Hoe u een gecertificeerde cloudarchitect wordt

Cloudarchitecten zijn essentieel bij het creëren van computerstrategieën in elke virtuele omgeving, inclusief maar niet beperkt tot cloudontwerp, beheer, beveiliging en monitoring.

Wat is een Cloud Architect?

Het onderstaande gedeelte helpt u om uw doel te bereiken als u op zoek bent naar details over cloudarchitecten, hun taken en taken, en als u zich voorbereidt op het behalen van de Cloud Architect-certificering.

Een professional die cloudgebaseerde computersystemen maakt, bouwt en onderhoudt, is een cloudarchitect. Schaalbaarheid, beveiliging, infrastructuur en gegevensopslag behoren tot de technische facetten van cloud computing, aangezien cloudarchitecten experts zijn.

Ze hebben een grondige kennis van virtualisatie, analysesoftware, codeertalen, netwerktechnologieën en softwareontwikkeling.

Hij is verantwoordelijk voor de uitgebreide planning, creatie en toepassing van de cloud computing-strategie van een bedrijf.

Ze werken samen met alle divisies van het bedrijf, van IT tot business, om ervoor te zorgen dat de cloudinfrastructuur voldoet aan de eisen van de industrie.

Ze zijn goed thuis in zowel cloudtechnologieën als de bedrijfsvoering die ze ondersteunen.

De beste cloudproducten en -diensten worden gekozen door cloudarchitecten in samenwerking met leveranciers en een groep ingenieurs om aan de behoeften van een onderneming te voldoen.

Ontwikkelaars en cloudarchitecten werken samen om ervoor te zorgen dat de apps die ze maken compatibel zijn met de cloudomgeving.

Werk verantwoordelijkheden

Ook al is een cloudarchitect verantwoordelijk voor het creëren, implementeren en beheren van cloudgebaseerde oplossingen, laten we eens kijken naar enkele van de specifieke taken en taken die ze moeten uitvoeren:

 • Maak plannen voor het succesvol integreren van cloud computing-technologieën.
 • Maak richtlijnen en regels om de veiligheid en betrouwbaarheid van cloud computing-systemen te waarborgen.
 • Behoud van de beveiliging, betrouwbaarheid en naleving van cloudgebaseerde systemen door middel van beheer en monitoring.
 • Ontwikkel cloudstrategie-engagementen, cloudimplementaties en cloudmigratieactiviteiten wanneer en wanneer dat nodig is.
 • Noodzaak om samen te werken met ander IT-personeel om efficiënte operaties, veilige gegevensopslag en netwerkprestaties te garanderen.
 • Beveiligingsmaatregelen treffen en in de gaten houden, clouddiensten beheren en ervoor zorgen dat de cloudinfrastructuur optimaal functioneert.
 • In staat om cloudoplossingen te bouwen die specifiek zijn afgestemd op de eisen van de klant.
 • Verantwoordelijk voor het diagnosticeren, analyseren en oplossen van problemen met cloudsystemen.
 • Verantwoordelijk voor het assisteren bij het opzetten van procedures en processen om te garanderen dat best practices worden gevolgd bij het gebruik van de cloud.
 • Cloudarchitecten moeten grondig op de hoogte zijn van de meest recente technologische ontwikkelingen en markttrends, evenals analytisch denken en probleemoplossende vaardigheden.

Bespreek vervolgens de vereiste vaardigheden die nodig zijn om cloudarchitect te worden.

Vereiste vaardigheden vereist

Het bouwen, plannen en onderhouden van cloudcomputingsystemen voor bedrijven valt onder de bevoegdheid van cloudarchitecten. Dit is cruciaal in het huidige computertijdperk, waarin bedrijven voornamelijk vertrouwen op cloudgebaseerde technologieën.

Om te slagen, moeten cloudarchitecten de vele hardware- en software-elementen grondig begrijpen, zoals netwerken, opslag, virtualisatie en beveiliging, die in een cloud computing-systeem passen.

Omdat ze hun klanten betrouwbare en betaalbare oplossingen moeten bieden, moeten ze ook over een goed probleemoplossend vermogen en planmatig vermogen beschikken.

Cloudarchitecten hebben vaak een computerwetenschappelijke of technische achtergrond en zijn goed op de hoogte van best practices op het gebied van cloudcomputing.

