Hoe u de Windows 11 22H2-update nu installeert

Microsoft heeft de volgende grote update voor Windows 11 uitgebracht in het Release Preview-kanaal dat Insiders kunnen testen. De Windows 11 22H2-update (build 22621) zal rond september – oktober 2022 stabiele gebruikers bereiken, maar als je niet kunt wachten, kun je nu updaten naar de 22H2-build. We hebben drie manieren genoemd om de Windows 11 22H2-update nu op uw pc te installeren. Geen van de methoden leidt tot gegevensverlies of heeft invloed op uw persoonlijke bestanden of apps, tenzij u ervoor kiest om de Windows 11 22H2-update schoon te installeren. Laten we wat dat betreft doorgaan en leren hoe u kunt upgraden naar de Windows 11 22H2-update (ook bekend als Sun Valley 2).

Installeer Windows 11 22H2-update (2022)

In deze zelfstudie hebben we drie verschillende methoden opgenomen om Windows 11 22H2 op uw pc te installeren. U kunt upgraden naar build 22621 via het Release Preview-kanaal of de ISO-image gebruiken om de update rechtstreeks te installeren. Vouw de onderstaande tabel uit en ga naar elke gewenste sectie.

Update naar Windows 11 22H2 via Release Preview Channel

De eenvoudigste manier om te upgraden naar Windows 11 is via het Windows Insider-programma. Microsoft heeft de Windows 22H2-update al gezaaid in het Release Preview-kanaal vóór General Availability (GA), die waarschijnlijk in oktober 2022 zal plaatsvinden. Dus als je nu de volgende grote Windows 11-update wilt installeren, volg dan de onderstaande stappen.

1. Druk eerst op de Windows 11-sneltoets “Windows + I” om de app Instellingen te openen. Klik hier op “Privacy en beveiliging” in de linkerzijbalk en ga naar “Diagnose en feedback”.

2. Vouw nu het menu “Diagnostische gegevens” uit en schakel de schakelaar “Optionele diagnostische gegevens verzenden” in. Het is nu vereist om deel te nemen aan het Windows Insider-programma.

3. Zodra je dat hebt gedaan, ga je naar “Windows Update” in de linkerzijbalk en vouw je het gedeelte “Windows Insider-programma” onderaan uit.

  De gratis Windows 10-upgradeaanbieding verloopt over 15 dagen

4. Klik nu op “Aan de slag“.

5. Klik hier op de knop “Een account koppelen” naast “Windows Insider-account”. Houd er rekening mee dat u een Microsoft-account nodig hebt om deel te nemen aan het Windows Insider-programma.

6. Kies nu het Microsoft-account als dit al aan uw pc is gekoppeld. Of u kunt zich aanmelden met een Microsoft-account. Als je geen Microsoft-account hebt, kun je er een maken via de link hier.

7. Kies op de volgende pagina “Release Preview” en klik op “Doorgaan”. De Windows 11 22H2-update (build 22621) is alleen beschikbaar in het Release Preview-kanaal.

Opmerking: soms loopt de pagina vast nadat u op “Doorgaan” hebt geklikt. Sluit in dat geval de app Instellingen en volg dezelfde stap opnieuw. Het zal deze keer lukken.

8. Klik vervolgens op “Doorgaan” en er verschijnt een prompt waarin u wordt gevraagd het apparaat opnieuw op te starten. Klik op “Nu opnieuw opstarten”.

9. Open na het opnieuw opstarten de app Instellingen en ga naar “Windows Update“. Klik nu op “Controleren op updates” en wacht even. U krijgt nu de optie om de update van Windows 11 22H2 (22621) te installeren. Klik op “Download en installeer”.

10. Het hele proces duurt een uur of langer, afhankelijk van je internetsnelheid. Zodra de update is voltooid, start u uw pc opnieuw op. Eindelijk, na het opnieuw opstarten, wordt uw pc geüpgraded naar de Windows 11 22H2-update. Genieten van!

Upgrade naar Windows 11 22H2 met behulp van de ISO-image

Een andere manier om te upgraden naar Windows 11 22H2 is via de officiële ISO-image. U hoeft uw pc niet in te schrijven voor het Windows Insider-programma. Met deze methode kunt u eenvoudig de ISO-image downloaden en upgraden naar Windows 11 22H2. Volg de onderstaande instructies.

1. Open eerst deze pagina en meld u aan bij uw Microsoft-account. Open daarna de pagina opnieuw en scrol omlaag. Klik hier op het vervolgkeuzemenu onder “Selecteer editie”.

