Hoe u de paginarichting in Google Documenten kunt wijzigen

Meestal is het logisch om een ​​staande afdrukstand voor documentpagina’s te gebruiken. Af en toe, zoals wanneer u een grote tafel heeft die net dat beetje extra horizontale ruimte nodig heeft, moet u in plaats daarvan mogelijk overschakelen naar een liggende stand. Hier leest u hoe u dat doet in Google Documenten.

Helaas kunt u met Google Documenten alleen de paginarichting van een heel document wijzigen, niet alleen delen ervan. Als je uit iets als Word komt, waarmee je verschillende secties op verschillende manieren kunt oriënteren, zul je aan die beperking moeten wennen. U kunt dus geen enkele liggende pagina invoegen in een verder staand document, iets wat erg handig zou zijn.

  Hoe u uw router en modem opnieuw kunt opstarten

Toch kan het in sommige situaties zeker handig zijn om de oriëntatie voor uw hele document te kunnen wijzigen.

Hoe u de paginarichting in Google Documenten kunt wijzigen

Open het menu “Bestand” en klik vervolgens op “Pagina-instelling” om het venster Pagina-instelling te openen.

Bovenaan dit venster, in het gedeelte “Oriëntatie”, kunt u uw document wisselen tussen staand en liggend. Maak uw keuze en klik vervolgens op “OK” om uw selectie toe te passen.

Als u liggend wilt instellen als de standaardpagina-oriëntatie wanneer u Google Documenten opent, klikt u op de knop “Als standaard instellen” voordat u op “OK” klikt. De volgende keer dat u een nieuw document opent, bevindt het zich in de standaardrichting die u instelt.

  Veeg naar links om je af te melden voor een nieuwsbrief op je iPhone

Opmerking: hoewel de liggende modus het grootste deel van uw document er geweldig uit kan laten zien, heeft het een eigenaardig neveneffect van het opnieuw ordenen en opnieuw formatteren van afbeeldingen en andere media die er in staande lay-out geweldig uitzagen. Zorg ervoor dat alles in orde is voordat u het ter goedkeuring naar iemand stuurt.

Dat is alles. Zodra het venster sluit, wordt uw document onmiddellijk op zijn kant gedraaid in een liggende paginalay-out, waardoor uw tabellen, tekst en afbeeldingen de ruimte krijgen om zich op de pagina uit te strekken.