Ze moeten de zakelijke doelen en doelstellingen van een organisatie vertalen naar een cloudgebaseerde oplossing die aan die eisen voldoet. Het oplossen van problemen en het oplossen van problemen die zich in de cloudomgeving ontwikkelen, zijn aanvullende vaardigheden waarover cloudarchitecten moeten beschikken.

Certificeringen

In dit gedeelte wordt gekeken naar verschillende organisaties die certificering aanbieden om Cloud Architects te worden.

Microsoft-gecertificeerd: Azure Solutions Architect-expert

De Microsoft Azure Solutions Architect Expert-certificering biedt individuen de kennis en vaardigheden om oplossingen te bouwen en te implementeren die gebruikmaken van Microsoft Azure, het cloud computing-platform van het bedrijf.

  Afdrukken vanaf uw telefoon naar een desktopprinter

Deze certificering, het hoogste niveau op het gebied van Azure Solutions Architect, vereist een goed begrip van de functies en mogelijkheden van Azure-oplossingen.

Professionals die hun beheersing van de architectuur van Azure-oplossingen willen demonstreren en oplossingen willen creëren en beheren die gebruikmaken van het Microsoft Azure-platform, moeten deze certificering behalen.

Professionals die de certificering hebben behaald, hebben ook de kennis en vaardigheden om oplossingen te ontwerpen, applicaties te bouwen en te implementeren, een veilige omgeving tot stand te brengen en gegevensopslag, netwerken en applicatieservices te beheren.

Naast vele andere vaardigheden zijn professionals met deze referentie competent op het gebied van beveiliging, privacy, schaalbaarheid, noodherstel, netwerken en gegevensopslag. Om het investeringsrendement te maximaliseren, zijn ze ook bedreven in het plannen van de implementatie van oplossingen op basis van de behoeften van de klant en de bedrijfsdoelstellingen (ROI).

Examen Details

De kandidaat moet aan de onderstaande vereisten voldoen om de Microsoft Certified: Azure Solutions Architect Expert-certificering te ontvangen.

 • Vereisten: Microsoft Azure Administrator Associate-certificering moet worden behaald (examen: AZ-104).
 • Slaag voor het examen: oplossingen ontwerpen voor de infrastructuur van Microsoft Azure (examen AZ-305).
 • Examenmethode: Ofwel van een online gecontroleerd examen of in een testcentrum.

De kandidaten kunnen de examengids Prerequisites for Microsoft Azure Administrator Associate-certificering (Exam: AZ-104) en Designing Solutions for the Infrastructure of Microsoft Azure (Exam AZ-305) downloaden voor meer informatie.

Google Professional Cloud Architect

Een certificering Google Professional Cloud Architect is in het leven geroepen om bedrijven en mensen te helpen het cloud computing-platform en de technologie van Google beter te begrijpen.

Zowel doorgewinterde professionals als individuen die net het veld betreden, zijn geïnteresseerd in het behalen van deze kwalificatie.

Dit programma is bedoeld om cloudprofessionals kennis te laten maken met het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van betrouwbare, veilige en schaalbare applicaties en services op het cloudcomputingplatform van Google.

Een persoon moet slagen voor een examen over netwerkarchitectuur, beveiliging, resourcebeheer en applicatie-ontwikkeling om een ​​gecertificeerde Google Professional Cloud Architect te worden.

Examen Details

 • Duur: twee uur
 • Examenformaat: 50-60 meerkeuzevragen en meerkeuzevragen
 • Examenmethode: Ofwel online-gecontroleerd examen of in een testcentrum
 • Vereisten: Geen
 • Aanbevolen ervaring: drie jaar expertise in het veld, waaronder ten minste één jaar oplossingsontwerp en -beheer met behulp van Google Cloud.

Het volledige curriculum kan worden gedownload van deze Google Professional Cloud Architect-pagina.

AWS Certified Solutions Architect – Medewerker (Examen – SAA-C03)

Voor degenen die hun vaardigheid in het creëren en beheren van op AWS gebaseerde oplossingen willen aantonen, is de AWS Certified Solutions Architect – Associate-certificering een populair examen.

AWS is een cloud computing-platform dat gebruikers toegang geeft tot verschillende diensten, zoals netwerken, berekeningen en opslag. Daarnaast biedt AWS een verscheidenheid aan producten en diensten om gebruikers te helpen bij het beheren van hun cloudresources.

Het is een algemeen erkende certificering en getuigt van iemands vaardigheid in het ontwikkelen en implementeren van schaalbare systemen op het AWS-platform.

Het is bedoeld om aanvragers uit te rusten met de vaardigheden en kennis die nodig zijn om cloudgebaseerde oplossingen op basis van Amazon Web Services (AWS) te ontwikkelen, beheren en oplossen.

Het behalen van deze referentie laat zien dat een persoon systemen op het AWS-platform kan bouwen en implementeren die zowel zeer beschikbaar als kosteneffectief zijn.

Het certificeringsexamen is bedoeld voor mensen die eerder met het AWS-platform hebben gewerkt en enkele fundamentele ideeën over cloud computing hebben.

Examen Details

 • Examenformaat: Er zijn 65 vragen in zowel de multiple choice- als de multiple-responsgedeelten van het examen.
 • Duur: 130 minuten
 • Examenmethode: Ofwel online-gecontroleerd examen of in een testcentrum

De examendetails en -inhoud kunnen worden gedownload van de sectie AWS-examengids.

IBM Certified Professional Architect – Cloud v5 (Examen C1000-118)

De IBM Certified Professional Architect – Cloud v5-certificering, die toonaangevend is in de branche, heeft het gewicht van een eliteniveau van expertise op het gebied van cloud computing.

Het is een veeleisende evaluatie die de capaciteiten en expertise van kandidaten onderzoekt op gebieden die verband houden met het IBM-platform, zoals cloud computing-infrastructuur, ontwikkeling en implementatie van cloudapplicaties, netwerk en opslag, en cloudbeveiliging en -beheer.

Om gecertificeerd te worden, moeten kandidaten grondig op de hoogte zijn van het cloud computing-ecosysteem en de nuances van cloudbeveiliging.

Degenen die de certificering behalen, hebben bewezen dat ze in staat zijn om uitgebreide oplossingen te plannen en te bouwen met behulp van de speciale functies en services van een cloudplatform.

  Widgets toevoegen en aanpassen op het startscherm van de iPad

De certificering biedt een grondige kennis van cloudtechnologieën, waaronder software-as-a-service (SaaS), platform-as-a-service (PaaS) en infrastructure-as-a-service (IaaS). Het omvat ook virtualisatie, datacenteroperaties, opslag en netwerken.

Deze IBM-certificering dekt de meest recente cloudtechnologieën. Nadat ze gecertificeerd zijn, kunnen professionals hun loopbaan ontwikkelen door erkend te worden voor hun capaciteiten en expertise.

Examen Details

 • Aantal vragen: 61
 • Aantal te beantwoorden vragen: 39
 • Toegestane tijd: 90 minuten

Als u het curriculum van IBM Certified Professional Architect – Cloud v5 (Exam C1000-118) in detail wilt bekijken, gaat u naar de IBM-certificeringspagina.

Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Architect-professional (Examen 1Z0-997-22)

Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Architect-professionele certificering is een wereldwijd erkende, toonaangevende kwalificatie. Oracle Corporation biedt een cloud computing-service genaamd Oracle Cloud Infrastructure (OCI).

OCI biedt verschillende diensten, waaronder computers, opslag, netwerken en applicatie-ontwikkeling, en is gericht op zakelijke klanten. Voor IT-professionals die hun vaardigheid met het platform willen bewijzen, biedt OCI ook een certificeringsprogramma aan.

Het hoogste niveau van certificering dat beschikbaar is voor dit platform van Oracle is OCI Architect-professional. Een van de meest bekende en gerespecteerde kwalificaties in de IT-sector.

Om Oracle Cloud Infrastructure-oplossingen goed te kunnen plannen, bouwen en implementeren, moet een persoon over de vaardigheden, kennis en competenties beschikken die het OCI Architect-professionele certificeringsprogramma moet bevestigen.

Examen Details

 • Voorwaarde: Moet slagen voor Associate Oracle Cloud Infrastructure 2022 Certified Architect (examen 1Z0-1072-22)
 • Formaat: Meerkeuze
 • Duur: 120 minuten
 • Aantal vragen: 50
 • Slagingsscore: 65%

Oracle-certificering biedt gratis training, een hands-on lab en een oefenexamen. Als u deze stappen volgt, komt u in aanmerking voor het eindexamen voor OCI Architect-professionele certificering.

Bronnen

Microsoft Azure-grondbeginselen – AZ-900

Udemy biedt Microsoft Azure Fundamentals – AZ-900-certificering die professionals helpt bij het ontwikkelen van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om cloudtechnologieën te gebruiken, met name Microsoft Azure.

Voor het AZ-900-examen is geen voorkennis van de cloud of IT vereist; in plaats daarvan richt het zich op fundamentele Microsoft Azure-concepten. Deze certificering is uitstekend voor degenen die gloednieuw zijn op het Microsoft Azure-platform.

Het identificeren en begrijpen van de kritieke Azure-services, het begrijpen van Azure-prijzen en ondersteuningsopties, en het beheren van beveiliging en compliance zijn slechts enkele van de essentiële zaken die door deze certificering worden gedekt.

De cursus bevat 50 nieuwe oefentoetsen, een studiegids van 24 pagina’s, volledige audioremastering, downloadbare audiobestanden en dia’s.

Inleiding tot Microsoft Azure Cloud Services

Deze cursus Microsoft Azure Cloud Services van Coursera geeft je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, of je nu net begint te werken met de cloud of al cloudervaring hebt maar nieuw bent met Microsoft Azure.

Het laat je kennismaken met de fundamentele ideeën en functies van Microsoft Azure. De grondbeginselen van cloud computing, de voordelen ervan en het selecteren van de beste Microsoft Azure-oplossing voor verschillende bedrijfsscenario’s komen allemaal aan bod.

De cursus biedt video’s, praktijkexamens, feedback en leermogelijkheden in eigen tempo.

Microsoft Azure-certificeringstraining (AZ 305)

Edureka biedt deze training aan voor Microsoft Azure AZ 305, die door een instructeur wordt geleid en functies omvat zoals levenslange toegang tot het cursusmateriaal, 24-uurs assistentie, praktische oefening, enz.

U kunt de Azure Solutions Architect Expert-certificering behalen door u voor te bereiden op het nieuwe Microsoft Azure AZ-305-examen, dat de verouderde en ingetrokken examens AZ-303 en AZ-304 vervangt.

U kunt met behulp van de Edureka Azure-cursus met succes cloudarchitect-oplossingen ontwikkelen met behulp van Microsoft-services. De Azure-training helpt u bij het creëren van identiteits- en governance-, gegevensopslag-, bedrijfscontinuïteits- en infrastructuuroplossingen.

Google Cloud Architect Professional-certificaat

Coursera Google Cloud Architect Professional Certificate-cursus voorziet u van de vaardigheden die u nodig hebt om uw carrière in cloudarchitectuur voort te zetten en biedt een route om gecertificeerd te worden als een Google Cloud Professional Cloud Architect, die goed wordt erkend in het veld.

Deze cursus bevat zeven professionele leeronderwerpen die garanderen dat aanvragers de taken van een Google Cloud Architect met succes kunnen uitvoeren. Het behandelt de principes van Google Cloud, cloudinfrastructuur, schaling en automatisering, ontwerpmethodologie, Google Kubernetes Engine, enz.

In deze cursus leert u hoe u oplossingsonderdelen implementeert, inclusief netwerk-, systeem- en applicatieservice-infrastructuur.

Deze cursus omvat belangrijke oefensessies, analyse van casestudy’s, identificatie van technische observatiepunten en de ontwikkeling van oplossingsvoorstellen.

Ultieme door Google gecertificeerde professionele cloudarchitect

De Ultimate Google Certified Professional Cloud Architect-cursus van Udemy heeft meer dan 300 oefenvragen en 21 artikelen behandelen een breed scala aan onderwerpen, waaronder BigData, Machine Learning, IoT, Networking, Storage & Databases, Autoscaling/HA, IAM en Security.

  Hoe te bepalen wanneer een afbeelding in PowerPoint verschijnt

Meer dan 25300 studenten verklaarden dat deze cursus hen hielp om certificeringsexamens te halen. Meer dan 405.000 mensen schreven zich in voor het onderzoek en kregen de beste recensies.

Iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van zijn vaardigheden met Cloud Architecture-certificeringen of zich wil voorbereiden op het Google Cloud Architect-examen, is welkom om zich in te schrijven voor de cursus.

Google Cloud Platform (GCP)-certificeringstraining

Het ontwerp, de ontwikkeling en het beheer van solide, veilige en zeer beschikbare cloudgebaseerde oplossingen zijn slechts enkele onderwerpen in Edureka’s Google Cloud Certification Program.

