Hoe u Google Chrome altijd start in de incognitomodus op Windows 10

Google Chrome onthoudt normaal gesproken uw browsegeschiedenis. U kunt daar echter een einde aan maken als u het zo instelt dat het altijd wordt geopend in de incognitomodus. Hier leest u hoe u Chrome kunt instellen voor privé browsen.

Wat is de incognitomodus?

Incognito is de modus voor privé browsen in Chrome. Wanneer u het gebruikt, slaat Chrome uw browsegeschiedenis, cookies, sitegegevens of andere informatie die u typt in formulieren tussen sessies niet lokaal op. Een sessie eindigt wanneer u alle geopende Chrome-vensters sluit. Downloads en bladwijzers worden nog steeds opgeslagen, tenzij u ze handmatig wist.

Het is belangrijk om te weten dat Incognito niet verhindert dat u door derden op internet wordt gevolgd. Deze omvatten ISP’s, elke organisatie waar u bladert (zoals een school of kantoor), of websites zoals Facebook, die uw activiteiten op internet bijhouden via uw IP-adres.

  Hoe de Fitbit-app te installeren op Windows 10

Hoe u Google Chrome altijd start in de incognitomodus op Windows 10

Als u Chrome standaard in de incognitomodus wilt starten, moet u een opdrachtregeloptie toevoegen aan een snelkoppeling waarmee Chrome wordt gestart. Hoewel dat misschien eng klinkt, is het eigenlijk niet zo moeilijk om te doen.

Zoek eerst de snelkoppeling die u gebruikt om Chrome te starten. Dit kan in het Startmenu of de taakbalk zijn, of op uw bureaublad. Klik met de rechtermuisknop op het Chrome-pictogram en klik vervolgens in de pop-up met de rechtermuisknop op ‘Google Chrome’ en selecteer ‘Eigenschappen’.

Er verschijnt een venster Eigenschappen voor de snelkoppeling. Zoek op het tabblad “Snelkoppeling” het tekstveld “Doel”.

Zoek de

Het vak Doel zal iets bevatten dat lijkt op het volgende:

“C:Program Files (x86)GoogleChromeApplicationchrome.exe.”

Dit is het pad naar de Google Chrome-toepassing die wordt uitgevoerd telkens wanneer u op de snelkoppeling klikt.

U gaat de inhoud van het vak Doel wijzigen door iets aan het einde toe te voegen. Klik op het tekstveld en plaats uw cursor aan het einde van het pad. Druk op de spatiebalk en typ vervolgens “-incognito” aan het einde van het pad in het tekstvak.

  Gratis upgraden naar Windows 10 vanuit Windows 7

Het doelvak zou nu het pad naar de Chrome-app tussen aanhalingstekens moeten bevatten en de tekst die u zojuist hebt getypt, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Klik op “OK” om het venster Eigenschappen te sluiten. Als u op “Toepassen” klikt, krijgt u mogelijk een waarschuwing; negeer het en klik op “OK”.

De volgende keer dat u Chrome opent via die snelkoppeling, wordt deze automatisch gestart in de incognitomodus.

Houd er rekening mee dat Chrome alleen in de incognitomodus start als u het start via de snelkoppeling die u zojuist hebt gewijzigd. Als je klaar bent met je sessie, zorg er dan voor dat je alle geopende Chrome-vensters sluit.

Als u problemen ondervindt bij het starten van Chrome via de snelkoppeling die u heeft gewijzigd, controleert u nogmaals of u geen typefout heeft gemaakt in het vak ‘Doel’. Als al het andere faalt, verwijdert of verwijdert u de snelkoppeling, maakt u een nieuwe en probeert u deze opnieuw te wijzigen.

  Hoe de opdrachtprompt in Windows 10 te thema's

Hoe de incognitomodus te verwijderen

Als u wilt dat Chrome opnieuw in de normale modus wordt gestart, kunt u de optie “-incognito” aan het einde van het pad in het vak Doel verwijderen. U kunt die snelkoppeling naar Chrome ook eenvoudig losmaken of verwijderen en een nieuwe maken.

Nadat je Chrome hebt geconfigureerd, wil je misschien een aangepast Windows 10-gebruikersaccount instellen voor elke persoon die je pc gebruikt. Dit geeft iedereen meer privacy en iedereen kan Windows 10 ook configureren naar zijn of haar voorkeuren.