de nieuwe links uitgelijnde productiviteitsstarter test, dus het is nog steeds verborgen achter een Chrome-vlag. Als u dus wilt leren hoe u het nieuwe Chrome OS-opstartprogramma op uw Chromebook kunt inschakelen, volgt u onze eenvoudige handleiding hieronder.

Nieuwe Chrome OS Launcher inschakelen op Chromebook (2022)

Voordat u het nieuwe Chrome OS-opstartprogramma op uw Chromebook inschakelt, moet u updaten naar de nieuwste versie van Chrome OS (update 101 uitgebracht op 11 mei). Uw Chromebook moet Chrome OS 100 of hoger hebben om toegang te krijgen tot de nieuwe productiviteitsstarter. Houd er rekening mee dat u niet naar het bèta- of dev-kanaal hoeft te gaan, of wat dat betreft, naar de Chrome OS-ontwikkelaarsmodus om het app-opstartprogramma te krijgen. Het is beschikbaar in de stabiele build. Dat gezegd hebbende, hier leest u hoe u het nieuwe Chrome OS-opstartprogramma nu kunt downloaden:

  Hoe een profielfoto in zoom in te stellen

1. Allereerst moet u de pagina Chrome Flags openen om het nieuwe Chrome OS-opstartprogramma in te schakelen. Open Chrome, plak het onderstaande adres in de zoekbalk en druk op Enter.

chrome://flags

2. Hierdoor wordt de pagina Chrome-vlaggen geopend. Zodra u hier bent, zoekt u naar “launcher”. U vindt de vlag “Productiviteitsexperiment: App Launcher” in de zoekresultaten. Als u de vlag niet kunt vinden, plakt u het onderstaande adres in Chrome en gaat u rechtstreeks naar de vlag van het opstartprogramma.

chrome://flags#productivity-launcher

3. Klik nu op het vervolgkeuzemenu naast de App Launcher-vlag en selecteer “Ingeschakeld”. Naast apps toont het nieuwe Chrome OS-opstartprogramma ook uw laatst bewerkte documenten uit Google Documenten, recent geopende bestanden in Google Drive en lokale recente bestanden. Als u deze aanbevelingen niet in uw opstartprogramma wilt, selecteert u “Ingeschakeld zonder door te gaan”.

4. Klik ten slotte op “Opnieuw opstarten” in de rechterbenedenhoek. Hiermee wordt uw Chromebook zacht opnieuw opgestart.

5. Na het opnieuw opstarten staat het nieuwe Chrome OS-opstartprogramma live op uw Chromebook! Ga je gang en geniet van de nieuwe productiviteitsstarter.

In tegenstelling tot de uitgerekte gecentreerde launcher die het hele scherm bedekte, is de nieuwe launcher standaard links uitgelijnd. Het bevat de Google-zoekopdracht en Assistent bovenaan, zoals gewoonlijk, en toont nu uw recente bestanden en app-pictogrammen eronder. Je kunt de apps sorteren op naam en pictogramkleur (eigenzinnig, maar ja) in deze build.

  Hoe VK-account te verwijderen

6. Naast het inschakelen van het nieuwe Chromebook-opstartprogramma, raad ik ook aan om wat meer Chrome OS-vlaggen te activeren om de nieuwe launcher-ervaring te verbeteren. Nadat u bijvoorbeeld de onderstaande zoekvlag voor games heeft ingeschakeld, zal de nieuwe launcher ook zoekresultaten voor cloudgames voorstellen.

chrome://flags/#launcher-game-search

7. Schakel ook de app-vlag opnieuw ordenen in Chrome OS in. Hiermee kunt u de apps slepen en opnieuw ordenen volgens uw voorkeur in het nieuwe opstartprogramma. Dit was een van de belangrijkste pijnpunten van de vorige uitgerekte launcher, en gelukkig biedt Google eindelijk een optie om apps opnieuw te ordenen via een Chrome-vlag.

chrome://flags/#productivity-reorder-apps

8. Schakel ten slotte de vlag “Play Store Search” in. Wanneer u naar een app zoekt in het opstartprogramma en als het niet op uw apparaat is geïnstalleerd, haalt het nieuwe opstartprogramma de resultaten uit de Play Store. Dan kun je de app snel installeren. Best netjes toch?

chrome://flags/#launcher-play-store-search

Chrome OS Launcher: veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is de nieuwe Chrome OS Launcher?

Vanwege de release van de 100e Chrome OS-update heeft Google een nieuwe launcher voor Chromebooks uitgebracht die links is uitgelijnd (eerder was deze gecentreerd en uitgerekt). Het lijkt op het startmenu van Windows 10 en biedt Chrome OS-gebruikers veel snellere prestaties en betere aanpassingsopties. De productiviteitsstarter ondersteunt ook zoeken in de cloud voor games en apps.

  5 beste Microsoft Teams-functies voor online vergaderingen

Hoe de nieuwe Chrome OS Launcher te krijgen?

U moet Chrome OS 100 (of hoger) gebruiken en de vlag chrome://flags#productivity-launcher inschakelen.

Hoe de sectie Doorgaan uit Chrome OS Launcher te verwijderen?

Open chrome://flags#productivity-launcher en selecteer “Ingeschakeld zonder door te gaan”. Start nu uw Chromebook opnieuw op en u ziet het gedeelte Doorgaan niet in het nieuwe Chrome OS-opstartprogramma.

Schakel Productivity Launcher in op uw Chromebook

Dus dat is hoe u het nieuwe links uitgelijnde Chrome OS-opstartprogramma op uw Chromebook kunt inschakelen via Chrome-vlaggen. Ik heb ook enkele cruciale vlaggen genoemd waarmee u uw launcher-ervaring op Chrome OS kunt verbeteren. Hoe dan ook, dat is het zo’n beetje voor deze gids. Als je meer tips en trucs voor Chrome OS wilt leren, volg dan onze gekoppelde gids. En als je Chrome OS Flex op je oude Windows-pc wilt installeren, hebben we daar ook een handige handleiding voor. Tot slot, als u nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in de opmerkingen hieronder.