Dit door een instructeur geleide Google Cloud Platform-programma zorgt ervoor dat aanvragers praktische ervaring hebben met echte projecten en illustreert verschillende aspecten van Google Cloud Platform-beheersing.

Volgens de behoeften en eisen van de industrie ontwikkelden professionals in het veld de inhoud van de cursus. Je hebt een sterke basis en bent beter toegerust om de Google Certified Professional Cloud Architect-test te doorstaan.

AWS Cloud Practitioner Essentials

De kernconcepten van de AWS Cloud staan ​​centraal in Coursera’s AWS Cloud Practitioner Essentials-cursus. Zelfs degenen die geen IT-professional zijn, kunnen de basisprincipes van de AWS Cloud begrijpen en deelnemen aan de cloudinitiatieven van hun organisatie.

U kunt zich voorbereiden op de AWS Certified Cloud Practitioner-certificering met behulp van de informatie in deze cursus.

Het cursusmateriaal behandelt de basisprincipes van de AWS Cloud en zijn wereldwijde architectuur, evenals de essentiële AWS-services van berekening, netwerk, databases en opslag.

Professionals met een financiële achtergrond zouden ook baat hebben bij het begrijpen van de financiële voordelen van de AWS Cloud, inclusief de facturering, prijstools en prijsmodellen.

Ultieme AWS-gecertificeerde Cloud Practitioner (Exam – CLF-C01)

Udemy’s AWS Certified Cloud Practitioner zou de beste keuze zijn om uw carrière te starten als u ernaar streeft de AWS-cloud te betreden.

Het biedt een diepgaande dekking van alle nieuwe AWS Certified Cloud Practitioner-onderwerpen in deze cursus, die ook AWS Fundamentals behandelt, waaronder EC2, ELB, ASG, RDS, ElastiCache en S3. De inhoud is bedoeld om deel te nemen aan het examen Ultimate AWS Certified Cloud Practitioner (Exam – CLF-C01)

De cursus zit boordevol nuttige informatie over het gebruik van AWS in alle aspecten. De aanvragers kunnen naast het oefenexamen 300+ presentaties in PDF-formaat verkrijgen.

AWS-gecertificeerde Cloud Practitioner

Kandidaten met een basiskennis van AWS Cloud-concepten en die van plan zijn deel te nemen aan het AWS Certified Cloud Practitioner-examen op instapniveau (CLF-C01), moeten de Whizlabs-cursus volgen.

Na het afronden van deze cursus zullen kandidaten kennis opdoen van cloudprincipes, beveiliging, compliance, technologie, facturering en prijzen in de AWS-cloudinfrastructuur.

Om het examen CLF-C01 bij uw eerste poging te halen, bevat de cursus negen oefenexamens met 390 oefenvragen en 112 video’s.

Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Foundations Associate-examen – oefentests

Studeert u voor het Oracle Cloud Infrastructure Foundations Associate Exam (1Z0-1085-22)? Als dat zo is, zal deze Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Foundations Associate Exam-cursus aan uw behoeften voldoen als u vragen of stimulatie wilt oefenen.

Hoewel er in deze cursus 110 oefenvragen zijn, heeft elk een grondige uitleg die kandidaten helpt het idee achter de vraag te begrijpen.

De vragen worden gemaakt met behulp van de OCI-teststijl en de cursus biedt 24 uur per dag MKB-hulp.

Gratis bronnen

De onderstaande websites kunnen u helpen bij het starten van uw Cloud-studie of certificeringsreis als u op zoek bent naar gratis bronnen.

laatste woorden

Senior ingenieurs die cloudgebaseerde computeroplossingen ontwerpen en implementeren, zijn cloudarchitecten. Ze moeten goed thuis zijn in de concepten en tools van cloud computing, waaronder AWS, Azure en GCP.

Aangezien de meeste IT-infrastructuur naar de cloud verhuist, is er veel vraag naar cloudarchitecten en dat zal ook in de toekomst zo blijven. Als kandidaten certificeringen hebben, zullen hun cv’s ongetwijfeld aan geloofwaardigheid winnen. De certificaten die ik noemde, zullen u helpen een stap dichter bij het zijn van de Cloud Architect te komen.

Vervolgens kunt u AWS-oefentesten afleggen om u te helpen slagen voor de examens.

gerelateerde berichten