2. Kies uit de lijst “Windows 11 Insider Preview (Release Preview Channel) – Build 22621“.

  Locatietracking uitschakelen in Windows 11

3. Kies vervolgens uw taal in het volgende vervolgkeuzemenu.

4. Download ten slotte de ISO-image van Windows 11 22H2 (Build 22621) rechtstreeks van de website van Microsoft.

5. Zodra de download is voltooid, klikt u met de rechtermuisknop op de ISO-afbeelding en kiest u “Mount“.

6. Er wordt dan een nieuwe map geopend. Dubbelklik hier op “setup.exe“.

7. Nu wordt het installatieprogramma van Windows 11 geopend. Klik hier op “Volgende” en “Accepteer” de voorwaarden. Het zal nu beginnen met het downloaden van enkele noodzakelijke bestanden.

8. Klik vervolgens op “Installeren” nadat u de wijzigingen aan de editie hebt bekeken en welke bestanden u wel of niet wilt behouden.

9. Windows 11 22H2 build wordt nu op uw pc geïnstalleerd. Het proces duurt 30 tot 45 minuten om te voltooien.

11. Zodra de update is voltooid, zal het installatieprogramma uw pc opnieuw opstarten en u door het gebruikelijke installatieproces leiden. U wordt nu geüpdatet naar Windows 11 22H2 vóór de officiële lancering later dit jaar.

Hoe schoon te maken Installeer Windows 11 22H2 op uw pc

1. Eerst moet u de Windows 11 22H2 ISO-image downloaden van de website van Microsoft. Ga naar deze pagina en log in op uw Microsoft-account. Open daarna de pagina opnieuw, scroll naar beneden en klik op het vervolgkeuzemenu onder “Selecteer editie”.

2. Kies hier “Windows 11 Insider Preview (Release Preview Channel) – Build 22621“.

3. Kies vervolgens uw taal in het vervolgkeuzemenu.

4. Download ten slotte de ISO-image van Windows 11 22H2 (Build 22621) rechtstreeks van de website van Microsoft.

5. Vervolgens moeten we Rufus downloaden om de ISO-image op een USB-station te flashen. Klik hier om Rufus te downloaden.

6. Open nu Rufus en sluit de USB-drive aan op uw pc. Klik hier op “Selecteren” en kies de Windows 11 22H2 ISO-afbeelding.

7. Klik daarna onderaan op “Start”. Zorg ervoor dat u het juiste USB-apparaat hebt geselecteerd voordat u het opstartbare installatieprogramma maakt.

8. Nadat het knipperen is voltooid, sluit u Rufus en start u uw computer opnieuw op. Terwijl uw pc opstart, drukt u continu op de opstarttoets.

Opmerking: als u op HP-laptops tijdens het opstarten op de toets “Esc” drukt, wordt het opstartmenu weergegeven. Voor andere laptops en desktops zul je op internet moeten zoeken naar de opstartsleutel. Het zou een van deze moeten zijn: F12, F9, F10, etc.

  Hoe Google Maps voor Windows 11 te downloaden

9. Selecteer nu het USB-station waarop u de Windows 11 22H2 ISO hebt geflitst en druk op Enter.

10. U start dan op in de installatie van het Windows 11-installatieprogramma. Klik op “Volgende -> Nu installeren -> Ik heb geen productsleutel -> Selecteer editie -> Aangepast”.

11. Selecteer vervolgens de partitie waarop u Windows 11 wilt installeren en klik op de knop “Volgende”. Over het algemeen is dit de “C” -schijf.

12. En dat is het. De nieuwste Windows 11 22H2-update wordt nu op uw pc geïnstalleerd.

13. Na de installatie, wanneer de computer opnieuw opstart, koppelt u de USB-stick los en start u rechtstreeks op in Windows 11 22H2. Merk op dat Microsoft wijzigingen heeft aangebracht in de 22H2-build, waarbij zelfs degenen die de Windows 11 Pro-editie gebruiken een online Microsoft-account moeten gebruiken om het onboarding-proces (OOBE) te voltooien. Om dit te voorkomen en een lokaal account aan te maken tijdens de installatie, volg je onze gekoppelde handleiding.

14. En goed, daar heb je het. De build van Windows 11 22H2 is met succes geïnstalleerd en draait op uw pc. Veel plezier met het ontdekken van de nieuwe functies!

Upgrade vroegtijdig naar de volgende grote update van Windows 11

Dit zijn dus de drie methoden waarmee u de volgende grote Windows 11-update op uw pc kunt ervaren. En als u build 22621 om de een of andere reden niet kunt downloaden van het Release Preview-kanaal, raden we u aan de ISO-image te downloaden en de update rechtstreeks te installeren. Hoe dan ook, dat is het zo’n beetje voor deze gids. Als je meer wilt weten over de best verborgen Windows 11-functies, volg dan onze gekoppelde gids. En om Windows 11 lichtgewicht en minder resource-hongerig te maken, bekijk ons ​​artikel over het debloateren van Windows 11. En als je vragen hebt, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten