Hoe u de status van AppleCare op uw Apple-apparaten kunt controleren

Het maakt niet uit of uw Apple-apparaat zich in de oorspronkelijke AppleCare-garantieperiode bevindt of wordt gedekt door AppleCare+, het controleren van de huidige dekking kan de eerste stap zijn bij het verkrijgen van een reparatie. Hier leest u hoe u kunt controleren wat gedekt is en wat niet.

Zoals veel mensen in de loop der jaren hebben geleerd, kan het een kostbare onderneming zijn om Apple-apparaten buiten AppleCare te laten repareren, vooral gezien de huidige staat van herstelbaarheid van notebooks. Niets is goedkoop als het allemaal op een logic board is geplakt of gesoldeerd, dus je zult waarschijnlijk hopen dat je reparatietabblad door Apple wordt opgehaald. Als dat niet het geval is, kunnen dingen snel duur worden.

Gelukkig is het controleren van de AppleCare-dekking vrij eenvoudig en kun je al je apparaten op één plek controleren.

  Valuta converteren in Google Spreadsheets

Update: u kunt nu naar Instellingen> Algemeen> Info gaan om garantie-informatie te bekijken. Deze optie is toegevoegd in iOS 12.2, uitgebracht op 25 maart 2019. Als je AppleCare niet hebt, wordt de status van de beperkte garantie van je iPhone of iPad weergegeven.

Hoe de AppleCare-status voor een enkel apparaat te controleren

Er zijn een aantal verschillende routes die u kunt nemen als u de AppleCare-dekking voor één apparaat wilt controleren. Eén vereist dat u het serienummer van het apparaat bij de hand hebt, maar kan vanaf elke computer met een webbrowser en internetverbinding. De andere omvat het downloaden van een iPhone- of iPad-app.

  Selecteer in welke browser Gmail links opent op uw iPhone

Als je het serienummer van het apparaat in kwestie weet, ga dan naar: checkcoverage.apple.com en typ het serienummer in het desbetreffende vak. Je moet ook een beveiligingscode invullen om te bewijzen dat je een mens bent.

Als u klaar bent, tikt u op de knop “Doorgaan” en krijgt u informatie over uw apparaat te zien, inclusief of het wordt gedekt door AppleCare of AppleCare+.

Hoe u de AppleCare-status voor al uw apparaten kunt controleren

Als je liever al je apparaten op één plek ziet, zonder serienummers in te voeren, download dan de app “Apple Support” uit de App Store en log in met je Apple ID. Nadat u bent ingelogd, tikt u op uw accountpictogram boven aan het scherm.

  Reparaties voor beginners en experts inbegrepen

Nadat het scherm is geladen, tikt u op ‘Dekking controleren’.

U ziet een scherm met elk apparaat dat is gekoppeld aan uw Apple ID, evenals een opmerking waarin wordt vermeld of het momenteel wordt gedekt door AppleCare of AppleCare+. U kunt op een apparaat tikken om er aanvullende informatie over te bekijken.