Hoe u een verwijderde foto op uw iPhone of iPad kunt herstellen

Het verliezen van een goede foto kan behoorlijk traumatisch zijn, en het per ongeluk verwijderen van foto’s is makkelijker te doen dan je zou denken. Als je per ongeluk een foto op je iPhone hebt verwijderd, kun je deze op verschillende manieren herstellen. Laten we kijken.

Hier gaan we enkele manieren doornemen waarop u een verwijderde foto kunt herstellen, en hoewel ze misschien niet allemaal specifiek zijn voor uw situatie, zal hopelijk ten minste één uw foto terugbrengen waar hij thuishoort: in uw fotobibliotheek.

Een foto herstellen van onlangs verwijderd

De eerste en gemakkelijkste plek om te kijken is op je iPhone. Open de Foto’s-app en tik vervolgens op ‘Albums’ onder aan het scherm.

Scrol vervolgens helemaal naar de onderkant van het scherm en tik op ‘Onlangs verwijderd’. Hier zie je alle foto’s en video’s die je minder dan ongeveer 40 dagen geleden hebt verwijderd. Alles wat ouder is, zal zijn verwijderd, maar dit is absoluut de eerste plaats om te controleren.

  Moet je de 13-inch MacBook Pro (2020) kopen?

Als uw foto daar is, tikt u erop en tikt u vervolgens op ‘Herstellen’.

Foto’s herstellen vanaf een back-up

Als je je iPhone op een computer aansluit om er een back-up van te maken via iTunes, kunnen sommige tools in die back-ups duiken en je in staat stellen om er individuele bestanden uit te extraheren.

Een zo’n hulpmiddel is iBackup-extractor, en het is beschikbaar voor zowel pc als Mac. Er zijn vergelijkbare apps die allemaal op hetzelfde neerkomen: het openen van iOS-back-ups die door iTunes zijn gemaakt, zodat mensen ermee kunnen communiceren. Als u weet dat de foto die u moet herstellen, is opgenomen in een oude iTunes-back-up, kan dit een goede optie zijn om te nemen. Vooral als de foto meer dan een maand geleden is verwijderd.

Herstel je iPhone vanaf een iTunes-back-up

Als u liever geen app van derden gebruikt om uw foto te herstellen, kunt u uw iPhone ook volledig herstellen met een oude back-up. Houd er rekening mee dat als u deze route volgt, u alle gegevens verliest die zijn gemaakt of gewijzigd sinds die back-up is gemaakt. We raden je aan om voor de zekerheid een nieuwe back-up te maken voordat je iets terugzet.

  Elke Zoom-sneltoets en hoe ze te gebruiken

Ervan uitgaande dat u deze route wilt gaan, sluit u uw iPhone aan op een computer en opent u iTunes als deze niet automatisch wordt geopend. Klik vervolgens op het apparaatpictogram dat bij uw iPhone hoort.

Om het herstelproces te starten, klikt u op de knop “Back-up herstellen”. U wordt nu gevraagd om de back-up te selecteren die u wilt herstellen. Selecteer het en klik vervolgens op “Back-up herstellen”.

Uw iPhone zal nu de vorige back-up toepassen en vervolgens opnieuw opstarten. Eenmaal voltooid, maakt iTunes opnieuw verbinding en kunt u controleren of uw ontbrekende foto aanwezig en correct is.

Herstel uw iPhone vanaf een iCloud-back-up

Als u geen back-up van uw iPhone maakt via iTunes maar in plaats daarvan iCloud gebruikt, kunt u ook herstellen vanaf een van die eerdere back-ups. Hier zijn dezelfde kanttekeningen van toepassing, dus we raden u nogmaals aan een volledige iTunes-back-up te maken voordat u probeert iets te herstellen, voor het geval dat.

  Waarom piepte of trilde uw iPhone? Hier leest u hoe u erachter komt

Nadat er een nieuwe back-up is gemaakt, opent u de app Instellingen en tikt u vervolgens op ‘Algemeen’.

Tik vervolgens op “Reset” naar de onderkant van het scherm.

Tik ten slotte op “Wis alle inhoud en instellingen”. U wordt gevraagd om te verifiëren voordat er iets gebeurt, maar zodra u dit heeft gedaan, vindt het resetproces plaats. Daarna wordt je iPhone opnieuw opgestart en kun je hem instellen alsof het een nieuwe iPhone is. Selecteer daarbij de optie “Herstellen van iCloud-back-up” en zorg ervoor dat u er een selecteert uit een tijd ervoor wanneer u denkt dat de foto is verwijderd.