Hoe u Google Maps-beoordelingsverzoeken op Android en iPhone kunt stoppen

Als u Google Maps op uw smartphone heeft, kunt u meldingen ontvangen waarin om een ​​beoordeling wordt gevraagd voor bedrijven die u bezoekt. Google vraagt ​​meestal “Hoe was? [Business Name]?” en verwacht een beoordeling of recensie. U kunt deze meldingen als volgt uitschakelen.

Google Maps weet overal waar u gaat

Veel apps vragen om toegang tot je locatie, zelfs als ze die niet nodig hebben. Je moet niet elke app toegang geven tot je locatie. Maar een kaart-app vereist locatiemachtigingen om u een routebeschrijving te geven. Wat u zich misschien niet realiseert, is dat Google Maps u blijft volgen, zelfs als u de app niet gebruikt, dankzij uw Google Maps-locatiegeschiedenis.

  Meerdere invoertalen toevoegen in Android 7.0

Als u bijvoorbeeld veel tijd in een winkel doorbrengt, krijgt u mogelijk een melding nadat u bent vertrokken: ‘Hoe was? [Store Name]? Help anderen te weten wat ze kunnen verwachten.” Dit kan vooral vervelend zijn als u in het betreffende bedrijf werkt. Je zou de plek waar je werkt niet willen beoordelen, en als je dat niet doet, wordt je elke keer dat je gaat gevraagd. Deze meldingen maken deel uit van een Maps-functie genaamd ‘Uw bijdragen’, die om beoordelingen en recensies vraagt.

Google heeft zelfs een beloningsprogramma genaamd Lokale gids, verdient u punten door bij te dragen en Google belooft dat u extraatjes krijgt. Google spelt het niet uit wat die voordelen zijn, dus uw kilometerstand kan zijn, en u zou veel gegevens kunnen opgeven over waar u zich bevindt voor een minimale beloning.

  Nu zoeken Hiermee kunt u overal op uw apparaat of internet zoeken [Android]

Als je niet om extraatjes geeft en je niet wilt dat de verzoeken om beoordelingen van plaatsen waar je bent geweest, te beoordelen, kun je de melding eenvoudig uitschakelen.

Meldingen voor beoordelingsverzoeken uitschakelen

We zullen dit proces demonstreren met Android, maar het proces is hetzelfde op een iPhone.

Open eerst de Google Maps-app en tik op het hamburgermenu in de linkerbovenhoek.

Scroll op een Android-telefoon naar beneden en tik op ‘Instellingen’. Tik op een iPhone op het instellingentandwiel in de rechterbovenhoek van het hamburgermenu, rechts van het “Google Maps” -logo.

Tik op “Meldingen” op het scherm Instellingen.

  Hoe emoji op Android te krijgen

Tik op een Android-telefoon op ‘Je bijdragen’. Op een iPhone zie je meteen een lijst met meldingstypen.

Scrol omlaag naar ‘Plaatsen beoordelen en beoordelen’ en schakel deze optie uit. De optie is hetzelfde op een iPhone, maar heet ‘Plaatsen beoordelen en beoordelen’.

Als je hier toch bent, kun je overwegen alle andere opties uit te schakelen waarover je geen melding wilt ontvangen, zoals ‘Vragen over je regio’ of ‘Je foto’s toevoegen’. Als je alles hebt ingesteld zoals je wilt, ben je klaar. Maar zolang u vervelende Google Map-meldingen afhandelt, wilt u misschien ook zorgen voor de Discovery-gecentreerde meldingen.