Hoe u de standaardindelingsinstellingen van Google Documenten kunt wijzigen

Google Documenten gebruikt standaard een specifiek lettertype en regelafstand. Deze handleiding laat zien hoe u de standaard opmaakinstellingen in Google Documenten kunt wijzigen, zodat u die elementen niet handmatig verwisselt voor iets beters bij elk nieuw document.

Wanneer we bijvoorbeeld een nieuw document maken in Google Docs, wordt het lettertype ingesteld op Arial, de grootte ingesteld op 11 en de regelafstand op 1,15. Wat we echter willen, is om elke keer dat we een document maken een 10-punts Calibri-lettertype met dubbele spatiëring te gebruiken.

Om de wijziging aan te brengen, moeten we een paar zinnen maken of de huidige aanpassen aan de instellingen die we willen. Daarna kunnen we die specifieke stijl als standaard opslaan.

  Beste MRTG-alternatieven om uw netwerkbewaking in 2020 te verbeteren

Lettertype en regelafstand aanpassen

Open Google documenten, open een document of maak een nieuw document en schrijf een paar zinnen met het gewenste lettertype en regelafstand. Markeer de zinnen door eenmaal aan het begin of einde van de tekst te klikken en de muis ingedrukt te houden totdat u alle tekst met de nieuwe opmaak hebt geselecteerd.

Klik met de tekst gemarkeerd op het tabblad “Opmaak” op de werkbalk. Selecteer vervolgens “Alineastijlen” in het vervolgkeuzemenu (1) gevolgd door de optie “Normale tekst” (2).

Kies in het uiteindelijke uitrolmenu de optie “Update ‘Normal Text’ to Match’ (3).

  Een link toevoegen in Canva

Klik nogmaals op de optie “Opmaak” gevolgd door “Alineastijlen”. Selecteer deze keer echter “Opties” onderaan een tweede menu (2). Klik daarna op de optie “Opslaan als mijn standaardstijlen” in het uiteindelijke uitrolmenu (3).

De standaardkop aanpassen

Open een Google documenten document of maak een nieuwe aan en schrijf een kop met het gewenste lettertype en de gewenste grootte. Markeer de kop door eenmaal aan het begin of einde te klikken en de muis ingedrukt te houden totdat u alle tekst hebt geselecteerd.

Klik met de tekst gemarkeerd op het tabblad “Opmaak” op de werkbalk. Selecteer vervolgens “Alineastijlen” in het vervolgkeuzemenu (1) gevolgd door een van de acht opties die zich uitstrekken over “Titel” tot “Kop 6” (2). Voor dit voorbeeld hebben we ‘Titel’ gekozen.

  Altijd scherpe foto's maken

Kies “Bijwerken” [Your Specific Choice] to Match” in het uiteindelijke uitrolmenu (3).

Klik nogmaals op de optie “Opmaak” gevolgd door “Alineastijlen”. Selecteer deze keer echter “Opties” onderaan een tweede menu (2). Klik daarna op de optie “Opslaan als mijn standaardstijlen” in het uiteindelijke uitrolmenu (3).

Nu, de volgende keer dat u een nieuw Google Docs-document maakt, zal het automatisch de nieuwe sytles gebruiken.

gerelateerde berichten